joi, 30 noiembrie 2017

UCIDEREA DUPĂ RITUALUL EVREIESC A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA AL RUSIEI ȘI A FAMILIEI LUI (Biserica Ortodoxă Rusă investighează cazul, evreii reacționează cu furie, 29 noiembrie 2017)

de pr. prof. Ciungu Ion

Iisus a zis că “…cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui.” (Matei 10,22).[1]



Rusia lansează o investigație pentru a ști dacă țarul Nicolae al II-lea și familia lui (în imagine) au fost omorâți de evrei într-o `ucidere rituală`


Pe data de 29 noiembrie 2017, în ziarul britanic Daily Mail a apărut articolul Fury as Russia launches investigation into whether the last tsar Nicholas II was killed with his family as part of a 'Jewish ritual murder', at behest of Putin’s ‘confessor’ ” (Furie din cauză că Rusia lansează investigație, la cererea `confesorului` lui Putin, pentru a ști dacă ultimul țar Nicolae al II-lea a fost ucis cu familia sa ca parte a unei `ucideri rituale evreiești`), scris de Will Stewart din Moscova și de Rory Tingle din Londra, pentru Mail Online.[2]

Traduc spicuind din acest articol, fără a mai pune ghilimele:

Imediat sub titlul articolului britanic apar ideile principale astfel:

·         Ultimul împărat al țării a fost împușcat cu soția lui și cu cinci copii în 1918

·         Unii din Biserica Ortodoxă Rusă insistă că el a fost ucis într-un ritual evreiesc

·         Teoria aceasta a fost respinsă în anii 1990 dar o nouă investigație o va explora iarăși

·         Evreii au fost și sunt acuzați de ucidere rituală de către antisemiți încă din Evul Mediu


Punctul de vedere al rușilor

Părintele Tikhon Șevkunov, episcopul ortodox care conduce comitetul de investigație, este printre membrii cei mai activi și dedicați ai Bisericii care pretind că ultimul împărat rus a fost ucis într-un ritual evreiesc.

Unii creștini din Europa medievală credeau că evreii ucideau creștini ca să folosească sângele lor pentru scopuri rituale, ceea ce istoricii spun că nu are nici o bază în legea religioasă evreiască sau în faptul istoric.

Țarul și familia sa au fost executați de un pluton de execuție bolșevic, în 17 iulie 1918, într-o cameră de subsol din casa unui comerciant unde au fost ținuți, în orașul Ecaterinburg, din Munții Urali. Biserica Ortodoxă Rusă i-a declarat sfinți în anul 2000.

Teoriile conspirației care îi învinovățesc pe evrei pentru conducerea revoluției bolșevice au fost populare printre emigranții ruși de după revoluție și în Biserica Ortodoxă Rusă din străinătate, iar mai târziu au fost reluate de unii naționaliști intransigenți.

Discutând despre uciderea țarului, părintele Șevkunov a pretins că `bolșevicii și aliații lor s-au angajat în cel mai neașteptat și divers simbolism ritualic.`

Natalia Poklonskaya, în vârstă de 37 de ani, membră loială pro Putin în Parlamentul Rusiei, fostă procuror șef în Crimeea, a spus că uciderea țarului a avut motive religioase `rele`.

`Au omorât toată familia regală, i-au omorât pe copii în fața tatălui lor, au omorât-o pe mamă în fața copiilor`,  `aceasta este o crimă, o ucidere rituală îngrozitoare` a spus Natalia.

Șevkunov a pretins că organizatorul execuției, Yakov Yurovsky, care era evreu, s-a lăudat mai târziu cu `misiunea lui istorică sacră`.

Alegațiile de `ritual` au fost respinse de către Oficiul Procurorului General în anii 1990, dar vor fi explorate iarăși ca parte a unei investigații criminalistice noi cu privire la această ucidere.

Dar episcopul Tikhon a zis că comitetul lui ia `foarte în serios` aceste alegații.

Alegațiile lui poartă o greutate deosebită date fiind legăturile lui apropiate, după cum se spune, cu președintele rus Vladimir Putin și dată fiind influența lui în cadrul Bisericii.

Bolșevicul cu gradul cel mai înalt, Yakov Sverdlov, care a ordonat în mod specific uciderea ultimului țar, a fost tot evreu, zic susținătorii acestei teorii.


Punctul de vedere al evreilor

Boruch Gorin, purtător de cuvânt pentru Federația Comunităților Evreiești, cel mai mare grup evreiesc al Rusiei, referindu-se la aceste afirmații, a spus că ele sunt `o întoarcere la vremurile cele mai întunecate`.

Alexander Boroda, președintele Federației Comunităților Evreiești din Rusia, a spus că acuzele referitoare la evrei sunt calomnii, și că de fiecare dată când astfel de acuze au fost cercetate de oameni liberi de prejudecățile antisemite, ele s-au dovedit a fi false.



Un monument pentru ultimul țar rus Nicolae al II-lea și familia sa este văzut pe locul unde ei au fost executați în Ekaterinburg, Rusia.


Punctul de vedere al Patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse

“Patriarhul Kirill a spus la conferința de luni că el are `întrebări dificile` referitoare la investigația cu privire la uciderea țarului și a familiei sale, investigație redeschisă în anul 2015, și a făcut apel la autorități să nu o grăbească.” El a spus că se teme că acuzațiile de ucidere rituală ar putea `provoca izbucniri necontrolabile de ultranaționalism.`

“Kirill de asemenea a zis că Biserica Ortodoxă Rusă încă nu a luat o poziție față de analiza continuată a rămășițelor familiei Romanov.”

“Biserica nu a recunoscut rămășițele lui Nicolae, ale Alexandrei și a trei copii înmormântate în Catedrala din Sankt Petersburg în anul 1998, nici rămășițele altor doi copii ai lui, găsite în anul 2007, în ciuda testelor de ADN care arată identitatea lor.” Așa am aflat din articolul Jewish outrage at Russian Orthodox Church's 'ritual murder' suggestion over last Tsar's death (Reacția de furie a evreilor față de sugestia venită din partea Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la moartea ultimului țar), publicat în data de 29 noiembrie 2017, pe site-ul de știri nondenominațional din Londra, Christian Today, de James Macintyre.[3]


 Să ne mai amintim

“Când au murit, Împăratul Nicolae avea vârsta de cincizeci de ani, Împărăteasa Alexandra avea patruzeci și șase de ani, Marea Ducesă Olga douăzeci și doi, Marea Ducesă Tatiana douăzeci și unu, Marea Ducesă Maria nouăsprezece, Marea Ducesă Anastasia șaptesprezece, Prințul moștenitor Alexei treisprezece. Membrii suitei lor, medicul de curte Evgenii Botkin, bucătarul Ivan Charitonov, valetul Alexei Trupp, și servitoarea Ana Demidov au fost executați alături de ei.” 


Putem (re)vedea articolul SINAXA SFINȚILOR MARTIRI ȘI MĂRTURISITORI NOI AI BISERICII ORTODOXE RUSE, pe care l-am publicat în data de 6 februarie 2017.[4]

Putem (re)vedea și articolul EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA), publicat pe data de 16 februarie 2017.[5]

Să ne rugăm, în continuare, Tatălui nostru Sfânt din Ceruri ca perfidia evreilor să fie învinsă, și să nu ne lase nici pe noi să cădem în vreun fel de perfidie!

................................








Despre originea ateismului în Europa și în lumea de azi:

„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)






[1] Sfânta Evanghelie după Matei capitolul 10, versetul 22, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=10

[2] Will Stewart In Moscow and Rory Tingle In London For Mail OnlineFury as Russia launches investigation into whether the last tsar Nicholas II was killed with his family as part of a 'Jewish ritual murder', at behest of Putin’s ‘confessor’, Mail Online,
[3] James Macintyre, Jewish outrage at Russian Orthodox Church's 'ritual murder' suggestion over last Tsar's death, Christian Today, 29 Nov 2017, https://www.christiantoday.com/article/jewish.outrage.at.russian.orthodox.churchs.ritual.murder.suggestion.over.last.tsars.death/120024.htm

[4] Pr.prof. Ion Ciungu, SINAXA SFINȚILOR MARTIRI ȘI MĂRTURISITORI NOI AI BISERICII ORTODOXE RUSE, Doi sau trei în numele lui Iisus, luni 6 februarie 2017, https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.ro/2017/02/sinaxa-sfintilor-martiri-si_6.html

[5] Pr.prof. Ion Ciungu, EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA), Doi sau trei în numele lui Iisus, joi 16 februarie 2017, https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.ro/2017/02/evrei-contra-catedralei-sfantului-isaac_16.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

POST UȘOR, cu IERTĂCIUNE, presărat cu FAPTE BUNE, ... (urare la Începutul Postului Sfintelor Paști, primită pe messenger; mulțumim frumos autorului și celor care o distribuie!). ... În Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică, AZI ESTE PRIMA ZI DE POST CU AJUNARE (până seara, pentru cine poate ține, iar seara mâncăm pâine și bem apă). Fiecare cum poate ... ... SLAVĂ TATĂLUI ȘI FIULUI ȘI SFÂNTULUI DUH (SPIRIT), acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! ... Persoanele care postesc își îmbunătățesc mecanismele de neurogeneză, neuroplasticitate și de prelungire a telomerilor, adică ajută să li se nască neuroni noi în creier, să poată învăța lucruri noi și chiar să-și prelungească viața. Deci, din perspectivă creștină, am spune că Postul ajută la înnoirea minții, de fapt înnoirea suportului pentru înnoirea minții. Totuși, beneficiul spiritual este cel mai mare beneficiu al Postului, pentru că este pasul în spate pe care îl face omul din spațiul acesta al civilizației de consum, refuzând să consume lumea, ca să-și poată pregăti receptivitatea pentru Dumnezeu. ... (Arhidiacon Sorin Mihalache, video). POSTUL SFINTELOR PAȘTI, ca orice perioadă de post unit cu rugăciunea, pocăința și milostenia, NE POATE AJUTA SĂ-L AVEM VIU ÎN SUFLETELE NOASTRE PE MÂNTUITORUL LUMII, PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ADICĂ PE FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM DIN SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, PRIN PUTEREA SFÂNTULUI DUH ȘI A TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI. Încercăm să ne folosim cu mulțumire de această perioadă, prin mai multă abstinență sufletească și fizică de la obiceiurile pământești, pentru a primi inspirație și putere divină în perspectivă eternă? Încercăm, cu ajutorul Unului și Bunului Dumnezeu, cu ajutorul Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Pururea Fecioara Maria, cu ajutorul Sfinților Îngeri și cu ajutorul Tuturor Oamenilor Sfinți, Prietenii lui Dumnezeu. NE AMINTIM CĂ pentru nepostire, ascultând de Diavolul, ADAM ȘI EVA AU PIERDUT RAIUL. De asemenea, NE AMINTIM CĂ prin postire MÂNTUITORUL LUMII L-A ÎNVINS PE DIAVOLUL. Pe măsură ce Îl avem pe Mântuitorul în sufletele noastre tot mai viu, reușim să-l învingem pe Cel Rău tot mai mult.

Pr. prof. Ion Ciungu   "Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul. Şi după ce a postit patruz...