joi, 1 decembrie 2016

TE VOM RĂSTIGNI CA PE CÂINELE TĂU, IISUS CHRISTOS (ÎN IRAK)

de Pr. Prof. Ion Ciungu


"Căci numele lui Dumnezeu, din pricina voastră, este hulit între neamuri”(Romani 2, 24).[1]


(a. Marijam, despre fratele ei răstignit; b. Esam, despre cumnatul său răstignit; c. Intervenție la Națiunile Unite pentru genocidul contra creștinilor; d. Originea ISIS)


Creștini irakieni iau parte la o procesiune pentru a înălța o cruce nouă desupra bisericii Mar Korkeis, după ce crucea originală a fost distrusă de militanți ai Statului Islamic, în orașul Bashiqa, Irak, 19 noiembrie, 2016.


          a. Marijam, despre fratele ei răstignit

           „Un număr mare de creștini irakieni care n-au putut să fugă de la casele lor înainte ca brutalul grup terorist Stat Islamic să fi cucerit arii mari din nordul Irakului au fost răstigniți «ca Iisus» în fața familiilor lor, au dezvăluit refugiați irakieni în Iordania.” Așa am aflat din articolul „ISIS to Crucified Christians: 'If You Love Jesus, You Will Die Like Jesus' ” , (ISIS către Creștini Răstigniți: `Dacă ÎL Veți Iubi Pe Iisus, Veți Muri ca Iisus), publicat de Samuel Smith, pe Christian Post, în data de 28 noiembrie 2016.[2]Din acest articol citez în continuare:
          “Refugiați care au scăpat de furia brutală a SI, cunoscut și ca ISIS, ISIL și Daesh, au vorbit deschis și sincer despre ororile cu care ei și cei iubiți ai lor s-au confruntat trăind ca urmași ai lui Christos sub guvernarea cultului morții islamice. 
          Deși o comisie independentă a Națiunilor Unite pentru Siria a decis în iunie că SI a comis genocid împotriva [comunității religioase de etnie kurdă numită] Yazidis[3], ea încă nu a decis că acel grup a comis genocid împotriva creștinilor.
          Refugiați creștini care au vorbit cu organizația caritabilă ADF International din Amman au descris în detaliu atrocitățile cu care creștinii se confruntă din cauza acțiunilor militanților SI.[4] … creștinii care n-au fost printre miile care au fugit de la casele lor înainte de preluarea puterii de către jihadiști au fost fie executați, torturați, aserviți sexual, fie întemnițați de SI.
          O creștină irakiană, care este numită cu pseudonimul Marijam, a spus la ADF International despre soarta fratelui ei, care a fost omorât de SI după ce i-au luat cu asalt casa în regiunea Câmpia Ninive.
          După ce SI a luat cu asalt casa fratelui ei, ea a zis că militanții au început să-l bată în fața familiei lui din cauză că era creștin. Ea a zis că atunci când fratele ei a încercat să răspundă la fel, militanții SI imediat l-au împins înapoi jos și i-au spus: «Te vom răstigni ca pe câinele tău, Iisus Christos.»
          Marijam a explicat că militanții l-au bătut și l-au înjunghiat pe fratele ei cu diferite arme în fața soției și copiilor lui timp de aproximativ cinci ore. După tortura aceasta brutală, ea a zis că i-au bătut cuie în mâinile fratelui ei jos pe o scândură și l-au ridicat pe o cruce. Ea a adăugat că fratele ei a fost lăsat să atârne înainte de a fi împușcat în gură în fața familiei lui.
          Marijam a zis că soția și copiii fratelui ei acum locuiesc ca refugiați în Europa dar nu și-au revenit din starea de a-și vedea soțul și tatăl torturat și executat.
          Marijam nu este singura creștină irakiană refugiată care a avut o persoană iubită și răstignită de SI.”


          b. Esam, despre cumnatul său răstignit

          ”Esam, care este tată la trei copii și este originar din periferia orașului Qaraqosh, a spus la ADF International că cel puțin două dintre rudeniile soției lui erau printre multele persoane care n-au putut să fugă din acea regiune înainte de a fi fost prea târziu.
          «Fratele soției mele a fost răstignit de Daesh,» a zis Esam, potrivit World Watch Monitor.[5] «A fost răstignit și torturat în fața copiilor lui care au fost forțați să privească. I-au spus că dacă ÎL iubește pe Iisus așa de mult, va muri ca Iisus.»
          Potrivit lui Esam, cumnata soției lui și copiii ei locuiesc acum în Suedia și sunt ajutați de o organizație de ajutorare de acolo.
          Esam de asemenea a zis că una dintre rudeniile de sex feminin ale soției lui a fost de asemenea luată și acum «locuiește cu unul dintre amirii [conducătorii; n. trad.] Daesh», adăugând că ea nu este singura femeie creștină aservită sexual de SI.
          «Noi am auzit de 12 fete creștine care sunt cu Daesh,» a zis el folosind acronimul arab pentru SI. «E posibil să fie mai multe. Episcopul nostru a spus oamenilor să nu spună dacă își pierd fetele; aceasta este o rușine asupra familiei.»”
          În continuarea articolului de pe Christian Post, Samuel Smith relatează cazul unui tânăr creștin, Karlus, în vârstă de 29 de ani, care a fost torturat și programat să fie executat pe data de 26 septembrie 2014, însă a fost eliberat din motive necunoscute. El a fugit apoi în Kurdistan, apoi a ajuns în Spania unde a fost tratat medical, iar pe urmă a mers în Iordania să caute azil.


          c. Intervenție la Națiunile Unite pentru genocidul contra creștinilor

          Tot din articolul lui Samuel Smith am aflat și următoarele:
          “Un reprezentant al ADF Internațional a spus pentru The Christian Post că mărturiile compilate de această organizație au fost trimise la Comisia Națiunilor Unite pentru Siria pentru a dovedi că SI a comis genocid împotriva creștinilor, ca și împotriva Yazidis”


           d. Originea ISIS

          Să ne amintim că în anul 2003 Irakul a fost invadat de “creștinii” americani, britanici, australieni și polonezi, și Irakul a fost ocupat până în 2011. Așa observăm în articolul „2003 invasion of Irak” (Invazia din 2003 a Irakului), din Enciclopedia liberă Wikipedia.[6]
          Analiști politici americani afirmă următoarele:
          … “Americanii încă plătesc scump pentru războiul de agresiune al lui George W. Bush împotriva mahomedanilor irakieni nevinovați la porunca prim-ministrului Israelului Benjamin Netanyahu …”. … “ este de asemenea imposibil de a combate afirmația că fără «cruciada» lui Bush împotriva mahomedanilor din Irak n-ar exista Statul Islamic. De fapt n-ar exista «război civil » în Siria dacă America nu i-ar ajuta pe șiiții irakieni să scoată milioanele de sunniți irakieni, baathiști, și pe comandanții militari ai lui Sadam, afară din Irak și să-i silească să intre în Siria. Pe scurt, George W. Bush și compania au creat ISIS și din moment ce America a creat acestă situație grea, este regretabil, dar îi revine responsabilitatea să pună lucrurile în ordine.” Așa observăm în articolul “Americans Still Pay Dearly For George W. Bush`s Crusade Against Islam” (Americanii Încă Plătesc Scump Pentru Cruciada lui George W. Bush Împoriva Islamului), publicat de Rmuse, pe Politicus usa, în data de 8 septembrie 2015.[7]
          Deci, ambițiile, lăcomiile politico-economice ale unor „creștini” sub comandă evreiască necreștină, au drept rezultate războaie, cu mulți oameni morți, cu mulți oameni în suferințe, și batjocorirea, pe nedrept, a Blândului Iisus, Mântuitorul lumii!





[1]Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, cap. 2, verset 24, http://www.biblia-bartolomeu.ro/index-C.php?id=NT-Rm-02
[2]Samuel Smith, ISIS to Crucified Christians: 'If You Love Jesus, You Will Die Like Jesus', Christian Post, Nov 28, 2016 | 12:47 PM, http://www.christianpost.com/news/isis-told-crucified-christians-if-you-love-jesus-you-will-die-like-jesus-171766/ 
[3]United Nation Human Rights, UN Commission of Inquiry on Syria: ISIS is committing genocide against the Yazidis, Geneva, 16 June 2016, http://www.ohchr.org/en/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=20113&LangID=E
[4]Andreas Thonhauser, Justice for the Persecuted – Building a Future for Iraki Christians, ADF International, 04 October 2016, http://adfinternational.org/detailspages/blog-details/commentary/2016/10/04/justice-for-the-persecuted-building-a-future-for-iraqi-christians
[5]World Watch Monitor, Under the shadow of IS: Iraqi Christians tell of crucifixions, torture, sex slavery, Published: Nov. 21, 2016, https://www.worldwatchmonitor.org/2016/11/4736740/
[6]2003 invasion of Irak, From Wikipedia, the free encyclopedia, https://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq
[7]Rmuse, Americans Still Pay Dearly For George W. Bush`s Crusade Against Islam, Politicus usa, on Tue, Sept 8th, 2015, http://www.politicususa.com/2015/09/08/americans-pay-dearly-bushs-crusade-muslims.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

POST UȘOR, cu IERTĂCIUNE, presărat cu FAPTE BUNE, ... (urare la Începutul Postului Sfintelor Paști, primită pe messenger; mulțumim frumos autorului și celor care o distribuie!). ... În Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică, AZI ESTE PRIMA ZI DE POST CU AJUNARE (până seara, pentru cine poate ține, iar seara mâncăm pâine și bem apă). Fiecare cum poate ... ... SLAVĂ TATĂLUI ȘI FIULUI ȘI SFÂNTULUI DUH (SPIRIT), acum și pururea și în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie! ... Persoanele care postesc își îmbunătățesc mecanismele de neurogeneză, neuroplasticitate și de prelungire a telomerilor, adică ajută să li se nască neuroni noi în creier, să poată învăța lucruri noi și chiar să-și prelungească viața. Deci, din perspectivă creștină, am spune că Postul ajută la înnoirea minții, de fapt înnoirea suportului pentru înnoirea minții. Totuși, beneficiul spiritual este cel mai mare beneficiu al Postului, pentru că este pasul în spate pe care îl face omul din spațiul acesta al civilizației de consum, refuzând să consume lumea, ca să-și poată pregăti receptivitatea pentru Dumnezeu. ... (Arhidiacon Sorin Mihalache, video). POSTUL SFINTELOR PAȘTI, ca orice perioadă de post unit cu rugăciunea, pocăința și milostenia, NE POATE AJUTA SĂ-L AVEM VIU ÎN SUFLETELE NOASTRE PE MÂNTUITORUL LUMII, PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, ADICĂ PE FIUL LUI DUMNEZEU FĂCUT OM DIN SFÂNTA FECIOARĂ MARIA, PRIN PUTEREA SFÂNTULUI DUH ȘI A TATĂLUI NOSTRU SFÂNT DIN CERURI. Încercăm să ne folosim cu mulțumire de această perioadă, prin mai multă abstinență sufletească și fizică de la obiceiurile pământești, pentru a primi inspirație și putere divină în perspectivă eternă? Încercăm, cu ajutorul Unului și Bunului Dumnezeu, cu ajutorul Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Pururea Fecioara Maria, cu ajutorul Sfinților Îngeri și cu ajutorul Tuturor Oamenilor Sfinți, Prietenii lui Dumnezeu. NE AMINTIM CĂ pentru nepostire, ascultând de Diavolul, ADAM ȘI EVA AU PIERDUT RAIUL. De asemenea, NE AMINTIM CĂ prin postire MÂNTUITORUL LUMII L-A ÎNVINS PE DIAVOLUL. Pe măsură ce Îl avem pe Mântuitorul în sufletele noastre tot mai viu, reușim să-l învingem pe Cel Rău tot mai mult.

Pr. prof. Ion Ciungu   "Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul. Şi după ce a postit patruz...