joi, 10 mai 2018

PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU A AJUNS LA SPITAL DIN CAUZA STRESULUI ȘI PRESIUNII LA CARE A FOST SUPUS PENTRU A REZOLVA PROBLEMA AUTOCEFALIEI UCRAINENE (articol în engleză din 10 mai 2018 ; scurtă anunțare a știrii)


 de pr. prof. Ion Ciungu


Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, rugându-Se Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, în Joia Paștilor, după Cina cea de Taină, a cerut ca persoanele care credeau atunci în El, și cele care vor crede în El de-a lungul timpului, să lucreze pentru unitate și să se mențină în unitate, astfel unitatea lor fiind un argument în fața lumii că Iisus este trimis în lume de Tatăl nostru Sfânt din Ceruri:


„Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21).[1]


Din cauză că duminică după amiaza, 6 mai 2018, Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului s-a simțit rău, a fost dus la spitalul american din Istanbul, unde a rămas peste noapte, până a doua zi, 7 mai, când a fost lăsat acasă. Acum, se pare că starea sănătății lui este bună.  Totuși, a fost anulată vizita lui care era programată pentru perioada 6-8 mai 2018 la Prea Fericirea Sa Theodoros II al Alexandriei și a Toată Africa. Se spune că e posibil ca starea lui de amețeală intensă, posibil vertij, să fi fost cauzată de stresul și presiunea la care a fost supus pentru a rezolva problema autocefaliei ucrainene. Așa am aflat din articolul ECUMENICAL PATRIARCH BARTHOLOMEW IN GOOD HEALTH AFTER OVERNIGHT HOSPITAL STAY, publicat pe site-ul orthodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY, în data de 10 mai 2018.

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului


………………….

Dacă Patriarhul Ecumenic Bartolomeu acordă autocefalie pentru Biserica Ucraineană, se va produce o mare schismă în ortodoxie, a spus mitropolitul rus Hilarion, după cum observăm în articolul Metropolitan Hilarion Foresees Schism in Orthodoxy Compared to the Great Schism if Ukrainian Schismatics Obtain Autocephaly, publicat pe site-ul orthodox rus Pravmir.com, în data de 6 mai 2018.

………………..

Cu binecuvântarea Sanctității Sale Kirill, Patriarhul Moscovei și a Toată Rusia, mitropolitul rus Hilarion s-a întâlnit cu Prea Fericirea Sa Theodoros II al Alexandriei și a Toată Africa, în 5 mai 2018, după cum observăm din articolul Metropolitan Hilarion Meets with His Beatitude Patriarch Theodoros of Alexandria, publicat pe site-ul orthodox rus Pravmir.com, în data de 8 mai 2018.

………………

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

UNIREA BISERICILOR NU ESTE INEVITABILĂ, MITROPOLITUL RUS HILARION CONTRAZICE AFIRMAȚIA PATRIARHULUI ECUMENIC BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI (articol în franceză din 4 mai 2018; traducere).

„POROȘENKO ÎL ISPITEȘTE ACUM PE PATRIARHUL BARTOLOMEU DUPĂ CUM DIAVOLUL L-A ISPITIT PE HRISTOS” (articol în engleză din 27 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii).

PATRIARHIA ECUMENICĂ DIN CONSTANTINOPOL INIȚIAZĂ UN DIALOG INTERORTODOX CU PRIVIRE LA AUTOCEFALIA UCRAINEANĂ (articol în engleză din 24 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii).

ORTODOCȘII UCRAINENI ÎȘI SCHIMBĂ LOIALITATEA DE LA BISERICILE DEPENDENTE DE MOSCOVA LA BISERICILE DEPENDENTE DE KIEV (articol în engleză din 4 aprilie 2018 ; traducere parțială).
[1] Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=17


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu