miercuri, 29 mai 2019

ÎN IERUSALIM, LA SFÂNTUL MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS SE CONTINUĂ REVOVĂRILE ÎN VALOARE DE MULTE MILIOANE DE DOLARI. PRIMA RUNDĂ DE RENOVĂRI A AVUT LOC ÎN 2016-2017. URMEAZĂ A DOUA RUNDĂ. (articole în engleză din 28 și 29 mai 2019; scurtă anuţare a ştirii). NE AMINTIM CĂ MAJESTATEA SA ABDULLAH II AL IORDANIEI DEJA A FĂCUT DONAŢIE ŞI PENTRU ACEASTĂ A DOUA RUNDĂ DE RENOVĂRI.



Pr. Prof. Ion Ciungu

În MESIA, IISUS, nădăjduiesc popoarele. Cu mai mult de 700 de ani înainte ca Iisus să accepte, din iubire pentru Tatăl Ceresc și pentru toți oamenii, să fie omorât și pus în mormânt, profetul Isaia a anunțat Sfintele Lui Patimi, Moartea Lui, dar și Slava de la Mormântul Lui: “… în El vor nădăjdui popoarele și plin de slavă Îi va fi locul de odihnă.” (Isaia 11, 10). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=43&cap=11

În funcție de diferiți traducători, cuvântul ebraic "menucha ", din Isaia 11, 10, a fost tradus sau cu "loc de odihnă ", sau simplu "odihnă ", sau "sălaș", "locuință".https://biblehub.com/commentaries/isaiah/11-10.htm https://www.biblegateway.com/verse/en/Isaiah%2011%3A10




Exteriorul Bisericii Învierii din Ierusalim, numită și Biserica Sfântului Mormânt. Sub cupola mai mare, este partea numită Rotunda, unde se află Capela Sfântului Mormânt. Sub cupola mai mică este altarul principlal al Bisericii, numit Catoliconul Ortodox Grec, în amintirea Răstignirii Mântuitorului pe Crucea de pe dealul Golgota.






Capela Sfântului Mormânt al lui Iisus, din interiorul Bisericii Învierii, din Ierusalim. Sfințită în 22 martie 2017, după lucrările de restaurare.
…………………………….




Despre A DOUA RUNDĂ DE RENOVĂRI care se vor face la SFÂNTUL MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS am aflat din articolul JERUSALEM CHURCHES AGREE ON MULTI-MILLION DOLLAR RENOVATION OF HOLY SEPULCHRE, publicat în data de 28 mai 2019, pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.


De asemenea, din articolul Multi-million pound restoration of Jerusalem's Church of the Holy Sepulchre moves ahead, publicat în data de 29 mai 2019, pe site-ul creștin nondenominațional londonez CHRISTIAN TODAY, de staff writer.

Studiile pentru această a doua rundă de renovări ar trebui să demareze în septembrie, iar lucrările ar trebui să dureze un an, după cum am observat din articolul Jérusalem : Des travaux de rénovation du sol du Saint-Sépulcre vont être entrepris, publicat în data de 28 mai 2019 pe site-ul creştin protestant EVANGELIQUES Point Info.

…………………………………………………………………………………………………….

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:






ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).


CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).





BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).


BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).


DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).








DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

… “CARE, FĂRĂ STRICĂCIUNE [adică fără pierderea virginității], PE DUMNEZEU CUVÂNTUL L-AI NĂSCUT; PE TINE CEA CU ADEVĂRAT NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU, TE MĂRIM!” Acest fragment de text este din imnul CUVINE-SE CU ADEVĂRAT, imn adresat Sfintei Fecioare Maria, Mama Domnului nostru Iisus Hristos. Am observat că în unele variante de limbă engleză ale acestui imn în loc de “FĂRĂ STRICĂCIUNE” scrie “FĂRĂ PIERDEREA VIRGINITĂȚII”. În engleză “FĂRĂ STRICĂCIUNE” se spune “WITHOUT CORRUPTION”. Așa găsim în cele mai multe variante ale acestui imn. Adică, așa a fost tradus din limba greacă cuvântul “adiáfthoros”, care înseamnă “în mod incoruptibil, fără corupție, fără stricăciune”. Însă există și variante care în loc de “WITHOUT CORRUPTION” au tradus “WITHOUT LOSS OF VIRGINITY” sau “WITHOUT LOSING YOUR VIRGINITY”. Cred că este foarte binevenită această exprimare prin care se face referință la virginitatea perpetuă a Sfintei Fecioare Maria, adică virginitate înainte de Naștere, virginitate în Naștere și virginitate după Naștere. Altfel spus, această exprimare face referință clară la tainele mari ale credinței creștine, cum este și taina Zămislirii Supranaturale a lui Iisus, prin puterea veșnică a Duhului Sfânt și a Tatălui Ceresc Celui Preaînalt. În icoane, pururea fecioria sau virginitatea perpetuă a Maicii Domnului este exprimată prin cele trei stele (pe cap și pe umeri). Haideți să urmărim un videoclip de 1 minut și 23 de secunde cu acest imn cântat în limba engleză de creștini ortodocși din Scoția, cu varianta “WITHOUT LOSS OF VIRGINITY”! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/289092387573091 Bineînțeles că se cuvine, și noi, care citim aceste rânduri, să Îi cerem Maicii Domnului favoarea de a ne permite să Îi adresăm un frumos salut, folosind cuvintele din Acatistul Bunei Vestiri: “BUCURĂ-TE MIREASĂ, PURUREA FECIOARĂ!”

Pr. prof. Ion Ciungu   "Cuvine-se cu adevărat să te fericim Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și preanevinovată și Maica...