joi, 24 ianuarie 2019

LEGILE NATURII ȘI CONSTANTELE NATURII ÎL ARATĂ PE CREATORUL LOR, ADICĂ PE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS (2) ... [din fila de calendar german LEBEN IST MEHR, din ziua de joi, 24 ianuarie 2019; traducere]




Pr.prof. Ion Ciungu







În cartea biblică numită „Iov” găsim acest răspuns dat de Dumnezeu lui Iov:


"Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui. Ştii tu cine a hotărât măsurile pământului sau cine a întins deasupra lui lanţul de măsurat? În ce au fost întărite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, Atunci când stelele dimineţii cântau laolaltă şi toţi îngerii lui Dumnezeu Mă sărbătoreau? Cine a închis marea cu porţi, când ea ieşea năvalnică, din sânul firii, Şi când i-am dat ca veşmânt negura şi norii drept scutece, Apoi i-am hotărnicit hotarul Meu şi i-am pus porţi şi zăvoare Şi am zis: Până aici vei veni şi mai departe nu te vei întinde, aici se va sfărâma trufia valurilor tale? Ai poruncit tu dimineţii, vreodată în viaţa ta, şi i-ai arătat aurorei care este locul ei, Ca să apuce pământul de colţuri şi să scuture pe nelegiuiţi de pe pământ?” (Iov, capitolul 38, versetele 4-13). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=38&id=42


.............................




Donnerstag, 24. Januar 2019

So haben wir doch nur einen Gott, den Vater, von dem alle Dinge sind und wir zu ihm; und einen Herrn, Jesus Christus, durch den alle Dinge sind und wir durch ihn.

1 Corinteni 8, 6


Deci, noi avem numai un singur Dumnezeu, pe Tatăl, din Care sunt toate lucrurile, și noi [mergem; nota trad.] spre El ; și un Domn, Iisus Hristos, prin Care sunt toate lucrurile, și noi prin El.




Naturgesetze und Naturkonstanten (2), de Werner Gitt



Traducere de Ion Ciungu ... (ar fi trebuit, potrivit tradiției de traducere din acest calendar, traducerea să fie în colaborare cu Ana-Sofia Engber ; dar, acum, dânsa nu mai vine pe la școală, căci s-a pensionat, din 2018.)




Legile naturale și constantele naturale (2), de Werner Gitt



Una din descoperirile recente în domeniul științelor naturale este aceea că viața pe pământul nostru depinde în mod fundamental de legile naturale și de valorile specifice ale constantelor naturale. Numai această ajustare precisă și fină a făcut posibilă apariția întregului cosmos și a vieții pe pământ.



Biologul britanic Rupert Sheldrake scrie astfel: „Dacă constantele ar avea alte valori, n-ar exista stele, atomi, planete, oameni. Dacă constantele ar fi chiar numai un pic diferite, noi nu am exista.”



John Barrow vorbește în acest context de performanța naturii de a merge pe sârmă [întinsă peste abisul neantului; nota trad.]. Tocmai constantele naturale acordă existența universului nostru. Nu numai viața umană, ci, în mod egal, toate celelalte vieți depind de acest fir subțire de mătase care conține aceste valori numerice ajustate cu finețe în constantele naturale.



Fizicianul Thomas Schimmel din Karlsruhe a făcut următoarea descoperire: „Chiar dacă timp de numai o miime de secundă constantele naturii ar fluctua, atunci toată viața biologică de pe planeta aceasta s-ar stinge.”



Cum poate fi explicată această ajustare inimaginabil de fină a constantelor naturale? Cum a putut să apară așa ceva în universul nostru, a cărui existență este dependentă  cu așa mare sensibilitate de setul corespunzător de constante naturale?



Universul nostru are un Creator divin. Această concluzie aproape că se impune de la sine. Situația faptelor este așa de copleșitoare încât pe drept cuvânt se poate vorbi de dovada lui Dumnezeu.



Bine-cunoscutul astronom și matematician britanic Sir Fred Hoyle (1915-2001) a mărturisit astfel: „Nimic nu mi-a zguduit așa de tare ateismul ca ajustarea cea fină a constantelor naturale.”

.............


Ce concluzie extrageți din faptele menționate aici?



Totul a apărut din voința lui Dumnezeu.

...........



Lectură din Apocalipsa, capitolul 4, versetele 2-11




..............................................................................................................



Aici am terminat de tradus Naturgesetze und Naturkonstanten (2), de Werner Gitt



Hoch gelobt sei unser Herr Jesus Christus, jeden Augenblick, von Ewigkeit zu Ewigkeit! (Slăvit să fie Domnul nostru Iisus Hristos, în fiecare clipă, din veșnicie în veșnicie!)





Să ne mai amintim:













PAGINĂ DINTR-UN CALENDAR CREȘTIN GERMAN (Capriciile vremii), publicat în data de 3 februarie 2017.



De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis... interviu cu o săsoaică, la 450 de ani de la moartea pastorului sas Johannes Lebel), publicat în data de 24 martie 2016.



Încă o pagină dintr-un Calendar creștin german (Nu, nu eu am fost acela ! Nu, nu eu am făcut așa ceva), publicat în data de 3 februarie 2016.



Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu), publicat în data de 3 martie 2013.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SÂMBĂTA LUI LAZĂR, în A ȘASEA SÂMBĂTĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, iar mâine este DUMINICA FLORIILOR. Ne amintim, sau aflăm acum, că LAZĂR ERA PRIETEN AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS și LOCUIA ÎN localitatea BETANIA, împreună cu surorile lui, MARTA și MARIA. Betania era un sat din Iudeea, la două mile romane distanță de Ierusalim. Potrivit unei tradiții vechi, se spune că Lazăr era de 30 de ani când Domnul l-a înviat. Apoi, Lazăr a mai trăit încă 30 de ani, în Cipru, în localitatea Kition, unde fugise de frica șefilor religioși ai iudeilor care voiau să-l omoare, invidioși că tot mai mulți oameni credeau în dumnezeirea lui Iisus. PE LAZĂR, CARE ERA MORT ȘI PUS ÎN MORMÂNT DE PATRU ZILE, L-A ÎNVIAT DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. ELITA IUDAICĂ, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, A DECIS, din invidie, SĂ-L OMOARE PE IISUS și SĂ-L OMOARE ȘI PE LAZĂR. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ. Actualmente, pe locul anticului sat BETANIA este orașul AL-EIZARIYA, numit și AL-AIZARIYA, care în limba arabă înseamnă (LOCUL) LUI LAZĂR. Acest oraș, cu o populație de peste 22.000 de locuitori, aparține de Palestina. Acolo este MORMÂNTUL LUI LAZĂR, loc de pelerinaj de-a lungul secolelor, până în ziua de azi. În apropiere sunt două biserici, o BISERICĂ ROMANO-CATOLICĂ și o BISERICĂ ORTODOXĂ GREACĂ. ... De asemenea, loc de pelerinaj este și MORMÂNTUL LUI LAZĂR în orașul LARNACA, din CIPRU, unde este BISERICA SFÂNTULUI LAZĂR. ... Doamne Iisuse Hristoase, Îți mulțumim frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, pentru Sfântul Tău Prieten Lazăr și pentru toate valorile culturale lăsate prin el moștenire spre mântuirea lumii! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/2455754974625034

Pr. prof. Ion Ciungu  … Iisus a strigat cu glas mare: « Lazăre, vino afară! » Și a ieșit mortul, legat la picioare și la mâini cu fâșii ...