marți, 1 mai 2018

PENTRU NOI, IISUS ESTE SENSUL VIEȚII ȘI AL ISTORIEI ; IISUS NE LASĂ LIBERI SĂ ALEGEM ÎNTRE EL ȘI SATANA (citate de la preotul călugăr Arsenie Boca ; poezie de poetul creștin Traian Dorz ; din fila de calendar creștin ortodox pe luna mai, anul 2018, editat de Oastea Domnului)de pr. prof. Ion Ciungu


Iisus S-a coborât la iad și a predicat și celor care ÎL așteptau închiși acolo, în întuneric, Evanghelia sau Vestea Bună că au scăpat de moartea eternă, de sclavia lui Satan, și că sunt eliberați spre Tatăl nostru Sfânt din Ceruri.“Pentru noi, Iisus e Sensul vieții și al Istoriei ; reazimul ei în ispitele și furtunile timpului. Iisus e asemănarea după care tânjim și însetăm de-a lungul deșertului lumii: originalul nostru, autenticitatea noastră, dar, mai mult decât acestea, Iisus este Prietenul nostru, singurul Care ne rămâne credincios și nu ne părăsește niciodată. Și mai mult: e Sfânta noastră Împărtășanie cu desăvârșirea: foamea noastră metafizică.”


“Cred că cea mai deformată ființă în capul oamenilor este Dumnezeu.”Preotul călugăr ortodox Arsenie Boca (1910-1989), pictor, teolog și duhovnic vestit, propus pentru a fi declarat sfânt.
……………………………………………………………………….“CÂND AZI, ÎN FAȚA TACând azi în fața ta stau două
cărări pe care poți umbla:
a mântuirii și-a pierzării,
alegi ce vrei – dar nu uita,

               
Dar nu uita, dar nu uita
că-i veșnică răsplata ta
și-n locul care ți-l alegi
pe veci te duci, pe veci, pe veci !...    
  

Când înfrânarea ori ispita
te cheamă a le asculta,       
știi ce le-așteaptă pe-amândouă,
alegi ce vrei – dar nu uita,


Când ești în fața încercării
și lumea umblă-a te-ncânta
sau cel rău vrea să te-nspăimânte,
alegi ce vrei – dar nu uita,


Când ești ajuns în fața crucii,
Când poți muri ori poți trăda,
Să mori frumos, ori fugi cu frică,
Alegi ce vrei – dar nu uita,


Când azi ai liberă voința
Să-ți dai cui vrei viața ta
Ori lui Hristos, ori lui satana,
Alegi ce vrei – dar nu uita…”


(din vol. Cântarea Învierii)
Traian Dorz (1914-1989), poet creștin, misionar creștin, deținut politic, închis peste 17 ani.

……………………………………………………………………….
Preot Iosif Trifa (1888-1938), întemeietor, în anul 1923, al OASTEI DOMNULUI, mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a înjurăturilor, a alcoolismului și a fumatului.


 Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.
……………………………………………………………


Poate am dori să (re)vedem și următoarele articole:


NU TE DOR IISUSE (poezie de Traian Dorz) ; SĂ ÎNVIEM CUNOȘTINȚA ȘI IUBIREA LUI DUMNEZEU ÎN SUFLETELE NOASTRE (îndemn de la preotul călugăr Arsenie Boca) ; (filă de calendar creștin ortodox pe luna aprilie 2018, editat de Oastea Domnului).


HRISTOS ESTE TAINA SFINTELOR SCRIPTURI. ATITUDINEA NOASTRĂ FAȚĂ DE EL. (Din pagina pentru Luna Februarie, din „CALENDAR 2018”, editat de OASTEA DOMNULUI).

……………………………………………………….


Slăvit să fie, și de noi, în fiecare moment, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în vecii vecilor!Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!


Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să fie slăvit, și de noi, în fiecare moment, prin Duhul Curat și Sfânt, adică, prin Spiritul Adevărului Mângâietor și Dătător de Viață al lui Iisus, în vecii vecilor!


Maica Preacurată, Pururea Fecioara Maria, care de la Duhul Sfânt L-a născut pe Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, să fie slăvită, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!


Toți Sfinții, Prietenii lui Dumnezeu, să fie lăudați, și de noi, în fiecare moment, în vecii vecilor!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu