miercuri, 9 ianuarie 2019

ÎNCERCĂRILE SECULARIȘTILOR DE PĂGÂNIZARE A ORIGINILOR SĂRBĂTORII NAȘTERII DOMNULUI SUNT O CONTINUARE A UNOR AFIRMAȚII FALSE REPETATE DES, SUTE DE ANI, CU PRETENȚIA CĂ SUNT ADEVĂRURI ISTORICE. „ȘAPTE BĂRBAȚI CARE AU ÎNCERCAT SĂ PĂGÂNIZEZE ORIGINILE CRĂCIUNULUI DAR NU AU REUȘIT” (articole în engleză din 7 ianuarie 2019 și din 26 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




  Pr. prof. Ion Ciungu






Această pictură arată “Triumful Creștinătății Asupra Păgânismului”, de Gustave Doré, pictată poate în anul 1868.




Despre cei “Șapte bărbați care au încercat să păgânizeze originile Crăciunului dar nu au reușit” am aflat din articolul „Seven Men Who Tried To Paganize The Origins Of Christmas But Failed”, publicat în data de 7 ianuarie 2019 pe site-ul ortodox rus Pravmir.com, de John Sanidopoulos.

De fapt, echipa de la Pravmir l-a preluat de pe site-ul ortodox al lui John Sanidopoulos, MYSTAGOGY RESOURCE CENTER, unde a fost publicat în data de 26 decembrie 2018. Seven Men Who Tried To Paganize The Origins Of Christmas But Failed, https://www.johnsanidopoulos.com/2018/12/six-men-who-tried-to-paganize-origins.html

.....

Pe site-ul Pravmir.com găsim acest articol aici la următorul link:


.....


Traduc un pic din acest articol:



„La fiecare sezon de Crăciun sunt scoase miturile obișnuite și sunt distribuite pentru consumul popular. Le știți. Noi toți le-am auzit sau le-am citit. Și anume:

-      Că celebrările de Crăciun au fost furate de la romani

-      Că pomul de Crăciun este un vestigiu păgân

-      Că alți zei au avut nașteri virgine

-      Că Yule (altă denumire pentru Crăciun în limba engleză; nota trad.) și vâscul sunt întru totul despre Odin (zeul principal al Scandinaviei păgâne, zeul creator suprem, divinitate a înțelepciunii, culturii, războiului și a morților; corespondentul german este zeul Wotan sau Woden. Nota trad.)



Aceste falsități sunt repetate des și cu intensitate sonoră, sub pretextul că sunt « adevăruri istorice ». Și în mod ciudat ele încă îi derutează pe majoritatea creștinilor, care sunt apoi plini de îndoială cu privire la ceea ce cred.



Desigur, aceste mituri au fost proiectate pentru a stârni în mod precis acest fel de reacție din partea credincioșilor.



Toate au fost inventate în secolele XVIII și XIX de anumiți scriitori, care căutau mereu căi de a distruge în cele din urmă credințele și practicile creștine tradiționale, și mai ales romano catolicismul. A fost de fapt o continuare a Legendei Negre (propaganda anticatolică a protestanților, care continuă până în ziua de azi și a fost preluată de seculariști).”




De aici putem afla că în Legenda Neagră este vorba despre toate acuzațiile împotriva spaniolilor, iar la originea Legendei Negre sunt evreii și protestanții.



Cât despre cei șapte bărbați care au continuat Legenda Neagră, amintesc mai jos numai numele lor, apoi traduc câteva din concluziile lui John Sanidopoulos.

1)   Paul Ernst Jablonski (1693-1757).

2)   Ernst Friedrich Wernsdorf (1718-1782).

3)   Edward Gibbon (1737-1794).

4)   Alexander Hislop (1807-1865).

5)   Charles William King (1818-1888).

6)   Gerald Massey (1828-1907).

7)   „E. A. Wallis Budge (1857-1934) apoi a muncit din greu astfel încât a născocit un amestec amețitor de « dovezi » – că Horus a fost născut dintr-o mamă virgină; că Horus a fost botezat într-un râu de către un botezător numit Anup; că Horus avea doisprezece ucenici; că Horus a fost răstignit și a înviat din morți și a fost proclamat ca mântuitor al omenirii.

Nimic din acestea nu este adevărat, desigur. Este vorba de imaginația lui Wallis lăsată să rătăcească departe.”



Câteva concluzii

-      Credința creștină este unică. Nu are legături păgâne.

-      Mesajul credinței creștine este în întregime nou. Nimic asemănător lui nu a existat vreodată în lumea veche.

-      Spre deosebire de zeii păgâni, Iisus este o personalitate istorică în mod real.

-      Teologia creștină este deosebită de oricare alta, principiile ei principale (iubirea, iertarea, caritatea și o relație personală cu Dumnezeu) sunt fără egal în raport cu orice altă religie.

-      Chiar Învierea este verificabilă, eveniment istoric, demonstrabil în întregime, prin dovezi clare.

-       Crăciunul este numai creștin și nimic altceva, și a fost stabilit ca zi de sărbătoare creștină chiar din perioada cea mai de la început a credinței.

-       Pomii de Crăciun sunt un simbol vechi al speranței pe care Hristos o oferă. Ei sunt pomii paradisului și simbolizează Grădina Edenului, în care se întorc ființele umane prin credința în Hristos. Ei nu au nimic de a face cu sărbătorile păgâne germanice sau romane (pentru care nu avem dovezi istorice concrete).

-      Vâscul nu este un vestigiu din păgânismul germanic. Nu avem idee la ce se închinau vechile triburi germanice, căci cu cât mergem mai înapoi în timp, cu atât mai romane se prezintă aceste triburi și dovezile creștinismului sunt larg răspândite printre ele.  

-      Yule este numele lunii decembrie la anglo-saxoni. Cea mai timpurie mențiune despre acest cuvânt este de la Beda Venerabilul. Nu putem folosi dovezile scandinave pentru că acestea sunt mult mai târzii (Snorri Sturluson datează din secolul al XIII-lea). Iar Odin nici nu apare pe undeva prin zare.

..................................................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


Pentru combaterea falsităților referitoare la Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, s-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și filmul Zeitgeist: Spiritul veacului infirmat:


......................................................................................................



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

SĂRBĂTOAREA NAȘTERII DOMNULUI ÎN UCRAINA, PE STIL VECHI (7 IANUARIE). „AȚI FOST NĂSCUȚI PENTRU HRISTOS, DAR AȚI PRIMIT BOTEZUL DE LA CONSTANTINOPOL. DORESC CA MICUȚUL IISUS CARE A ADUS PACE PE PĂMÂNT SĂ ADUCĂ PACE ÎN UCRAINA. ... TOTDEAUNA MĂ VOI RUGA PENTRU UCRAINA.” AȘA S-A ADRESAT CĂTRE UCRAINENI PATRIARHUL BARTOLOMEU ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI. MITROPOLITUL PRIMAT AL UCRAINEI, EPIFANIE, LA PRIMA LITURGHIE DUPĂ OBȚINEREA TOMOSULUI DE AUTOCEFALIE DE LA PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLULUI, L-A POMENIT LA RUGĂCIUNE ȘI PE PATRIARHUL KIRILL AL RUSIEI, PE CARE MAI ÎNAINTE REFUZASE SĂ-L POMENEASCĂ. PREȘEDINTELE POROȘENKO A FĂCUT APEL LA BISERICILE ORTODOXE DIN TOATĂ LUMEA SĂ RECUNOASCĂ NOUA BISERICĂ ORTODOXĂ AUTOCEFALĂ A UCRAINEI. (articole în engleză din 6 și 7 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrilor)







Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei:


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii:


Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine:








Despre evreii care L-au scos pe Iisus din societatea franceză și s-au afirmat pe ei înșiși, contribuind la descreștinarea Franței, putem afla și din articolul de la următorul link: „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)




Este incorectă și injustă jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România:
AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)



Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii :

PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)





Persecutarea creștinilor în Europa, prin metode sofisticate și rafinate,  este nedreaptă, discriminatorie, dureroasă, dar nu poate fi comparată cu persecutarea brutală, fizică, a creștinilor din Africa și din Orientul Mijlociu:
UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)



















DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?



Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link:



Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul de la următorul link:





Ambițiile, lăcomiile politico-economice ale unor „creștini” sub comandă evreiască necreștină, au drept rezultate războaie, cu mulți oameni morți, cu mulți oameni în suferințe, și batjocorirea, pe nedrept, a Blândului Iisus, Mântuitorul lumii! (Originea ISIS):



Despre faptul că evreii, în 2018, au cerut ca textele antisemite din Biblie să fie schimbate, prin adnotări, căci se simt atacați, inclusiv în România, putem afla și din articolul de la următorul link:

Despre faptul că în anul 2018 Papa Benedict XVI a fost acuzat de antisemitism putem afla și din articolul de la următorul link:
PAPA BENEDICT XVI, RETRAS DIN FUNCȚIE ÎN ANUL 2013, ESTE ACUM ACUZAT DE ANTISEMITISM DE EVREI, DIN CAUZĂ CĂ ÎN TOAMNA TRECUTĂ A SCRIS UN ESEU ÎN CARE INSISTĂ CĂ SINGURA CITIRE VALIDĂ A BIBLIEI EBRAICE (CEEA CE NOI CREȘTINII NUMIM VECHIUL TESTAMENT) SE FACE PRIN LENTILA CREȘTINĂ. (articol în engleză din 3 august 2018; scurtă anunțare a știrii)






PERSECUTAREA CREȘTINILOR ÎN 2019 ESTE ÎN CREȘTERE, MAI ALES ÎN NIGERIA, INDIA ȘI CHINA (articol în engleză din 2 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)







POSIBILE PROIECTE COMUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ ÎN ORIENTUL MIJLOCIU















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...