vineri, 6 aprilie 2018

NU TE DOR IISUSE (poezie de Traian Dorz) ; SĂ ÎNVIEM CUNOȘTINȚA ȘI IUBIREA LUI DUMNEZEU ÎN SUFLETELE NOASTRE (îndemn de la preotul călugăr Arsenie Boca) ; (filă de calendar creștin ortodox pe luna aprilie 2018, editat de Oastea Domnului)



de pr.prof Ion Ciungu




Nu Te dor, Iisuse, Mâinile străpunse
cât trăirea noastră în păcate-ascunse,
nu Te doare-asprimea spinilor cununii
cât umblarea noastră-n căile minciunii.

Nu Te doare, Doamne, sulița-ascuțită
cât Te doare Sfânta Casă pângărită,
nu Te dor oricâte răni a pătimirii
cât înstrăinarea fiilor Iubirii.

Nu Te doare ura celor răi din lume
cât a celor care spun de Sfântu-Ți Nume,
nici nu plângi de-a lumii hule și ocare
cât de stricăciunea din a Ta Lucrare.

Toți se plâng în lume că n-au de-o mulțime,
dar că n-au credință nu se plânge nime` ;
cu ce să trăiască, fiecare cată,
dar cu ce să moară, nici o mică ceată.

Greu suspini, Iisuse, și adânc Te doare
pentru orișicine umblă-n nepăsare,
dar de-acela care de-al Tău har grăiește,
înmiit Te doare că-n păcat trăiește.

(din vol. Cântările Căinței)



Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis peste 17 ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

............................................................



Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.



……………………………………………………………


Cel ce a înviat în sufletul său cunoștința și iubirea lui Dumnezeu câtă vreme era pe pământ, acela a înviat pentru veșnicie ; iar cel ce a omorât acestea în sufletul său și moartea l-a prins așa, acela a murit pentru veșnicie. Acela a omorât Împărăția lui Dumnezeu înlăuntrul său și a înlocuit-o cu împărăția chinurilor veșnice, în care a intrat încă din viața pământească.




Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.



………………………………………………………………………………….


Sfântul Ioan Evanghelistul ne spune următoarele: "Iar Pilat a scris şi titlu şi l-a pus deasupra Crucii. Şi era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor! Deci mulţi dintre iudei au citit acest titlu, căci locul unde a fost răstignit Iisus era aproape de cetate. Şi era scris: evreieşte, latineşte şi greceşte. Deci arhiereii iudeilor au zis lui Pilat: Nu scrie: Împăratul iudeilor, ci că Acela a zis: Eu sunt Împăratul iudeilor. Pilat a răspuns: Ce am scris, am scris." (Ioan 19,19-22).


Din anul 1979 până acum, filmul Iisus (din care am luat imaginea cu Iisus pe cruce) a fost tradus în 1500 de limbi, fiind cel mai vizionat film din lume, după cum menționează "The Guinness Book of World Records." Prin acest film se urmărește să se ajungă cu Evanghelia la toate cele 7.000 de limbi dovedite. Mai multe informații în legătură cu Proiectul de traducere a Filmului Iisus putem vedea la următoarele link-uri:
……….


............................................................................................



Poate am dori să (re)vedem și următorul articol:

HRISTOS ESTE TAINA SFINTELOR SCRIPTURI. ATITUDINEA NOASTRĂ FAȚĂ DE EL. (Din pagina pentru Luna Februarie, din „CALENDAR 2018”, editat de OASTEA DOMNULUI)

……………………………………………………….


Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!

Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

POST UȘOR, cu IERTĂCIUNE, presărat cu FAPTE BUNE, ... (urare la Începutul Postului Sfintelor Paști, primită pe messenger; mulțumim frumos autorului și celor care o distribuie!). ... În Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică, AZI ESTE PRIMA ZI DE POST CU AJUNARE (până seara, pentru cine poate ține, iar seara mâncăm pâine și bem apă). Fiecare cum poate ... ... SLAVĂ TATĂLUI ȘI FIULUI ȘI SFÂNTULUI DUH (SPIRIT), acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! ... Persoanele care postesc își îmbunătățesc mecanismele de neurogeneză, neuroplasticitate și de prelungire a telomerilor, adică ajută să li se nască neuroni noi în creier, să poată învăța lucruri noi și chiar să-și prelungească viața. Deci, din perspectivă creștină, am spune că Postul ajută la înnoirea minții, de fapt înnoirea suportului pentru înnoirea minții. Totuși, beneficiul spiritual este cel mai mare beneficiu al Postului, pentru că este pasul în spate pe care îl face omul din spațiul acesta al civilizației de consum, refuzând să consume lumea, ca să-și poată pregăti receptivitatea pentru Dumnezeu. ... (Arhidiacon Sorin Mihalache, video). POSTUL SFINTELOR PAȘTI, ca orice perioadă de post unit cu rugăciunea, pocăința și milostenia, NE POATE AJUTA SĂ-L AVEM VIU ÎN SUFLETELE NOASTRE PE MÂNTUITORUL LUMII, PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ADICĂ PE FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM DIN SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, PRIN PUTEREA SFÂNTULUI DUH ȘI A TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI. Încercăm să ne folosim cu mulțumire de această perioadă, prin mai multă abstinență sufletească și fizică de la obiceiurile pământești, pentru a primi inspirație și putere divină în perspectivă eternă? Încercăm, cu ajutorul Unului și Bunului Dumnezeu, cu ajutorul Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Pururea Fecioara Maria, cu ajutorul Sfinților Îngeri și cu ajutorul Tuturor Oamenilor Sfinți, Prietenii lui Dumnezeu. NE AMINTIM CĂ pentru nepostire, ascultând de Diavolul, ADAM ȘI EVA AU PIERDUT RAIUL. De asemenea, NE AMINTIM CĂ prin postire MÂNTUITORUL LUMII L-A ÎNVINS PE DIAVOLUL. Pe măsură ce Îl avem pe Mântuitorul în sufletele noastre tot mai viu, reușim să-l învingem pe Cel Rău tot mai mult.

Pr. prof. Ion Ciungu   "Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul. Şi după ce a postit patruz...