vineri, 6 aprilie 2018

NU TE DOR IISUSE (poezie de Traian Dorz) ; SĂ ÎNVIEM CUNOȘTINȚA ȘI IUBIREA LUI DUMNEZEU ÎN SUFLETELE NOASTRE (îndemn de la preotul călugăr Arsenie Boca) ; (filă de calendar creștin ortodox pe luna aprilie 2018, editat de Oastea Domnului)de pr.prof Ion Ciungu
Nu Te dor, Iisuse, Mâinile străpunse
cât trăirea noastră în păcate-ascunse,
nu Te doare-asprimea spinilor cununii
cât umblarea noastră-n căile minciunii.

Nu Te doare, Doamne, sulița-ascuțită
cât Te doare Sfânta Casă pângărită,
nu Te dor oricâte răni a pătimirii
cât înstrăinarea fiilor Iubirii.

Nu Te doare ura celor răi din lume
cât a celor care spun de Sfântu-Ți Nume,
nici nu plângi de-a lumii hule și ocare
cât de stricăciunea din a Ta Lucrare.

Toți se plâng în lume că n-au de-o mulțime,
dar că n-au credință nu se plânge nime` ;
cu ce să trăiască, fiecare cată,
dar cu ce să moară, nici o mică ceată.

Greu suspini, Iisuse, și adânc Te doare
pentru orișicine umblă-n nepăsare,
dar de-acela care de-al Tău har grăiește,
înmiit Te doare că-n păcat trăiește.

(din vol. Cântările Căinței)Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis peste 17 ani. https://ro.wikipedia.org/wiki/Traian_Dorz

............................................................Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.

 Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.……………………………………………………………


Cel ce a înviat în sufletul său cunoștința și iubirea lui Dumnezeu câtă vreme era pe pământ, acela a înviat pentru veșnicie ; iar cel ce a omorât acestea în sufletul său și moartea l-a prins așa, acela a murit pentru veșnicie. Acela a omorât Împărăția lui Dumnezeu înlăuntrul său și a înlocuit-o cu împărăția chinurilor veșnice, în care a intrat încă din viața pământească.
Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.………………………………………………………………………………….


Sfântul Ioan Evanghelistul ne spune următoarele: "Iar Pilat a scris şi titlu şi l-a pus deasupra Crucii. Şi era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor! Deci mulţi dintre iudei au citit acest titlu, căci locul unde a fost răstignit Iisus era aproape de cetate. Şi era scris: evreieşte, latineşte şi greceşte. Deci arhiereii iudeilor au zis lui Pilat: Nu scrie: Împăratul iudeilor, ci că Acela a zis: Eu sunt Împăratul iudeilor. Pilat a răspuns: Ce am scris, am scris." (Ioan 19,19-22).


Din anul 1979 până acum, filmul Iisus (din care am luat imaginea cu Iisus pe cruce) a fost tradus în 1500 de limbi, fiind cel mai vizionat film din lume, după cum menționează "The Guinness Book of World Records." Prin acest film se urmărește să se ajungă cu Evanghelia la toate cele 7.000 de limbi dovedite. Mai multe informații în legătură cu Proiectul de traducere a Filmului Iisus putem vedea la următoarele link-uri:
……….


............................................................................................Poate am dori să (re)vedem și următorul articol:

HRISTOS ESTE TAINA SFINTELOR SCRIPTURI. ATITUDINEA NOASTRĂ FAȚĂ DE EL. (Din pagina pentru Luna Februarie, din „CALENDAR 2018”, editat de OASTEA DOMNULUI)

……………………………………………………….


Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!

Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu