duminică, 24 iunie 2018

IMAGINEA REALĂ A LUI IISUS ESTE CREATĂ ÎN TREI DIMENSIUNI PE BAZA GIULGIULUI DIN TORINO (articol în engleză din 21 iunie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Mai frumos cu chipul
Decât oamenii toţi,
Ca un om se vede mort şi fără de chip,
Cel ce toată firea a-nfrumuseţat.
(Din Prohodul Domnului nostru Iisus Hristos, Starea întâia, strofa a noua)





Sunt convins că noi în final avem o imagine reală a lui Iisus așa cum arăta El când era pe Pământ. Cred că de acum încolo va fi greu să Îl portretizezi fără referință la lucrarea noastră”, a spus profesorul Giulio Fanti de la Universitatea din Padova, care a condus echipa de cercetători italieni care au creat o reprezentare în trei dimensiuni a omului de pe Giulgiul din Torino, într-un efort de a produce ceea ce ei cred a fi o replică exactă a corpului lui Iisus Hristos.


Așa am aflat din articolul Scientists create 3D image of Jesus based on Turin Shroud , publicat în data de 21 iunie 2018, pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, de Jardine Malado.








Imaginea fotografiată a Giulgiului din Torino. Giulgiul din Torino este o pânză de in dreptunghiulară, de 4,4 metri pe 1,1 metri.

………………………………………..

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următorul articol :


“GIULGIURILE PUSE JOS, IAR MAHRAMA CARE FUSESE PE CAPUL LUI NU ERA ÎMPREUNĂ CU GIULGIURILE” (Giulgiul din Torino în actualitate, 2017; nanoparticulele de creatinină și feritină sunt tipice pentru cazurile de politraumă severă)


VLADIVOSTOK - cea mai înaltă statuie a lui IISUS din lume ( şi alte statui ale lui İisus, din România, Polonia, Brazilia, Bolivia, Columbia,  Vietnam, İndonezia, Portugalia, Argentina-Chile, İsrael, Mexic; statuia "Fecioara Păcii"din Venezuela; statuia lui Buddha din "Templul Izvorului" din China; o statuie a lui Iisus la granița Rusia-Ucraina? )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Într-adevăr, “NOUL TESTAMENT ESTE CHIAR CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME.” Aceste cuvinte ale scriitorului englez Charles Dickens se cuvine să le amintim de fiecare dată când ne referim la NOUL TESTAMENT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS. Azi, 24 aprilie, avem motiv să ne referim la PRIMA PUBLICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ A NOULUI TESTAMENT, în anul 1648, la Alba Iulia (Bălgrad), în timpul mitropolitului Simion Ștefan. Acest mitropolit este sărbătorit azi, 24 aprilie. ATUNCI, la 1648, NOUL TESTAMENT a fost tipărit în română, dar cu litere chirilice. În 1988, NOUL TESTAMENT DE LA BĂLGRAD a fost editat și cu litere latine, în timpul episcopului Emilian. ACUM se cuvine să observăm cel puțin titlul Noului Testament de la Bălgrad: “NOUL TESTAMENT SAU ÎNPĂCAREA, SAU LEGEA NOAO A LUI IISUS HRISTOS DOMNULUI NOSTRU”. Înțelegem că NOUL TESTAMENT este NOUA LEGE PE CARE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS A ADUS-O LUMII. Respectând această Lege putem obține ÎMPĂCAREA (pacea, reconcilierea) CU DUMNEZEU, CU NOI ÎNȘINE și CU OAMENII. Cu alte cuvinte, NOUL TESTAMENT NE ESTE DAT NU NUMAI SĂ NE INFORMĂM, CI SĂ NE TRANSFORMĂM. Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru NOUL TESTAMENT și pentru oamenii Tăi care au făcut să ajungă la noi CEA MAI BUNĂ CARTE CARE A FOST VREODATĂ SAU VA FI VREODATĂ CUNOSCUTĂ ÎN LUME!

Pr. prof. Ion Ciungu   https://www.facebook.com/photo/?fbid=2927397050734119&set=a.711891222284724   https://www.azquotes.com/quote/...