miercuri, 30 mai 2018

EUROPA NU ESTE AȘA DE SECULARIZATĂ CUM CREDEȚI (articol în engleză din 29 mai 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu




După aceea Iisus le-a grăit din nou, zicând: "Eu sunt Lumina lumii; cel ce-Mi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina Vieții". (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 8, versetul 12).[1]




Un nou studiu efectuat de Pew Research Center, ale cărui rezultate au fost publicate în 29 mai 2018, arată că, în ciuda secularizării larg răspândite în Europa, 71% din cei 24.599 de adulți interogați în 15 țări se identifică încă a fi creștini, chiar dacă numai 22% spun că merg la biserică cel puțin o dată pe lună.

 Așa am aflat din articolul Europe: Not as secular as you think publicat în data de 29 mai 2018 pe site-ul agenției de știri Religion News Service din Washington, de Tom Heneghan.





........................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:




CREȘTINISMUL ESTE ULTIMA SPERANȚĂ A EUROPEI ÎN FAȚA ISLAMULUI SUSȚINUT DE POLITICIENII DIN BRUXELLES, BERLIN, PARIS ȘI DE PĂPUȘARUL SOROS, BANCHER EVREU AMERICAN DE ORIGINE MAGHIARĂ (din cuvântarea din 18 februarie 2018 a premierului Ungariei, Viktor Orbán; articol în engleză din 19 februarie 2018; traducere parțială)



UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)




SINUCIDEREA IDENTITĂȚII CREȘTINE ÎN EUROPA TREBUIE CONTRACARATĂ (monopolul secularismului discriminează viziunea religioasă în sfera socială; discurs la Londra, în 22 septembrie 2017, al mitropolitului rus Hilarion)


LIBERTATE RELIGIOASĂ PENTRU TOȚI, ÎN AFARĂ DE CREȘTINI? (Dacă Franța înlătură Crucea de pe statuia lui Ioan Paul II, o va lua Polonia sau Ungaria; Organizația caritabilă „Crucea Roșie” din Belgia vrea să devină mai nereligioasă înlăturând crucifixele)


„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

…………………

CREȘTINII ORTODOCȘI AU SCĂZUT CA PROCENT DIN POPULAȚIA MONDIALĂ (studiu publicat în 8 noiembrie 2017 de Pew Research Center din Washington).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...