joi, 10 mai 2018

PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU A AJUNS LA SPITAL DIN CAUZA STRESULUI ȘI PRESIUNII LA CARE A FOST SUPUS PENTRU A REZOLVA PROBLEMA AUTOCEFALIEI UCRAINENE (articol în engleză din 10 mai 2018 ; scurtă anunțare a știrii)


 de pr. prof. Ion Ciungu


Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, rugându-Se Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, în Joia Paștilor, după Cina cea de Taină, a cerut ca persoanele care credeau atunci în El, și cele care vor crede în El de-a lungul timpului, să lucreze pentru unitate și să se mențină în unitate, astfel unitatea lor fiind un argument în fața lumii că Iisus este trimis în lume de Tatăl nostru Sfânt din Ceruri:


„Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21).[1]


Din cauză că duminică după amiaza, 6 mai 2018, Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului s-a simțit rău, a fost dus la spitalul american din Istanbul, unde a rămas peste noapte, până a doua zi, 7 mai, când a fost lăsat acasă. Acum, se pare că starea sănătății lui este bună.  Totuși, a fost anulată vizita lui care era programată pentru perioada 6-8 mai 2018 la Prea Fericirea Sa Theodoros II al Alexandriei și a Toată Africa. Se spune că e posibil ca starea lui de amețeală intensă, posibil vertij, să fi fost cauzată de stresul și presiunea la care a fost supus pentru a rezolva problema autocefaliei ucrainene. Așa am aflat din articolul ECUMENICAL PATRIARCH BARTHOLOMEW IN GOOD HEALTH AFTER OVERNIGHT HOSPITAL STAY, publicat pe site-ul orthodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY, în data de 10 mai 2018.





Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului


………………….

Dacă Patriarhul Ecumenic Bartolomeu acordă autocefalie pentru Biserica Ucraineană, se va produce o mare schismă în ortodoxie, a spus mitropolitul rus Hilarion, după cum observăm în articolul Metropolitan Hilarion Foresees Schism in Orthodoxy Compared to the Great Schism if Ukrainian Schismatics Obtain Autocephaly, publicat pe site-ul orthodox rus Pravmir.com, în data de 6 mai 2018.

………………..

Cu binecuvântarea Sanctității Sale Kirill, Patriarhul Moscovei și a Toată Rusia, mitropolitul rus Hilarion s-a întâlnit cu Prea Fericirea Sa Theodoros II al Alexandriei și a Toată Africa, în 5 mai 2018, după cum observăm din articolul Metropolitan Hilarion Meets with His Beatitude Patriarch Theodoros of Alexandria, publicat pe site-ul orthodox rus Pravmir.com, în data de 8 mai 2018.

………………

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

UNIREA BISERICILOR NU ESTE INEVITABILĂ, MITROPOLITUL RUS HILARION CONTRAZICE AFIRMAȚIA PATRIARHULUI ECUMENIC BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI (articol în franceză din 4 mai 2018; traducere).

„POROȘENKO ÎL ISPITEȘTE ACUM PE PATRIARHUL BARTOLOMEU DUPĂ CUM DIAVOLUL L-A ISPITIT PE HRISTOS” (articol în engleză din 27 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii).

PATRIARHIA ECUMENICĂ DIN CONSTANTINOPOL INIȚIAZĂ UN DIALOG INTERORTODOX CU PRIVIRE LA AUTOCEFALIA UCRAINEANĂ (articol în engleză din 24 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii).

ORTODOCȘII UCRAINENI ÎȘI SCHIMBĂ LOIALITATEA DE LA BISERICILE DEPENDENTE DE MOSCOVA LA BISERICILE DEPENDENTE DE KIEV (articol în engleză din 4 aprilie 2018 ; traducere parțială).




[1] Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=17


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...