miercuri, 7 februarie 2018

UNDE ESTE DUMNEZEU ? (Despre atei și credincioși; din pagina unui Calendar Creștin German, numit “LEBEN IST MEHR”, de la ziua de miercuri, 7 februarie 2018)


Traducere de Ion Ciungu, puțin adaptată; (ar fi trebuit, potrivit tradiției de traducere din acest calendar, traducerea să fie în colaborare cu Ana-Sofia Engber ; dar, acum, eu sunt în vacanță intersemestrială chiar în această perioadă (5-9 februarie 2018), și nu merg la școală, adică la Liceul „Johannes Lebel” din Tălmaciu, ca să pot lua legătura cu doamna-soră săsoaică Ana-Sofia Engber care să verifice traducerea ).LEBEN IST MEHR, Mittwoch, 7. Februar 2018[1]
Versetul pentru ziua de azi

 (De obicei, versetul fixat pentru fiecare zi urmează să fie explicat de textul scris după el ; azi textul explicativ este scris de Hermann Grabe ; nota traducătorului.)


Doamne, Tu m-ai cercetat și m-ai recunoscut ! Tu cunoști șederea mea și ridicarea mea, Tu înțelegi gândurile mele de la distanță.[2] Psalmul 139,1-2. (În Biblia Ortodoxă acest text este la Psalmul 138,1-2 ; nota traducătorului). Unde este Dumnezeu ?Un ateu – adică unul care nu crede în Dumnezeu – a văzut, în timp ce se plimba, un om sub un pom, șezând la umbră. S-a așezat lângă el și a urmat o conversație astfel :

Ateul :  « Oare la ce vă gândiți acum ? »

Omul credincios: « Mă gândesc la Dumnezeu. »

Ateul: « De ce la Dumnezeu, păi așa ceva nu există!  Dumnezeu și tot ceea ce ține de el, acestea sunt numai proiecții ale sufletului. Păi lucrul acesta îl știm deja de la Sigmund Freud. Aici, eu vă dau această bancnotă de o sută de euro, dacă îmi puteți spune unde este Dumnezeu în mod real.»

Omul credincios: « Dacă aș avea, v-aș da două sute de euro, dacă ați putea să-mi spuneți unde nu este El. »
Care dintre cei doi a avut acum dreptate?


Cine presupune că Dumnezeu nu există nicăieri, acela nu-L va găsi nicăieri, cum s-a întâmplat cu primul cosmonaut Gagarin. El, în timpul călătoriei sale pe orbita în jurul Pământului,  nu L-a văzut nicăieri pe Dumnezeu. Alți astronauți, la aceeași vedere, au fost copleșiți de măreția lui Dumnezeul. Bineînțeles că nici ei nu L-au văzut pe Dumnezeu în spațiu; căci El este invizibil pentru noi. Însă El a promis că Se revelează celor care Îl caută cu adevărat. Pentru astfel de oameni Dumnezeu este prezent pretutindeni.Psalmul 139 (138 în Biblia Ortodoxă) vorbește despre omniprezența lui Dumnezeu

Tocmai despre această realitate vorbește și versetul ales pentru ziua de azi. Da, întreg Psalmul 139 [în Biblia Ortodoxă Psalmul 138; nota traducărorului] vorbește despre omniprezența lui Dumnezeu, Care printr-o fidelitate constantă și într-un mod neschimbător îndrumă chiar cele mai mici procese care sunt abia perceptibile nouă. Vorbim acum despre legile naturii pe care te poți baza sută la sută și pe baza cărora construiesc toți tehnicienii din această lume.

Dumnezeu va împlini toate profețiile Sale, inclusiv pe aceea că ne va pune să stăm  într-o zi în fața tronului Său și ne va judeca.  Dar, atunci ar fi bine să-L avem pe unicul avocat acreditat la El, și care este Fiul Lui, Iisus Christos.

Hermann Grabe

Întrebare de meditație

Ce atitudine aveți în « problema referitoare la existența lui Dumnezeu » ?


Sfat folositor pentru viață
 Sigmund Freud a fost exact ca și Gagarin. Ei, amândoi, n-au căutat nimic, și tocmai din acestă cauză nu au găsit nimic.


Citirea zilnică a Bibliei  Psalmul 148.[3]


...................................................................................................................


Aici am terminat de tradus pagina respectivă.Hoch gelobt sei unser Herr Jesus Christus, jeden Augenblick, von Ewigkeit zu Ewigkeit! (Slăvit să fie Domnul nostru Iisus Hristos, în fiecare clipă, din veșnicie în veșnicie!)Să ne mai amintim:


PAGINĂ DINTR-UN CALENDAR CREȘTIN GERMAN (Capriciile vremii), publicat în data de 3 februarie 2017.


De la pastorul Johannes Lebel la președintele Klaus Iohannis... interviu cu o săsoaică, la 450 de ani de la moartea pastorului sas Johannes Lebel), publicat în data de 24 martie 2016.Încă o pagină dintr-un Calendar creștin german (Nu, nu eu am fost acela ! Nu, nu eu am făcut așa ceva), publicat în data de 3 februarie 2016.Pagină dintr-un calendar german (Totdeauna la vedere, fidelitatea câinelui față de stăpân în comparație cu fidelitatea omului față de Dumnezeu), publicat în data de 3 martie 2013.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu