marți, 26 iunie 2018

RAPORT DESPRE PERSECUTAREA CREȘTINILOR ÎN SIRIA PE PERIOADA ÎNCEPÂND DIN ANUL 2011 PÂNĂ ÎN PREZENT (articol în engleză din 24 iunie 2018 despre acest raport; scurtă anunțare a știrii). CREȘTINII DIN SUA ȘTIU PREA PUȚIN CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORIENTUL MIJLOCIU, ÎN TERITORIILE OCUPATE DE ISRAEL (articol în engleză din 25 iunie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune celor care Îl urmează astfel: „Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 15, versetele 18-20). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Ioan/Cuvantarea-de-despartire-II-Iisus-vita-cea-adevarata-porunca-iubirii-ura-lumii-Mangaietorul-Duhul-Adevarului/
……….




În 24 iunie 2018, pe site-ul ortodox rus Pravmir.com, a apărut articolul lui Bar Daisan, Assyrian Monitor for Human Rights Issues Report on Christian Persecution in Syria .
 Acest articol, despre persecutarea creștinilor în Siria, a fost preluat de pe site-ul agenției de știri ASSYRIAN INTERNATIONAL NEWS AGENCY, unde a fost publicat în 22 iunie 2018. http://www.aina.org/news/20180622183817.htm



Biserica Asiriană Sf. Odisho, din Tel Tal, Siria, a fost bombardată de ISIS.




Din acest articol aflăm că Monitorul Asirian pentru Drepturile Omului a dat publicității un raport intitulat Păstorul cel Bun – Un Raport despre Brutalitatea Împotriva Clericilor Creștini din SiriaThe Good Shepherd - A Report on Brutality Against Christian Clerics in Syria.



 Acest raport documentează suferința creștinilor din Siria, care pe parcursul a șapte ani au fost victimele inocente ale conflictului care a devenit un război prin procură pentru puterile globale și regionale. Raportul se concentrează pe crimele și actele de brutalitate împotriva clericilor creștini din toate denominațiunile creștine din Siria, acte care au fost comise de persone neidentificate.”

…………………….


În 25 iunie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri creștine Christian Today din Londra, a apărut articolul 'SIMPLISTIC' AND WRONG TO SEE CHRISTIANS IN MIDDLE EAST AS VICTIMS, SAYS ED MILIBAND'S FORMER CHIEF OF STAFF , publicat de Harry Farley.


Refugiați din Siria



Din acest articol aflăm, printre altele, că decizia luată de Președintele SUA, Donald Trump, de a recunoaște Ierusalimul ca și capitală a Israelului a fost nefericită și foarte vătămătoare.

………………………………

 Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :


POSIBILE PROIECTE COMUNE PENTRU CREȘTINII CARE SUFERĂ ÎN ORIENTUL MIJLOCIU (Biserica Ortodoxă Rusă și Vaticanul, 22-23 august, 2017)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...