vineri, 18 ianuarie 2019

SCULPTURA “MC IISUS”, OFENSATOARE LA ADRESA CREȘTINILOR, VA FI ÎNLĂTURATĂ CÂT DE CURÂND POSIBIL DIN EXPOZIȚIA CARE ARE LOC LA MUZEUL DE ARTĂ DIN ORAȘUL ISRAELIAN HAIFA, DUPĂ PROTESTELE VIOLENTE DIN PARTEA A SUTE DE CREȘTINI ARABI VINEREA TRECUTĂ, 11 IANUARIE 2019. AȘA A PROMIS PRIMĂRIȚA DIN HAIFA JOI, 17 IANUARIE 2019. (articole în engleză din 17 și 18 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu











Mântuitorul și Judecătorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne spune astfel: “Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta. Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie. Ori spuneţi că pomul este bun şi rodul lui e bun, ori spuneţi că pomul e rău şi rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaşte pomul.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 12, versetele 31-33). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=12



 .....................





Observăm că primărița din Haifa, Einat Kalisch Rotem, și-a schimbat atitudinea pe care o avea săptămâna trecută și, ieri, joi 17 ianuarie 2019,  a promis că din Muzeul de Artă din Haifa va fi înlăturată cât de curând posibil statuia „McIisus”. Așa am aflat din două articole recente, unul publicat de americani, celălalt, mai actualizat, de ruși, pe care le putem vedea mai jos:

'McJesus' sculpture to be removed from museum after violent protest, mayor says”, publicat în data de 17 ianuarie 2019, pe site-ul ziarului american cu sediul în statul Virgina, USA TODAY, de Ryan W. Miller. https://eu.usatoday.com/story/news/world/2019/01/17/mcjesus-sculpture-removed-haifa-museum-kalisch-rotem-says/2604432002/



“ ‘Offensive’ McJesus statue will be removed from Israeli museum after violent protests “, publicat în data de 17 ianuarie 2019, și actualizat în 18 ianuarie 2019, pe site-ul rețelei internaționale de televiziune a Guvernului Rus, RT, din Moscova. https://www.rt.com/news/449046-mcjesus-haifa-controversy-backlash/

………………………………………………………………………………….



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:




DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?





Despre caricaturile făcute de cei de la Charlie Hebdo, cu ocazia Crăciunului din 2014, Domnul nostru Iisus Hristos fiind caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link:





Despre opere postmoderne prin care se încearcă desacralizarea persoanei Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, (piesa Evangheliștii, de Alina Mungiu Pipidi, piesa Corpus Christi de Terrence McNally, romanul Codul lui Da Vinci de Dan Brown), putem afla și din articolul de la următorul link:


Despre încercările seculariștilor de desființare și păgânizare a sărbătorii Nașterii Domnului, putem afla și din articolul de la următorul link:










„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)















Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 




Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 



Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor ).









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu