vineri, 1 iunie 2018

SĂ NU NE FIE TEAMĂ CÂND MERGEM CU HRISTOS! (poezie de poetul creștin Traian Dorz ; citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna iunie, anul 2018, editat de Oastea Domnului)de pr. prof. Ion Ciungu


Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, L-a trimis, de la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri, pe Duhul Sfânt, sub forma unor limbi ca de foc peste Apostolii din Ierusalim și le-a dat înțelepciune și putere să vorbească în toate limbile despre Învierea Domnului nostru Iisus Hristos și despre alte minuni dumnezeiești.
………………SĂ NU NE FIE TEAMĂ CÂND MERGEM CU HRISTOS!


Să nu ne fie teamă când mergem cu Hristos ;
Când umbli în lumină să nu te temi de nime`,
Mergi cu curaj pe cale atunci când mergi frumos,
lumina ta va-nvinge prin orice-ntunecime.


Rămâi pe brazda dreaptă, cu ochii către Țel
și-apasă plugul cinstei cât mai adânc să are,
în Dumnezeu te-ncrede, cu tine este El
și grâul tău va umple cereștile grânare.


Nu renunța la luptă oricât de singur pari,
mai sunt  -  și-au să mai vină cu mii de sute frații
cad cei ce n-au dreptate oricât ar fi de tari,
biruitori la urmă rămân nevinovații.


Înalță steagul Crucii, ea-i semnul cel ne-nvins,
dar mâini nevinovate și gând curat să-l poarte;
de vei cădea în luptă rămâi cu brațu-ntins,
veni-vor alții-n urmă să-l ducă mai departe.


Sfârșitul va fi mare, frumos și strălucit,
Iisus Biruitorul e-Acela Ce te cheamă,
tu vei fi-nvingătorul oricât vei fi trântit,
rămâi deci și te luptă și n-avea nici o teamă!

 (din vol. Eternele Poeme)

 Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis peste 17 ani.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

Cuvântarea preotului greco-catolic Tertulian Langa la înmormântarea fratelui Traian Dorz:


……………………………………………………………………….Partea importanței, boala locului de cinste sau a numelui de cinste, boala obrăzniciei, neascultarea, grăirea împotrivă, posomorârea, groaza de umilință, toate acestea sunt forme în care se dezvoltă și se înmulțește mândria în suflet.


Nu fericiți, așadar, pe cei ce n-au necazuri în lumea aceasta. Căci, cunoscându-i Dumnezeu că n-au minte să Îi înțeleagă căile, nu le mai rânduiește o îndreptare prin încercări în lumea aceasta, ci osânda în cealaltă.


Iisus formulează o nouă ordine spirituală în om.Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.

………………………..


Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! I-au murit trei copii și soția. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hosu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935. Mult iubit și frumos slăvit să fie Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Christos, prin Duhul Curat, prin Spiritul Sfânt al Adevărului Mângâietor, în fiecare moment, și de noi, în vecii vecilor! Maica Preacurata, Pururea Fecioara Maria, și Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie binecuvântați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

https://www.youtube.com/watch?v=8eMERg0KblA 


……………………………………………………………


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

……………………………………………………….

Slăvit să fie, și de noi, în fiecare moment, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor!


Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!


Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!


Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!


Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu