vineri, 4 ianuarie 2019

PERSECUTAREA CREȘTINILOR ÎN 2019 ESTE ÎN CREȘTERE, MAI ALES ÎN NIGERIA, INDIA ȘI CHINA (articol în engleză din 2 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)



Pr. prof. Ion Ciungu






.........................................................................................................................................................................................................................................................................
Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune celor care Îl urmează astfel: „Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 15, versetele 18-20). https://biblia.resursecrestine.ro/ioan/15



..............................................





Release International  a avertizat că persecutarea creștinilor la nivel mondial are toate condițiile de a crește în 2019.



Release International este o organizație internațională de binefacere, pentru monitorizarea persecutării creștinilor, pentru raportarea despre persecutarea creștinilor din toată lumea și pentru ajutorarea victimelor acestei persecuții. Este considerată a fi unul din principalele grupuri de supraveghere a persecuției, servind creștini din peste 30 de țări. A fost înființată de pastorul român Richard Wurmbrand cu numele Christian Mission to Communist World, după ce el a fost eliberat din închisoare din România în anii 1960. https://en.wikipedia.org/wiki/Release_International





Despre Release International , și despre avertismentul venit din partea ei, am aflat din articolul Persecution of Christians is 'set to rise' in 2019, publicat în data de 2 ianuarie 2019 pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, Christian Today, de staff writer.



Traduc din acest articol:



“Această organizație de binefacere a salutat cu bucurie reexaminarea persecutării creștinilor, ordonată de secretarul britanic pentru afaceri externe Jeremy Hunt și condusă de Episcopul de Truro, Philip Mounstephen. Directorul ei executiv, Paul Robinson, a zis că este `o tendință ascendentă îngrijorătoare` în persecuție și a susținut apelurile ca Regatul Unit să facă mai mult pentru `a sprijini Biserica suferindă din toată lumea`.”



“Printre țările pe care Release International le numește ca fiind surse de îngrijorare deosebită pentru 2019 sunt Nigeria, India și China.”





În Nigeria, militanții fulani sunt pregătiți să continue atacurile devastatoare împotriva creștinilor din nordul și centrul țării. Numai în primele șase luni ale anului 2018, ei au ucis până la 6.000 de persoane și au alungat 50.000 din casele lor. Un partener de la Release a zis că `Escaladarea asasinatelor este foarte clară. Există un plan deliberat de a distruge și de a prelua controlul asupra comunităților predominant creștine din regiune`.”





„În China este o creștere bruscă a opoziției guvernamentale față de religie, inclusiv față de creștinism. Aspre legi noi, care au intrat în vigoare în 2018, interzic copiilor și tinerilor să participe la întruniri bisericești. În unle zone, Bisericile organizate în case, nevrând să intre sub controlul Statului, s-au descompus cu scopul de a supraviețui.

China își continuă fără întrerupere o politică de înlăturare a simbolurilor creștine și de închidere a Bisericilor. Din ce în ce mai mult, ei își fixează acum atacurile asupra Bisericilor mai mari neînregistrate și organizate în case. Un partener de la Release crede că ei sunt încurajați să închidă aceste Biserici care atrag mult atenția mijloacelor mass-media, din cauza lipsei de opoziție din partea Occidentului. `Guvernul vrea să reducă creștinismul la o simplă activitate minoră desfășurată de persoane vârstnice neimportante,` a zis acest partener.”



„Se consideră că aproape un milion de mahomedani uiguri sunt deținuți în tabere chinezești de `reeducare`.”





„În India, atacurile împotriva creștinilor, din partea naționaliștilor hinduși, sunt în creștere. Gloate de oameni violenți au dispersat reuniuni de rugăciune, mai multe State au adoptat legi care interzic așa-numita convertire forțată (efectiv scoțând în afara legii orice evanghelizare), și au fost atacați pastori.”



Alte țări care sunt surse de îngrijorare specifică pentru 2019 includ Koreea de Nord, Eritreea și Pakistan. În Pakistan, creștina Asia Bibi încă nu este liberă să plece, în ciuda faptului că este achitată de blasfemie.



.............................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:







































UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI  (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)




























































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...