miercuri, 23 ianuarie 2019

LEGILE NATURII ȘI CONSTANTELE NATURII ÎL ARATĂ PE CREATORUL LOR, ADICĂ PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS (1) ... [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de miercuri, 23 ianuarie 2019; traducere]  





Pr.prof. Ion Ciungu






În cartea biblică numită „Iov” găsim acest răspuns dat de Dumnezeu lui Iov:

"Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui. Ştii tu cine a hotărât măsurile pământului sau cine a întins deasupra lui lanţul de măsurat? În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, Atunci când stelele dimineţii cântau laolaltă şi toţi îngerii lui Dumnezeu Mă sărbătoreau? Cine a închis marea cu porţi, când ea ieşea năvalnică, din sânul firii, Şi când i-am dat ca veşmânt negura şi norii drept scutece, Apoi i-am hotărnicit hotarul Meu şi i-am pus porţi şi zăvoare Şi am zis: Până aici vei veni şi mai departe nu te vei întinde, aici se va sfărâma trufia valurilor tale? Ai poruncit tu dimineţii, vreodată în viaţa ta, şi i-ai arătat aurorei care este locul ei, Ca să apuce pământul de colţuri şi să scuture pe nelegiuiţi de pe pământ?” (Iov, capitolul 38, versetele 4-13). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=38&id=42

.............................




 
Mittwoch, 23. Januar 2019
Wo warst du, als ich die Erde gründete? Sage mir’s, wenn du so klug bist! Weißt du, wer ihr das Maß gesetzt hat?
Iov 38, 4-5
Unde erai tu când Eu am întemeiat pământul? Spune-mi, dacă ești așa de deștept! Știi cine a stabilit măsura pentru el?



Naturgesetze und Naturkonstanten (1), de Werner Gitt https://www.lebenistmehr.de/leben-ist-mehr.html?datum=23.01.2019

Traducere de Ion Ciungu ... (ar fi trebuit, potrivit tradiției de traducere din acest calendar, traducerea să fie în colaborare cu Ana-Sofia Engber ; dar, acum, dânsa nu mai vine pe la școală, căci s-a pensionat, din 2018.)




Legile naturale și constantele naturale (1), de Werner Gitt



Potrivit informațiilor susținute de fizică, în lumea noastră există numai două fenomene care nu sunt supuse schimbării; acestea sunt legile naturale și constantele naturale.



Legile naturii au un efect așa de larg răspândit în lumea materială încât ele sunt valabile până în cele mai îndepărtate colțuri ale universului. Nici măcar un singur atom nu poate să scape de influența lor.



Toate procesele - și sunt deja mii într-o singură celulă vie în mod efectiv – sunt sub supremația absolută a legilor naturii.



Nu putem decât să fim uimiți totalmente pentru faptul că există așa ceva fundamental, cuprinzător și cu efect omniprezent, peste toate granițele spațiului și timpului.



Constantele naturale sunt acele cantități fizice a căror valoare nu poate fi influențată de nimic – ele sunt constante în tot spațiul universului fizic și nu se schimbă cu timpul.



De unde vin legile naturii și constantele naturii?



După cum orice lege își are originea într-un dătător de lege, tot așa și legile naturii își au creatorul lor. Biblia începe cu cuvintele următoare: „La început Dumnezeu a făcut cerul și pământul” (Facerea 1, 1), fără să specifice aici mai precis cine este acest Dumnezeu.



Numai în Noul Testament este revelat faptul că Iisus, Fiul lui Dumnezeu, este creatorul tuturor lucrurilor. În Epistola către Coloseni, capitolul 1, versetul 16, citim astfel: “Căci în El (în Iisus Hristos) sunt create toate în cer și pe pământ, cele văzute și cele nevăzute ... totul este creat de către El și pentru El.”



Constantele naturale nu pot să se nască singure, nici nu pot să se mențină singure constante. Constanța lor este garantată de Creatorul lor: „Pentru că totul există în El” (Coloseni 1, 17).

..............



V-ați imaginat că legile naturii cu constantele lor sunt așa de fundamentale pentru lumea noastră?



Ceea ce noi căutăm să măsurăm și să înțelegem în fizică, acestea sunt minunile Celui Care este Atotștiutor.

............

Lectură din cartea biblică Iov, capitolul 37, versetele 14-24:



..............................................................................................................

Aici am terminat de tradus Naturgesetze und Naturkonstanten (1), de Werner Gitt



Hoch gelobt sei unser Herr Jesus Christus, jeden Augenblick, von Ewigkeit zu Ewigkeit! (Slăvit să fie Domnul nostru Iisus Hristos, în fiecare clipă, din veșnicie în veșnicie!)



Să ne mai amintim:













PAGINĂ DINTR-UN CALENDAR CREȘTIN GERMAN (Capriciile vremii), publicat în data de 3 februarie 2017.





De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis... interviu cu o săsoaică, la 450 de ani de la moartea pastorului sas Johannes Lebel), publicat în data de 24 martie 2016.







Încă o pagină dintr-un Calendar creștin german (Nu, nu eu am fost acela ! Nu, nu eu am făcut așa ceva), publicat în data de 3 februarie 2016.







Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu), publicat în data de 3 martie 2013.




Un comentariu:

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...