duminică, 23 februarie 2020

ÎMPOTRIVA BLASFEMIILOR LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS EXPRIMATE PRIN CARNAVALUL DIN RIO DE JANEIRO, ÎN ACESTE ZILE ÎNAINTE DE POSTUL PAȘTILOR DIN ANUL 2020, PROTESTEAZĂ CREȘTINII CATOLICI ȘI EVANGHELICI CONSERVATORI DIN BRAZILIA PRINTR-O PETIȚIE ON-LINE SEMNATĂ DE 100.000 DE OAMENI. IISUS, CU FAȚĂ NEAGRĂ ȘI CORP DE FEMEIE ESTE PREZENTAT CA FIIND FIUL UNUI „TÂMPLAR ȘOMER” ȘI AL „MARIEI DIN BRAZILIA DURERILOR”. (scurtă anunțare a știrii; articole în engleză din 23, 21, 17 şi 14 februarie 2020; și din 11 noiembrie 2019). NE AMINTIM CĂ PREȘEDINTELE BRAZILIEI, JAIR MESSIAS BOLSONARO, LUPTĂ PENTRU APĂRAREA VALORILE CREȘTINE, CONTRA COMUNIȘTILOR, PE CARE I-A ACUZAT DE DECADENȚA MORALĂ A TINERILOR ȘI DE FAPTUL CĂ VOR SĂ-I CONVERTEASCĂ PE COPII LA HOMOSEXUALITATE PRIN ORELE DE ORIENTARE SEXUALĂ ȘI PRIN IDEOLOGIA DE GEN. ... NE AMINTIM CĂ UN ROMÂN A FĂCUT FAȚA STATUII LUI IISUS DIN RIO DE JANEIRO. E VORBA DE SCULPTORUL GHEORGHE LEONIDA.


Pr. prof. Ion Ciungu









„Lăudaţi-L pe Domnul toate neamurile; lăudaţi-L pe El toate popoarele; Că s-a întărit mila Lui peste noi şi adevărul Domnului rămâne în veac.” (Psalmul 116, versetele 1-2) http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=116


Statuia Hristos Răscumpărătorul (Mântuitorul) din Rio de Janeiro. "« Cristo Redentor » este cea mai folosită icoană pentru a reprezenta orașul Rio ( și uneori pentru a reprezenta întreaga Brazilie ) " , declanșând o «invidie turistică» încă de la sfârșitul anilor 1920 , prin Iisus înfățișat în stilul Art Deco al statuii, vehiculat pe cartea poștală. «Lumea este în prezent prinsă într-o luptă de a vedea cine are cel mai mare Iisus Hristos.»" Statuia, construită între anii 1922 și 1931, împreună cu soclul, are înălțimea de 38 de metri. Structura este din beton armat, iar straturile exterioare sunt din steatit.
…………………………………………………………………………………..





Nu au existat festivități cu petreceri la care se consumă alcool în anii recenți în care Fața Sfântă a lui Iisus să nu fie insultată, totdeauna în numele libertății de exprimare. Așa se spune în textul petiției care protestează împotriva spectacolului dat de Școala de Samba, Mangueira.



Sub pretextul că slăvește persoanele cele mai umile, mai necăjite, din mahalalele sărace ale orașului Rio de Janeiro, spectacolul dat de Mangueira profanează numele Omului-Dumnezeu Iisus Hristos.



Prin acest spectacol se critică politica Președintelui Jair Bolsonaro, facându-se aluzie la brutalitatea tot mai mare a poliției și la violența suferită de minoritățile din Brazilia.


Spectacolul prezintă Întoarcerea lui Iisus pe Pământ, într-una din mahalalele (favelas) sărăcite ale orașului, născându-se dintr-un tâmplar șomer și din Maria Durerilor Braziliei, băiatul având față neagră, sânge indian și corp de femeie.  



Aproximativ 70.000 de spectatori sunt așteptați la stadionul masiv numit Sambadrom, unde grupurile vor defila începând de la 9 :30 pm, într-un spectacol care durează până în zori, în două nopți, începând din această noapte de duminică, 23 februarie 2020.



Ne amintim că în Brazilia este o luptă serioasă pentru susținerea valorilor creștine. Președintele țării, Jair Messias Bolsonaro, căpitan de armată în rezervă, este în al doilea an al mandatului său. El a  fost susținut în timpul campaniei de către Bisericile Evanghelice din Brazilia, al căror succes se datorează numărului redus de preoți catolici (numai 20.000, din necesarul de 90.000). Credința creștină a lui Bolsonaro s-a întărit în timpul campaniei prezidențiale din 2018, când el a fost ținta unui atentat de asasinare și a fost înjunghiat atât de grav încât medicii i-au spus că șansele de supraviețuire sunt numai de 1%. Având în vedere că a supraviețuit, Bolsonaro consideră că îi datorează viața lui Dumnezeu și luptă în continuare pentru susținerea credinței creștine.



Primarul din Rio de Janeiro, Marcelo Crivella, pastor creștin evanghelic, se opune celebrărilor lipsite de sfințenie ale carnavalului, cu petrecerile de stradă, cu dansurile samba, cu băuturile alcoolice (bere și caipirinha), pe lângă parada oficială de la Sambadrom. În timpul mandatului său ca primar din ultimii patru ani, Crivella nu a participat niciodată la parada de la Sambadrom. El a refuzat să participe la ceremonia tradițională în care primarul înmânează cheia orașului Regelui Momo (regele tradițional al carnavalului). În 15 februarie Crivella a organizat un mega eveniment evanghelic pentru a arăta puterea suporterilor săi creștini evanghelici față de petrecăreții samba. Crivella chiar i-a cerut Președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, să se adreseze la acest eveniment.  Marcelo Crivella a criticat în mod deschis escapadele sub influența alcoolului ale carnavalului și a eliminat cele 6.4 milioane de dolari din finanțarea publică pentru cele mai bune școli samba.   


Mai multe aspecte referitoare la carnavalul din acest an de la Rio de Janeiro, inclusiv aspecte referitoare la modul în care adversarii politici critică varianta de creștinism pe care o susține Bolsonaro, putem afla din articolele următoare:


Rio carnival gets political in Bolsonaro's Brazil, publicat în data de 23 februarie 2020, pe website-ul de știri FRANCE 24. https://www.france24.com/en/20200223-rio-carnival-gets-political-in-bolsonaro-s-brazil


Culture war rages amid the glitter at Rio carnival, publicat în data de 21 februarie 2020, pe website-ul american de știri Yahoo! News, de Joshua Howat Berger.


OPINION: How Rio Carnival has become unholy for Brazil's Evangelical Christians, publicat în data de 17 februarie 2020, pe website-ul revistei indiene THE WEEK, de R. Wiswanathan.



Mangueira Samba School Reignites Clash between The Religious and Carnival People, publicat în data de 14 februarie 2020, pe website-ul ziarului brazilian FOLHA DE S.PAULO, de Anna Virginia Balloussier. https://www1.folha.uol.com.br/internacional/en/culture/2020/02/mangueira-samba-school-reignites-clash-between-the-religious-and-carnival-people.shtml



Slum Jesus to be part of Rio de Janeiro’s Carnival in 2020, publicat în data de 11 noiembrie 2019, pe website-ul catholic american CRUX, de Eduardo Campos Lima. https://cruxnow.com/church-in-the-americas/2019/11/slum-jesus-to-be-part-of-rio-de-janeiros-carnival-in-2020/

....




………………………………………………………………………………………………………
Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



„BRAZILIA APARȚINE LUI DUMNEZEU”. AȘA A DECLARAT PREȘEDINTELE BRAZILIEI, JAIR BOLSONARO, ÎN 8 FEBRUARIE 2020, CÂND S-A ALĂTURAT CELOR 140.000 DE PARTICIPANȚI LA UN EVENIMENT CREȘTIN DE ÎNCHINARE. (scurtă anunțare a știrii; articol în engleză din 12 februarie 2020). NE AMINTIM CĂ BOLSONARO ȘI-A ÎNCEPUT MANDATUL ÎN IANUARIE 2019, IAR PRIN PARTIDUL „ALIANȚA PENTRU BRAZILIA” PE CARE L-A ÎNFIINȚAT ÎN NOIEMBRIE 2019 SUSȚINE RESPECTAREA LUI DUMNEZEU ȘI A RELIGIEI, ȘI APĂRĂ FAMILIA ȘI VIAȚA DIN MOMENTUL ZĂMISLIRII. CĂPITAN DE ARMATĂ ÎN REZERVĂ, BOLSONARO LUPTĂ CONTRA POLITICIENILOR COMUNIȘTI PE CARE I-A ACUZAT DE DECADENȚA MORALĂ A TINERETULUI ȘI DE FAPTUL CĂ VOR SĂ-I CONVERTEASCĂ PE COPII LA HOMOSEXUALITATE PRIN ORELE DE ORIENTARE SEXUALĂ ȘI PRIN PREDAREA IDEOLOGIEI DE GEN.



























                            


























































































































































































































































                       
ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???




















































SECERIȘUL ESTE MULT, DAR LUCRĂTORII SUNT PUȚINI (număr record la pregătirea pentru preoție, în Rusia, 2017)




                                 
POSIBILE PROIECTE COMUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ ÎN ORIENTUL MIJLOCIU (Biserica Ortodoxă Rusă și Vaticanul, 22-23 august, 2017)














DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). 






ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017), (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova). 













































































































            

















Despre design-ul inteligent  putem (re)vedea și următoarele articole:



































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)

















































































PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)



































































„NOI, CREȘTINII PALESTINIENI, ZICEM ALLAHU AKBAR” (Episcopul creștin ortodox Theodosios de Sebastia, Palestina)





























































Ne mai amintim, desigur, și de faptul că Regele Iordaniei, Abdullah II, este Protector și Custode al Locurilor Sfinte, potrivit Statu-Quoului de la Locurile Sfinte. El s-a oferit în anul 2016 să restaureze pe propria cheltuială Capela din Biserica Sfântului Mormânt. De asemenea, și Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut donație pentru această restaurare :




S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și articolele următoare:


























CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017).


CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).


ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).


CREȘTINI EVANGHELICI AMERICANI UNIȚI PENTRU ISRAEL? REZULTATELE RECENTE ALE ACESTEI UNIRI A LOR: 58 DE PALESTINIENI DIN GAZA ÎNMORMÂNTAȚI ÎN 15 MAI 2018, CĂCI AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE FORȚELE ISRAELIENE ÎN 14 MAI CÂND S-A DESCHIS AMBASADA AMERICANĂ LA IERUSALIM (articole din 14-15 mai 2018 în engleză; spicuire).


















































DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?












Despre caricaturile făcute de cei de la Charlie Hebdo, cu ocazia Crăciunului din 2014, putem afla și din articolul de la următorul link:






Despre opere postmoderne prin care se încearcă desacralizarea persoanei Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, (piesa Evangheliștii, de Alina Mungiu Pipidi, piesa Corpus Christi de Terrence McNally, romanul Codul lui Da Vinci de Dan Brown), putem afla și din articolul de la următorul link:






Despre încercările seculariștilor de desființare și păgânizare a sărbătorii Nașterii Domnului, putem afla și din articolul de la următorul link:















„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)


















Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 
















Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 














Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor ).















































































































































































































































































Despre design-ul inteligent  putem (re)vedea și următoarele articole:



































































































































































































































































































































































































































































Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)




Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)










Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)

















Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI















Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?













În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:
Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare





Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).









Evreii care cred că Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, sunt puțini, la nivel mondial cam 350.000. În Israel, evreii mesianici sunt cam 30.000.

















































































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)






















































































































































































































































Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 





Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:
















ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???





























PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)












































































































































































































Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)





































































































































































































































































ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 




















UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 
























































































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )































































































































































































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!



















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI JOI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire în mod special despre PATRU EVENIMENTE din VIAȚA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, ba chiar despre CINCI EVENIMENTE: 1) IISUS SPALĂ PICIOARELE UCENICILOR SĂI ÎNAINTE DE CINA CEA DE TAINĂ, pentru a arăta că El, Domnul și Învățătorul, a venit în lume pentru a-i sluji pe oameni, nu pentru ca oamenii să-L slujească pe El. În același timp, El i-a îndemnat pe ucenicii Săi să slujească unii altora. El spusese, cu altă ocazie, astfel: ... “care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă. Că şi Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.” 2) CINA CEA DE TAINĂ; https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/752158577091096 3) RUGĂCIUNEA CEA MAI PRESUS DE FIRE FĂCUTĂ DE IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, episod cunoscut și sub numele de AGONIA LUI IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, când transpirația Lui era ca niște stropi mari de sânge care cădeau pe pământ; 4) PRIN SĂRUTARE VICLEANĂ, IUDA ÎL PREDĂ PE IISUS SOLDAȚILOR, CARE ÎL DUC LEGAT LA MARII PREOȚI ANA ȘI CAIAFA, PENTRU A FI JUDECAT; 5) IISUS ESTE INTEROGAT ȘI JUDECAT ÎN TIMPUL NOPȚII DE JOI SPRE VINERI, FIIND CONSIDERAT VINOVAT DE BLASFEMIE, pentru afirmația că El este Hristos, Fiul lui Dumnezeu. A FOST OSÂNDIT SĂ FIE PEDEPSIT CU MOARTEA. A fost legat la ochi, a fost scuipat și lovit peste față cu pumnii și cu palmele. ... REFERITOR LA CINA CEA DE TAINĂ, se cuvine să ne amintim că atunci Mântuitorul i-a provocat pe apostoli să-și analizeze fiecare conștiința cu privire la iubirea lor față de El și cu privire la vinderea Lui. Apoi, i-a împărtășit cu Trupul și Sângele Lui, sub forma pâinii și vinului, pentru iertarea păcatelor. Atunci a fost împărtășit și apostolul Iuda, însă spre osândă, căci iubirea lui de bani era mai puternică decât iubirea față de Iisus. ... Știm că CINA CEA DE TAINĂ A FOST, ESTE ȘI VA FI CENTRUL CULTULUI CREȘTIN TOT TIMPUL, PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUMII, căci numai prin ea pot oamenii obține adevărata viață veșnică fericită. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, ajută-ne ca iubirea noastră față de Tine să ne fie suficient de puternică încât nici o altă iubire și nici o frică să nu o poată întrerupe! Ajută-ne ca împărtășirea noastră să nu ne fie spre osândă, ci spre iertare și spre adevărata viață veșnică fericită! ... DUPĂ JOIA MARE urmează VINEREA MARE, când sărbătorim, prin post negru (cine poate), JERTFA DE BUNĂ VOIE, JERTFA UNICĂ ȘI SUPREMĂ, ADUSĂ DE IISUS VEȘNICULUI TATĂ CERESC, JERTFĂ ADUSĂ ÎN LOCUL OAMENILOR, ÎN BENEFICIUL OAMENILOR, JERTFĂ PRIN CARE MÂNTUITORUL NE-A RĂSCUMPĂRAT DIN PROPRIETATEA LUI SATAN, în care Eva cu Adam ne-au introdus. PRIN JERTFA SA RĂSCUMPĂRĂTOARE, IISUS NE-A ÎNFIAT LA VEȘNICUL TATĂ CERESC CEL ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să avem respectul cuvenit pentru Opera Ta de Răscumpărare și pentru Opera Ta de Înfiere, ajută-ne să Te cunoaștem mai bine, să Te prețuim mai mult, să Te iubim mai mult și să-Ți mulțumim mai mult, spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi le-a dat ucenicilor, zicând:  « Luaţi, mâ...