duminică, 27 mai 2018

PREOȚII CATOLICI DIN POLONIA OFERĂ ÎN STRADĂ CONSILIERE PENTRU ATEI (articol în engleză din 25 mai 2018; traducere)de pr.prof. Ion Ciungu
 Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, răspunde fariseilor, referindu-Se la cei care au mai mare nevoie de El, de învățăturile Lui, de ajutorul Lui, astfel: „Nu cei sănătoși au nevoie de medic, ci bolnavii. Așadar, mergeți și învățați ce înseamnă: Îndurare vreau și nu jertfă, căci nu am venit să-i chem pe cei drepți, ci pe cei păcătoși.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 9, versetele 12-13).[1]În data de 25 mai 2018, pe site-ul ortodox rus Pravmir.com a fost publicat  articolul Catholic Priests Introduce the Street Counseling with Atheists .
Traduc acest articol:În multe localități ale Poloniei preoții au început „programele pentru necredincioși”.


Potrivit Rublev.com un preot va sta așteptând așezat pe o bancă pusă într-un loc popular de recreere în fiecare vineri, timp de șase ore, de la 2 p.m. la 8 p.m., până când cineva vine la el doar pentru a sta de vorbă, pentru a discuta ceva, poate, pentru a comunica ceva important, sau pur și simplu să ceară ajutor pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu.După cum a zis Michal Misyak, unul din inițiatorii campaniei și preot catolic, fiecare consiliere va fi confidențială ca o spovedanie : Dar dacă cineva ar dori să participe la Taina Spovedaniei, va avea o astfel de ocazie”.


Aceste programe preoțești sunt destinate pentru necredincioși, pentru agnostici și pentru cei care cred că nu există loc pentru ei în Biserică.


Noi vrem să vorbim despre nevoile obișnuite, despre problemele oamenilor, despre locul lui Dumnezeu în viață, despre spiritualitate și despre dubiile care se pot referi la diferite aspecte ale vieții. Noi înțelegem că nu este suficient să îi așteptăm pe oameni în bisericile parohiale. Se cuvine ca noi să ajungem la ei acolo unde sunt ei. Să încurajăm conversația și discuția despre probleme care, poate, sunt importante pentru ei”, - zice acest preot.Proiectul nostru nu este pentru cei care Îl urmează pe Iisus Hristos. Deci, noi cerem credincioșilor catolici să nu vină”, - a clarificat Misyak.

……………………………………………

Aici am terminat de tradus articolul respectiv.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :


EVREII CRITICĂ SANCTIFICAREA CARDINALULUI POLONEZ AUGUST HLOND CARE A SCRIS ÎN 1936 DESPRE EI CĂ LUPTĂ CONTRA BISERICII ȘI SUNT AVANGARDA ATEISMULUI, BOLȘEVISMULUI ȘI SUBVERSIUNII (articol în engleză din 23 mai 2018; traducere).
[1]Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 9, versetele 12-13, https://www.bible.com/es/bible/1467/MAT.9.VBRC2013


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu