luni, 28 noiembrie 2016

CONȘTIINȚA UMANĂ DINCOLO DE MORMÂNT (Evidență științifică; articole în engleză din noiembrie 2016, spicuire) de Pr. Prof. Ion Ciungu


( a. Evidența fizicianului matematician și filosof Penrose; b. Realitatea infinită de după moarte, din punctul de vedere al unui alt fizician important, Dr. Hans-Peter Durr; c. Biblia deja a vorbit despre sufletul nemuritor al omului)

a.   Oameni De Știință Găsesc Evidența Faptului Că Conștiința Umană Se Extinde Dincolo de Mormânt[1]
 
Pixabay

“Când corpul moare, conștiința umană încă trăiește”.

"Aceasta este concluzia extrasă de Sir Roger Penrose, un foarte respectat fizician englez bazat pe metode matematice, matematician și filosof al științei, a anunțat the Express.” (The Express este un ziar din Regatul Unit.) Articolul din The Express a fost publicat de Sean Martin, în data de 7 noiembrie 2016, și are titlul “LIFE AFTER DEATH: Shock claim of evidence showing consciousness may continue as SOUL[2], (VIAȚĂ DUPĂ MOARTE: Afirmație șocantă despre evidența care arată faptul că conștiința poate continua ca SUFLET). Acum eu citez în continuare din articolul “Scientists Find Evidence That Human Consciousness Extends Beyond the Grave”, (Oameni De Știință Găsesc Evidența Faptului Că Conștiința Umană Se Extinde Dincolo de Mormânt), publicat de Hazel Torres pe Christian Today, în data de 26 noiembrie 2016.

“Penrose a zis că teoria lui este bazată pe evidență științifică. El a zis că «el și echipa lui au găsit evidența faptului că microtubuli pe bază de proteine – o componentă structurală a celulelor umane – poartă informație cuantică depozitată la un nivel sub-atomic» referindu-se la conștiința umană.

«Dacă o persoană moare pentru scurt timp, aceste informații cuantice sunt eliberate din microtubuli și intră în univers. Totuși, în cazul că persoanele moarte sunt resuscitate, aceste informații cuantice sunt canalizate înapoi în microtubuli și tocmai această situație dă naștere unei experiențe apropiate de moarte,» a explicat Penrose.


b. Realitatea infinită de după moarte, din punctul de vedere al unui alt fizician important, dr. Hans-Peter Durr

Citez mai departe de la Hazel Torres:
“Această teorie a omului de știință britanic este în acord cu descoperirea făcută de renumitul Institut pentru Fizică, Max Planck, din München, care afirmă că «universul fizic în care trăim este doar percepția noastră și că de îndată ce corpurile noastre fizice mor, dincolo există infinitul.»
Dr. Hans-Peter Durr, fost director al acestui institut, a explicat în continuare: «Ceea ce noi considerăm aici și acum, această lume, acesta este doar nivelul material care este inteligibil. Necunoscutul de după moarte este o realitate infinită care este mult mai mare.»”


c. Biblia deja a vorbit despre sufletul nemuritor al omului

Torres continuă:
“Totuși, aceste descoperiri științifice foarte recente nu sunt chiar noi din moment ce Biblia deja a vorbit despre sufletul nemuritor al omului, arată pastorul Dan Delzell într-un articol de opinie pentru The Christian Post.”  Articolul lui Dan Delzell este intitulat “Scientists Announce Consciousness Beyond the Grave , (Oamenii de Știință Anunță despre Conștiința de Dincolo de Mormânt) și a fost publicat pe The Christian Post, în data de 22 noiembrie 2016.[3]

Mai departe Torres scrie astfel:
Pastorul de la Biserica «Luterană»Wellspring din Papillion, Nebraska, a citat cel puțin trei versete care se referă la aceasta:
-      «Iisus a zis, `Nu vă temeți de cei care ucid trupul dar nu pot ucide sufletul. Mai degrabă, temeți-vă de cel care poate distruge atât sufletul cât și trupul în iad.`» (Matei 10: 28)
-      «Oricine crede în Fiul are viață veșnică, dar oricine respinge pe Fiul nu va vedea viața, căci mânia lui Dumnezeu rămâne pe el.» (Ioan 3: 36)
-      «Iisus de asemenea a zis, `Eu vă spun adevărul, cel care crede are viață veșnică.`» (Ioan 6: 47)

Delzell a zis că și alți oameni de știință – mulți dintre ei creștini – au ajuns la concluzia că conștiința merge dincolo de mormânt.
Totuși, el a avertizat că nu toate experiențele apropiate de moarte oferă o descriere exactă a ceea ce se întâmplă după moarte.


Oamenii în cele din urmă vor experimenta mult mai mult decât doar o experiență apropiată de moarte. «Vom traversa, în adevăratul sens al cuvântului, spre partea cealaltă,» a zis Delzell.

Dându-și seama de acest lucru, el i-a întrebat pe cititori, «Sunteți pregătiți să vă întâlniți cu Creatorul vostru și cu Judecătorul vostru?»
«Ai fi înțelept dacă te-ai pocăi de păcatele tale și dacă I-ai încredința lui Iisus [sarcina] să le spele. Așa-i, în afară de cazul în care tu ești singura persoană de pe planetă care nu va experimenta conștiința de dincolo de mormânt,» a zis Delzell.”[1]Hazel Torres, Scientists Find Evidence That Human Consciousness Extends Beyond the Grave, Christian Today, 26 November, 2016, http://www.christiantoday.com/article/scientists.find.evidence.that.human.consciousness.extends.beyond.the.grave/102101.htm
[2]Sean Martin, LIFE AFTER DEATH: Shock claim of evidence showing consciousness may continue as SOUL, The Express, PUBLISHED: 08:01, Mon, Nov 7, 2016 | UPDATED: 08:43, Mon, Nov 7, 2016, http://www.express.co.uk/news/science/728897/LIFE-AFTER-DEATH-consciousness-continue-SOUL
[3]Dan Delzell, Scientiscts Announce Consciousness Beyond the Grave, The Christian Post, Nov 22, 2016 | 7:35 AM , http://www.christianpost.com/news/scientists-announce-consciousness-beyond-grave-171519/#gMvxWuix7b6Vd71D.99

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu