marți, 12 iunie 2018

CREȘTINII DIN CHINA NU SE MIRĂ CĂ SUNT PERSECUTAȚI CONSTANT, CĂCI PERSECUȚIA ESTE PARTE INTEGRANTĂ A VIEȚII EVANGHELICE: “ORICINE VREA SĂ TRĂIASCĂ O VIAȚĂ EVALVIOASĂ CU IISUS HRISTOS VA FI PERSECUTAT” (2 Timotei 3,12). CREDINȚA CREȘTINĂ REÎNVIAZĂ ÎN PROVINCIA ȘANDONG DIN CHINA (carte în engleză din 2018 despre creștinii din China; interviu în engleză cu autorul, publicat în 12 iunie 2018; scurtă anunțare a știrii)de pr.prof. Ion Ciungu


Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune celor care Îl urmează astfel: „Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 15, versetele 18-20).[1]

.........................................................


În data de 12 iunie 2018, a apărut articolul Chinese Christians are facing a new wave of persecution – and they're standing strong , (Creștinii chinezi se confruntă cu un nou val de persecuție – dar se mențin tari) publicat pe site-ul  agenției de știri creștine Christian Today din Londra.


Creștinii chinezi arareori vor să vorbească despre persecuție, căci o consideră ca parte integrantă a vieții creștine evanghelice.


Credincioșilor chinezi care aparțin de bisericile organizate în case le place să povestească și altora despre modul în care Împărăția lui Dumnezeu a crescut de la câteva milioane de credincioși creștini, câți erau în 1949, când China a devenit comunistă, la peste 100 de milioane de credincioși creștini azi.Din acest articol am aflat și despre noua cartea lui Paul Hattaway:


Cartea “SHANDONG, THE REVIVAL PROVINCE”, (ȘANDONG, PROVINCIA CARE REÎNVIAZĂ), scrisă de Paul Hattaway, a fost publicată în 18 ianuarie 2018, are 320 de pagini și poate fi cumpărată cu 9,99 lire sterline; sau în variantă electronică, ebook, cu 7,99 lire sterline.Traduc rezumatul acestei cărți așa cum este prezentat pe site-ul editurii anglicane spck:


Mulți au auzit de explozia extraordinară a creștinismului în întreaga Chină în deceniile recente. Puțini, totuși, știu cum s-a întâmplat aceasta. Paul Hattaway se bazează pe o experiență de treizeci de ani în China și pe numeroase interviuri cu lideri bisericești pentru a furniza informații despre modul în care Dumnezeul Cel Viu a adus cea mai mare reînviere din istoria creștinismului.Într-o expunere plină de povestiri uimitoare, The China Chronicles detaliază faptele Spiritului Sfânt prin toată China, unde o creștere fenomenală a avut loc în cuptorul unei persecuții intense.Hattaway își începe relatarea cu Provincia Șandong, unde locuiesc aproape o sută de milioane de oameni. Cu mai multe ocazii, Dumnezeu Și-a reînviat Biserica în Șandong revărsându-Și Spiritul Său cu mare putere și har. Ca rezultat, Șandong ar putea fi azi pe drept numită Provincia Care Reînviază în China.

.................

Despre autorul Paul Hattaway, născut în Noua Zeelandă

Paul Hattaway a devenit mesager al Bibliei în China la sfârșitul adolescenței lui și încet a câștigat încrederea liderilor creștini prin toată China. El este autorul a numeroase cărți, inclusiv a cărții The Heavenly Man (Omul Ceresc), povestirea despre fratele Yun.

........................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:

 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015. SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu