duminică, 1 decembrie 2019

ÎN LUMEA PĂCĂTOASĂ ȘI AUTOSUFICIENTĂ DE AZI, CARE NU ARE VREME SĂ-L PRIMEASCĂ ȘI SĂ-L ASCULTE PE IISUS, NOI SĂ NU RATĂM OCAZIA DE A-L PRIMI, DE A-L ASCULTA ȘI DE A NE LĂSA ÎMBOGĂȚIȚI ASTFEL DE DUMNEZEU, CUGETÂND LA EL, IUBINDU-L, ÎMPĂRTĂȘINDU-NE CU EL, SILINDU-NE A GÂNDI ȘI A IUBI CA EL, ÎN TOATE ÎMPREJURĂRILE VIEȚII. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Decembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

Pr. prof. Ion Ciungu















Iisus, Mântuitorul lumii, ne spune astfel: “Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.” (Ioan 18, 37) 

............................................



ÎN IERUSALIM, LA SFÂNTUL MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SE CONTINUĂ REVOVĂRILE ÎN VALOARE DE MULTE MILIOANE DE DOLARI. PRIMA RUNDĂ DE RENOVĂRI A AVUT LOC ÎN 2016-2017. URMEAZĂ A DOUA RUNDĂ. (articole în engleză din 28 și 29 mai 2019; scurtă anuţare a ştirii). NE AMINTIM CĂ MAJESTATEA SA ABDULLAH II AL IORDANIEI DEJA A FĂCUT DONAŢIE ŞI PENTRU ACEASTĂ A DOUA RUNDĂ DE RENOVĂRI.





………………………………………………………………..
………………………………………………………………..







ASTĂZI CÂND COBORI IISUSE



Astăzi când cobori Iisuse, iară-n lumea păcătoasă,
ca să bați la orice poartă și s-aștepți la orice casă,
Bați și la palat cu cântec, bați și la bordei cu jale,
bați la toți și-aștepți să facă loc și poposirii Tale!


Duci cu Tine bucurie pentru inimă și casă,
să dai tuturor acelor ce Te-ascultă și Te lasă!
Dar `năuntru-i veselie, cântece și vorbe multe
și la Tine n-are vreme nimeni azi să mai asculte.


Nu e parcă nici o casă, nici o inimă creștină
Să Te-aștepte, ca odată, cu cântări și cu lumină!
prea ești parcă altfel astăzi și în glasul Tău răsună
prea tot dragoste și milă și îndemn la faptă bună!


Și nu-i place lumii, astăzi, la de-acestea să asculte,
în așa de multe locuri Te întâmpină insulte.
Căci e „cultă” lumea astăzi, de-al Tău Nume i-e rușine.
... Cum vor bate ei odată și se vor ruga de Tine!


(din volumul Cântările Dintâi, de Traian Dorz)





Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis pentru credință peste 17 ani.

……………………………………………………………………………………………






Noi însă să ne îmbogățim în Dumnezeu : cugetându-L, iubindu-L, împărtășindu-ne cu El, silindu-ne a gândi și a iubi ca El, în toate împrejurările vieții. Iată adevărata bogăție care nu se va lua de la noi.

Necredincioșii, spre rușinea noastră, își cred necredinței lor mai mult decât credem noi credința noastră.

Înainte de a exista ca persoane pământești, existăm ca gând, ca intenție a lui Dumnezeu.

Iată-L pe Dumnezeu cârmuind lumea și, totuși, cu mare smerenie, bătând și așteptând la poarta zidirii Sale să i se deschidă și să fie primit…




Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.

…………………………………………………………………



Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.




Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.



Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935.

Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor!

Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

……………………………………………………………


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

SĂ FACEM, FIECARE PE ALTARUL SUFLETULUI SĂU, UN NOU LEGĂMÂNT DE URCUȘ CU IISUS, ÎN PLÂNS AMAR, CONȘTIENȚI DE INSUFICIENȚA URCUȘULUI REALIZAT PÂNĂ ACUM! SĂ DĂM JOS DE PE ARIPILE SUFLETULUI PLUMBUL MATERIEI! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Noiembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)


SĂ NE ÎNCREDINȚĂM SOARTA ÎN MÂNA LUI HRISTOS, CĂCI NU ESTE ALTĂ MÂNĂ CARE SĂ NE POARTE MAI FRUMOS DE GRIJĂ SPRE BINE, ADICĂ SPRE TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI! SĂ APĂRĂM ICOANA LUI IISUS ÎN SUFLETUL NOSTRU ȘI SĂ O CULTIVĂM! DUMNEZEU NU UITĂ DE OM CUM UITĂ OMUL DE DUMNEZEU! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Octombrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



ÎNGENUNCHEAȚI DE ÎNGRIJORĂRI ȘI AJUNȘI SUB CRUCEA MÂNTUITORULUI LUMII, SĂ NE ÎNĂLȚĂM PRIVIREA SUFLETULUI SPRE IISUS CEL RĂSTIGNIT, CARE ESTE GATA SĂ NE PRIMEASCĂ CU TOATĂ POVARA PĂCATULUI, PENTRU A NE DESPOVĂRA, DACĂ NE ÎNCREDEM ÎN EL ȘI NE LEPĂDĂM TOTAL DE RĂUTĂȚILE LUMII ȘI DE ASEMĂNAREA NOASTRĂ CU LUMEA PĂCATELOR. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna Septembrie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



FIECARE BOALĂ ÎȘI ARE ÎNCEPUTUL ÎNTR-UN PĂCAT. VINDECAREA SUFLETULUI ESTE MAI IMPORTANTĂ DECÂT VINDECAREA TRUPULUI. LEGEA NESTRĂMUTATĂ A DREPTĂȚII LUI DUMNEZEU ADUCE PESTE CAPUL TĂU CE AI ADUS ȘI TU PESTE CAPUL APROAPELUI TĂU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iulie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)



SPIRITUL SFÂNT LĂSAT DE IISUS OAMENILOR, DE LA TATĂL NOSTRU SFÂNT DIN CERURI, AR PUTEA LUCRA LA NIVELUL SPIRITUAL AL OAMENILOR ÎN AȘA FEL ÎNCÂT ÎN FIECARE DIN NOI SĂ AIBĂ LOC O NAȘTERE DIN NOU, DE SUS, PERFECȚIONÂNDU-NE DESTINUL SAU ROSTUL NOSTRU ÎNTRE OAMENI, PE CARE DUMNEZEU L-A PUS ÎN NOI, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE NE SILIM SĂ FRECVENTĂM LOCURI SFINTE ȘI DUHOVNICI ISCUSIȚI. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iunie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)


STILUL DE VIAȚĂ CREȘTINĂ CARE DUCE LA MÂNTUIRE SE EXPRIMĂ PRINTR-O ÎNCHINARE DE FIECARE ZI, PLINĂ DE CREDINȚĂ ÎN IISUS, CREDINȚĂ CARE RODEȘTE FAPTE CREȘTINEȘTI, PRINTR-UN ECHILIBRU SĂNĂTOS ÎNTRE ADEVĂR ȘI IUBIRE, ÎNTRE VORBĂ ȘI TRĂIRE, TOATĂ VIAȚA. ACEST STIL DE VIAȚĂ NAȘTE FII, FIICE, LUI DUMNEZEU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna mai, anul 2019, editat de Oastea Domnului)  



CHIPUL ÎNNOIT, DIVIN, AL FIINȚELOR NOASTRE, AL PERSOANELOR NOASTRE UMANE, ÎL PUTEM EXPRIMA NUMAI CU AJUTORUL MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, EL ÎNSUȘI FIIND PAȘTELE CARE NE DĂ ÎN DAR, PRIN SÂNGELE LUI, DACĂ VREM SĂ PRIMIM, ADEVĂRATA NOASTRĂ VALOARE, ADEVĂRATA NOASTRĂ ÎNVIERE PERSONALĂ, ADEVĂRATA VIAȚĂ UMANĂ CU IUBIRE, IERTARE ȘI SFINȚENIE SPRE ALȚII, BAZATĂ PE VICTORIA PRIN RUGĂCIUNE SMERITĂ ȘI POST ASUPRA ISPITITORULUI, ASUPRA PATIMILOR DIN SÂNGELE NOSTRU. (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna aprilie, anul 2019, editat de Oastea Domnului)

































……………………………………………………….

Slăvit să fie, și de noi, în fiecare moment, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor!

Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!

Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, 21 mai, este SĂRBĂTOARE ÎN CINSTEA SFINȚILOR ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI mama sa ELENA. Este vorba de CONSTANTIN CEL MARE, PRIMUL ÎMPĂRAT ROMAN CARE S-A CONVERTIT LA CREȘTINISM. El a fost împărat din anul 306 până în anul 337. Constantin a trăit o mare parte a vieții sale ca păgân. El a început să favorizeze creștinismul din anul 312. A fost botezat pe patul de moarte, în anul 337, la vârsta de 65 de ani. Ca și împărații romani care au fost înaintea lui, Împăratul Constantin avea titlul de Pontifex Maximus, adică de Șeful Marilor Preoți ai religiei tradiționale păgâne romane. Să observăm câteva dintre faptele lui importante pentru creștini: în anul 313 a acordat libertate religioasă și creștinilor, căci creștinii fuseseră persecutați de-a lungul timpului în Imperiul Roman; în 317 a început să bată monedă cu monogramul creștin; în 321 a decretat ca Duminica să fie zi săptămânală de odihnă în Imperiul Roman; în 325 a convocat Primul Sinod Ecumenic, la acest sinod alcătuindu-se prima parte din Crez; Biserica Învierii din Ierusalim (Biserica Sfântului Mormânt) a fost construită la ordinele sale etc. ÎMPĂRĂTEASA ELENA A FOST SOȚIA ÎMPĂRATULUI ROMAN CONSTANȚIUS I (mort în anul 306), TATĂL LUI CONSTANTIN. EA S-A CONVERTIT LA CREȘTINISM DUPĂ CE FIUL EI A DEVENIT ÎMPĂRAT, ADICĂ DUPĂ ANUL 306. Cu câțiva ani înainte de a muri, ÎMPĂRĂTEASA ELENA A PLECAT ÎN PELERINAJ ÎN PALESTINA, în perioada dintre anii 326-328, cu scopul de a identifica LOCURILE SFINTE, adică LOCURILE CARE AU LEGĂTURĂ CU DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Pe locul unde fusese mormântul Domnului nostru Iisus Hristos era un templu dedicat zeiței Venus. Elena a dat ordin să fie demolat templul, apoi să se facă săpături pentru a fi găsită Crucea Mântuitorului. Au fost găsite trei cruci, două fiind ale celor doi tâlhari. Pentru a identifica Crucea Mântuitorului, au atins pe rând crucile de o femeie care era pe moarte. Prin atingere de Crucea Mântuitorului s-a întâmplat minunea vindecării femeii respective. Astfel Împărăteasa Elena a declarat care este Adevărata Cruce. După alte relatări, au atins crucile pe rând de un om mort. Prin atingere de Crucea Mântuitorului s-a întâmplat minunea învierii omului mort. Din perioada Sfinților Împărați Constantin și Elena a început să se folosească mai mult pentru PALESTINA denumirea de ȚARA SFÂNTĂ. Acum, acolo sunt două țări, conduse de necreștini: ISRAEL și PALESTINA, aflate în război. SĂ NE RUGĂM SĂ PREDOMINE PACEA ADUSĂ ÎN LUME DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS! Să ne rugăm pentru necreștinii israelieni, adică evrei, unii aparținând de religia numită iudaism, dar mai mulți declarându-se a fi fără religie, sau aparținând de ateism! Să ne rugăm pentru necreștinii palestinieni, adică arabi, cei mai mulți aparținând de religia numită islam, islamism sau mahomedanism! ... Cu ocazia sărbătoririi Sfinților Împărați Constantin și Elena, Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate persoanele care poartă numele acestor sfinți, în România fiind aproape două milioane! ... SĂ NE AMINTIM: Duminică, 4 mai, 2025, MOAȘTELE SFINTEI ÎMPĂRĂTESE ELENA ERAU LA Mănăstirea Pantocrator, din localitatea Drăgănești-Vlașca (jud. Teleorman), unde au rămas câteva zile, până pe data de 8 mai. MOAȘTELE SFINTEI ÎMPĂRĂTESE ELENA, mama Sfântului Împărat Roman Constantin cel Mare AU FOST ADUSE DIN VENEȚIA (Italia) ÎN ROMÂNIA, pentru perioada 30 aprilie – 8 mai 2025. Pe 30 aprilie au fost la Catedrala Patriarhală din București, timp de câteva ore, apoi au fost duse la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca (jud. Teleorman). “ « Sfânta Împărăteasă Elena avea 75 de ani când a mers în Locurile Sfinte și a mai trăit cinci ani și a trecut la Domnul. În acei cinci ani a făcut trei sau patru biserici și a ajutat o mulțime de comunități creștine din Țara Sfântă », a amintit Părintele Patriarh Daniel.” ... “ « Prin pelerinajul ei la Locurile Sfinte pentru descoperirea Sfintei Cruci, ea este primul pelerin creștin în Țara Sfântă, care arată importanța căutării și venerării locurilor și obiectelor sfinte din viața Domnului Hristos și din viețile sfinților », a mai subliniat Patriarhul României.” ... "Patriarhul Daniel a mulțumit Episcopului Galaction al Alexandriei și Teleormanului pentru inițiativa pelerinajului, tuturor celor prezenți pentru participare, Jandarmeriei Române și tuturor celor implicați în organizare." ... Moaștele Sfintei Elena au fost însoțite în România de Don Gianmatteo Caputo, delegatul pentru bunurile culturale și construcțiile de cult al Patriarhiei Veneției.

Pr. prof. Ion Ciungu   Iisus a zis : “Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla....