luni, 21 ianuarie 2019

CREȘTINII DIN ȚARA SFÂNTĂ SUNT DISCRIMINAȚI ȘI MARGINALIZAȚI ÎN MOD SISTEMATIC. AȘA S-A ANUNȚAT ÎN COMUNICATUL DIN 17 IANUARIE 2019 AL EPISCOPILOR CATOLICI CARE DE 20 DE ANI ÎI VIZITEAZĂ ANUAL PE CREȘTINII DIN ISRAEL ȘI PALESTINA, PENTRU A STA ÎN SOLIDARITATE CU EI. ACEST GRUP DE PELERINAJ ANUAL AL EPISCOPILOR CATOLICI SE NUMEȘTE “HOLY LAND COORDINATION”. (articole în engleză din 18 și 17 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu






Iisus, Creatorul lumii,  Se identifică cu toți oamenii necăjiți, lipsiți de mâncare, apă, îmbrăcăminte, liniștea casei, sănătate, libertate. El îi cheamă la Sine pe toți cei osteniți și împovărați pentru a le da odihnă. El, Mesia, Hristos, Cel Uns cu Duhul Sfânt, a venit de la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri, S-a născut la iudei, însă iudeii nu L-au primit.  “Dar tuturor* celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi* nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 1, versetele 12-13). https://biblia.resursecrestine.ro/ioan

................................






Despre grupul de pelerinaj anual al episcopilor catolici în Țara Sfântă, grup numit Holy Land Coordination, care are scopul de a sta în solidaritate cu creștinii din Israel și Palestina, am aflat din articolul Christians in the Holy Land 'systematically discriminated against', publicat în data de 18 ianuarie 2019 pe site-ul de știri creștine din Londra, Christian Today, de staff writer.



Traduc câteva idei din acest articol:



“The Holy Land Coordination este un pelerinaj anual format din episcopi catolici din Europa, America de Nord și Africa de Sud care pledează pentru o pace justă în regiune și exprimă solidaritate cu creștinii care trăiesc în Israel și în Teritoriile Palestiniene.”



Acești episcopi au cerut recent Israelului să asigure egalitate pentru toți cetățenii, inclusiv pentru creștini.



La sfârșitul vizitei lor anuale în Țara Sfântă, în comunicatul lor de joi, 17 ianuarie 2019, ei au zis că principiul egalității pe care a fost fondat Israelul “trebuie urgent să devină o realitate trăită”.



Creștinii din Israel sunt îngrijorați în mod deosebit de legea aprobată de Israel în 2018 (Nation State Law), care definește Israelul ca și “casă națională a poporului evreu”, lege care oferă bază constituțională și legală pentru discriminare între cetățenii Israelului.



Delegația de episcopi a călătorit și în comunitățile palestiniene unde mizeria ocupației israeliene a fost adâncită de tăieri mari din finanțările umanitare făcute de Guvernul SUA.



Îngrijirea sănătății, educația și alte servicii de bază destinate refugiaților sunt amenințate acum din ce în ce mai mult, agravând încălcările continue ale demnității lor umane fundamentale.


În comunicatul publicat de The Holy Land Coordination, episcopii au făcut apel și la propriile lor guverne, astfel:

„Cerem propriilor noastre guverne să contribuie la acoperirea lacunelor de finanțare cu care se confruntă acum Agenția ONU de Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinieni din Orientul Apropiat și să-și intensifice eforturile spre o soluție diplomatică, cu două state democratice suverane, al Israelului și al Palestinei, trăind în pace.”

................................


Comunicatul respectiv îl putem vedea în întregime cu titlul „Final Communiqué 2019”, publicat joi, 17 ianuarie 2019, pe site-ul HOLY LAND CO-ORDINATION, la următorul link: http://theholyland.org.uk/final-communique-2019/

..........................


Despre situația creată de Legea Statului Națiune votată în 19 iulie 2018 în Israel, lege care nu prevede în nici un articol egalitatea între cetățeni, putem citi în articolul „Legea `statului națiune`, care definește statul Israel, generează o grevă generală a palestinienilor”, publicat în data de 1 octombrie 2018, pe site-ul Stiripesurse.ro, de George Traicu. https://www.stiripesurse.ro/legea-statului-na-iune-care-define-te-statul-israel-genereaza-o-greva-generala-a-palestinienilor_1292955.html

Alte aspecte despre această lege putem vedea în articolele de la următoarele link-uri:



..........................................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:












DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?





Despre caricaturile făcute de cei de la Charlie Hebdo, cu ocazia Crăciunului din 2014, Domnul nostru Iisus Hristos fiind caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link:








Despre opere postmoderne prin care se încearcă desacralizarea persoanei Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, (piesa Evangheliștii, de Alina Mungiu Pipidi, piesa Corpus Christi de Terrence McNally, romanul Codul lui Da Vinci de Dan Brown), putem afla și din articolul de la următorul link:







Despre încercările seculariștilor de desființare și păgânizare a sărbătorii Nașterii Domnului, putem afla și din articolul de la următorul link:















„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)





















Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 




Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 




Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor ).
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu