joi, 28 iunie 2018

IARĂȘI SUTE DE CREȘTINI OMORÂȚI ÎN NIGERIA DE VĂCARII MAHOMEDANI FULANI ÎNARMAȚI DE ISLAMIȘTI EXTREMIȘTI (articol în engleză din 28 iunie 2018 ; scurtă anunțare a știrii ; iarăși să ne amintim că în România sunt uciși în fiecare zi 236 de bebeluși în pântecele mamelor lor de medici atei-extremiști-sataniști)



de pr.prof. Ion Ciungu



Iisus a zis: “Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze.” (Ioan 14,27).
Dacă lumea L-ar prețui și iubi pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ar primi pacea Lui!!!

……………….




Despre recentele zile de violență din partea centrală a Nigeriei, dintre fermierii creștini și văcarii mahomedani din grupul etnic fulani am aflat din articolul 'HEARTBREAKING' NIGERIA VIOLENCE SEES HUNDREDS OF CHRISTIANS KILLED , publicat în 28 iunie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri creștine Christian Today, din Londra. Președintele Nigeriei, care este din grupul etnic fulani, a zis că este nedrept ca el să fie învinovățit pentru aceste ucideri.




Clerici purtând sicrie albe cu corpurile preoților omorâți, după cum se spune, de văcari fulani.





Rudeniile celor morți plâng, jelind în timpul slujbei de înmormântare pentru 17 persoane care participau la o slujbă și doi preoți.



Amănunte putem afla și din articolul “The bloody cattle conflict pushing Nigeria to the edge of civil war”, publicat în 17 iunie 2018, pe The Telegraph, de Adrian Blomfield. https://www.telegraph.co.uk/news/2018/06/17/battle-scarce-resources-muslim-cattle-herders-christian-farmers/


…………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:


PROTEST NAȚIONAL AL CREȘTINILOR ÎN NIGERIA, AZI DUMINICĂ, 29 APRILIE 2018, ÎMPOTRIVA UCIDERII CREȘTINILOR DE CĂTRE VĂCARII MAHOMEDANI FULANI ÎNARMAȚI. CEL PUȚIN ÎNCĂ 39 DE CREȘTINI AU FOST UCIȘI ÎN 24 ȘI 25 APRILIE 2018 (articol în engleză din 27 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii).


IARĂȘI DESPRE CRIMELE DIN NIGERIA, ȘI IARĂȘI DESPRE CELE DIN ROMÂNIA! (Episcopii catolici din Nigeria au cerut ajutor Președintelui Nigeriei, Muhammadu Buhari, în 8 februarie 2018; articol în engleză din 10 februarie 2018; traducere).


COPII UCIȘI, FEMEI UCISE, IAR PĂRȚILE LOR INTIME AU FOST ELIMINATE [Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viețile de Anul Nou (2018) în statul Benue, Nigeria, din cauza atacurilor contra creștinilor. Poate că am vrea să zicem că ucigașii aceia nigerieni sunt înapoiați și sălbatici; dar înaintații și cultivații medici români ucid mult mai mulți copii prin avort.], publicat în data de 7 ianuarie 2018.


PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA). (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România), publicat în data de 22 ianuarie 2017.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...