vineri, 8 iunie 2018

A FI CINEVA POSEDAT DE DEMON, SAU A FI CINEVA BOLNAV MINTAL, SUNT DOUĂ SITUAȚII DIFERITE, AȘA SPUNE PROEMINENTUL DOCTOR PSIHIATRU AMERICAN RICHARD GALLAGHER (articol în engleză din 5 iunie 2018; spicuire)



de pr.prof Ion Ciungu


Despre misiunea și autoritatea dată apostolilor de Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne amintim și din următoarele cuvinte: „Și chemandu-i pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere 1 asupra duhurilor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască toată boala și toată neputința.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 10, versetul 1).[1]



Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, cu apostolii.



În data de 5 iunie 2018 a apărut articolul Demonic possession is a 'real thing' & I've seen it, says prominent psychiatrist , (Posedarea demonică este un `lucru real` și eu l-am văzut, zice un psihiatru proeminent), publicat pe site-ul de știri Christian Today din Londra, de Anugrah Kumar.



Doctorul american catolic Richard Gallagher, care predă la New York Medical College and Columbia University, zice că a studiat din punct de vedere foarte științific, timp de 25 de ani, mii de cazuri ale pacienților care pretindeau că sunt posedați de demon, și a constatat că posedarea demonică este un lucru foarte real.


 El zice că poate să facă deosebire între boala mintală și posedarea demonică. Din miile de cazuri studiate, doar aproximativ o sută erau cauzate de activitate demonică.


Ușa spre Diavolul și spre posedare demonică s-ar putea să și-o deschidă mulți oameni și prin faptul că merg la cei care ghicesc viitorul și la cititori în cărți tarot, după cum s-a spus la o întâlnire de patru zile ținută de Vatican în Sicilia. În Italia, anual, sunt cam 500.000 de cazuri de persoane care au nevoie de exorcisme.


În Irlanda crește numărul cazurilor de posedare demonică și de alte fenomene rele, fiind nevoie de o echipă de exorciști aprobată de Biserica Catolică.


Adeseori, unele persoane care cred că sunt chinuite de un duh rău se întorc spre Biserică, însă Biserica nu știe ce să facă cu ele și le îndrumă spre un psiholog sau spre cineva despre care a auzit că este interesat de o astfel de formă de slujire, iar acele persoane nu ajung unde trebuie și rămân neajutorate.

...................................................................................................

Aici am terminat de spicuit din articolul respectiv.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem ce a spus anul trecut (2017) Patriarhul Kirill al Rusiei despre exorcisme, în a doua parte a acestui articol:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu