sâmbătă, 24 martie 2018

NU AVEM MOTIVE SĂ NE ÎNDOIM DE EXISTENȚA LUI DUMNEZEU, INDIFERENT DE CEEA CE A SPUS RENUMITUL ATEU BRITANIC STEPHEN HAWKING, A CĂRUI CENUȘĂ VA FI ÎNMORMÂNTATĂ LA MĂNĂSTIREA WESTMINSTER. PE DATA DE 31 MARTIE 2018 I SE FACE O SLUJBĂ LA CAMBRIDGE (articole în engleză din datele de 21 și 22 martie 2018 ; spicuire)
de pr.prof. Ion CiunguCreator Puternic, Sfânt,
Stăpân pe Cer și pe Pământ,
Lumea-ntreagă, mândrul soare,
 Mii de stele lucitoare,
Toate stau în puterea Ta,
 Tată Sfânt!

Cheamă-ne sub scutul Tău
 Și ferește-ne de Rău!
Lumea-ntreagă, mândrul soare,
Mii de stele lucitoare,
Toate stau în puterea Ta,
Tată Sfânt!Referitor la credința în Dumnezeu, un înțelept a spus aproximativ așa: Pentru cine vrea să creadă, am o mie de argumente. Pentru cine nu vrea să creadă, nu am nici unul.

Pentru renumitul ateu și fizician britanic Stephen Hawking se va face o slujbă de înmormântare la Biserica Sfânta Marie Mare din Cambridge

Un ateu britanic renumit, fiind și fizician renumit, Stephen Hawking (1942-2018), a murit în 14 martie 2018, la vârsta de 76 de ani. O slujbă de înmormântare i se va face la Biserica Sfânta Maria Mare a Universității din Cambridge, pe data de 31 martie 2018. Apoi, cenușa lui va fi înmormântată la Mănăstirea Westminster.[1] El a fost bolnav de la vârsta de 21 de ani, dar s-a și căsătorit și a avut trei copii. 


Despre boala lui:"Paralizia progresează și, cu timpul, devine complet imobilizat, își pierde vocea și este constrâns să comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu mișcări ale capului și globilor oculari, la o viteză de cincisprezece cuvinte pe minut." [2]Modul de gândire greșită al lui Hawking cu privire la Dumnezeu și la crearea universului este combătut aici de Dr. Will JonesModul lui de gândire greșită cu privire la Dumnezeu și la crearea universului îl arată Dr. Will Jones, matematician, filosof și teolog, într-un articol din 22 martie 2018, intitulat: Stephen Hawking was wrong: 3 reasons why God must exist , (Stephen Hawking nu a avut dreptate: 3 motive pentru care deducem logic că Dumnezeu există).


Articolul lui Jones începe astfel:


"Stephen Hawking care urmează să fie înmormântat la Westminster Abbey a fost un ateu renumit care a argumentat că Dumnezeu nu este necesar pentru ca noi să înțelegem universul. `Din cauză că există legea gravitației`, raționa el, `universul poate să se creeze și se va crea din nimic.` Dar acest tip de afirmație ridică următoarea problemă: dacă presupui existența legilor fizicii, atunci tu deja acum presupui existența universului. Deci, el nu se creează acum din nimic - el deja există și își continuă mișcarea care i-a fost dată." Will Jones aduce trei argumente pentru a susține că Dumnezeu există:1) Cele 4 forțe fundamentale ale naturii care acționează în univers (electromagnetismul, gravitația, forțele nucleare tari și forțele nucleare slabe) care arată că natura este o lucrare aranjată de mai înainte de Cineva, nicidecum o întâmplare fericită.


2) Universul nu este și nu poate fi pur material, acest lucru putând fi observat din legile logicii, ale numărului, ale termodinamicii, ale mișcării etc.


3) Existența conștiinței, a raționalității, a voinței libere și a moralității, toate acestea implicând faptul că universul este mai mult decât materie.


Concluzia articolului este că nu avem motive să ne îndoim de existența lui Dumnezeu, în ciuda a ceea ce Hawking a spus.

…………………………………………………………

Aici am terminat de tradus din articolele menționate.


Să ne mai amintim :


Despre Stephen Hawking, care făcea parte din Academia Pontificală de Științe de la Vatican, ne putem aminti și din articolul următor :

Despre atei și credincioși mai putem (re)vedea următoarele articole:UNDE ESTE DUMNEZEU ? (Despre atei și credincioși; din pagina unui Calendar Creștin German, numit “LEBEN IST MEHR”, de la ziua de miercuri, 7 februarie 2018). 


ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017).
DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). 

ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017), (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova). 
Despre influența bună a Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în istorie mai putem (re)vedea și următoarele articole:


Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 

…………………………………………………….......................


Hallelujah în sabat!


Hallelujah ne-ncetat, 


Că Iisus a Înviat


Și e Viu cu Adevărat!


Hallelujah neclintit,


Că Iisus a biruit!
[1] Christian Today staff writer, Stephen Hawking's ashes to be interred at Westminster Abbey, Christian Today, Wed 21 Mar 2018, https://www.christiantoday.com/article/stephen.hawkings.ashes.to.be.interred.at.westminster.abbey/127667.htm
[2] Stephen Hawking, De la Wikipedia, enciclopedia liberă, https://ro.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking
From Wikipedia, the free encyclopedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu