joi, 15 februarie 2018

ESTE MAI FRUMOS, MAI BINE, MAI EDUCATIV, SĂ ÎNVEȚI DESPRE MAICA DOMNULUI DECÂT SĂ FACI ÎNCHISOARE PÂNĂ LA TREI ANI (decizie dată de judecător pentru trei adolescenți mahomedani din Liban în data de 8 februarie 2018)de pr. prof. Ion Ciungu“Şi a zis Maria: Măreşte sufletul meu pe Domnul. Şi s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 1, versetele 46-49).
Statuia Maicii Domnului din Liban, numită Regina Libanului.
Doi adolescenți din Liban au profanat, la începutul lunii februarie 2018, o statuie a Maicii Domnului într-o biserică din Liban


Doi tineri mahomedani din Liban, unul în vârstă de 17 ani, altul de 18 ani, fiind la școala tehnică din Mounjez, (un sat cu locuitori în majoritate creștini, din regiunea Akkar, în nordul Libanului),  au intrat într-o biserică creștină și au profanat o statuie a Sfintei Fecioare Maria, Sfânta Mamă a Domnului nostru Iisus Hristos.

Tinerii aceia au aruncat statuia la pământ, au sărutat-o și au făcut gesturi obscene. Cei doi și-au înregistrat isprava și au postat-o pe WhatsApp.”
Tinerii luați de polițiști, duși la procuror, ajung la magistrat


„Alertați, polițiștii i-au arestat și i-au dus în fața unui procuror, care i-a predat unui magistrat.

Pusă în fața cazului, judecătoarea a citat un capitol din Coran (sura), `Familia lui Imran`, în care Maria este definită ca una dintre cele mai pure creaturi ale lui Dumnezeu. Ea a decis ca cei doi adolescenți să citească, să învețe și să recite versetele respective.

Cei acuzați au fost văzuți mai târziu la tribunalul din Tripoli încercând să învețe pasajele sacre în fața ofițerilor tineri sub supravegherea strictă a poliției. După ce și-au ispășit « pedeapsa », ei și-au exprimat în fața magistratului regretul adânc pentru fapta rea pe care au comis-o.”

„Aceasta este prima data când un judecător libanez a emis o decizie « pedagogică » mai degrabă decât să impună o condamnare la închisoare, profitând de articolul 111 din Codul de Prodecură Penală, care îi autorizează pe magistrații examinatori să înlocuiască o pedeapsă privativă de libertate cu una echivalentă.”

Decizia judecătoarei a fost lăudată de prim-ministrul Libanului și de alte personalități ale vieții sociale libaneze.


Aceste informații le-am tradus din articolul Teenagers who desecrated a statue of Our Lady required to learn the Qurʾān as punishment, (Adolescenților care au profanat o statuie a Maicii Domnului li s-a cerut să învețe din Coran drept pedeapsă), publicat în data de 12 februarie 2018, pe “AsiaNews”, agenție de presă romano-catolică. De asemenea, din articolul ASIA/LEBANON - Desecrators of a statue of Mary "condemned" to memorize verses from the Quran’s Al-Omran surah on the Mother of Jesus, publicat tot în data de 12 februarie 2018, pe “agenzia fides”, tot agenție de presă romano-catolică.
Pacea între credincioși care aparțin de diferite religii este mai bună decât războiul


“Este cam prea puțin cunoscut faptul că mahomedanii cred în nașterea virgină a lui Iisus Hristos.”


Pentru faptele lor, acei tineri mahomedani puteau primi o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.


“În timpul războiului civil din peroada 1975-1990, care a ucis aproximativ 120.000 de oameni, Libanul a fost sfâșiat de violența sectară dintre diferite facțiuni mahomedane, creștine și druze.


Conform constituției țării, care pune accentul pe armonia religioasă, președintele trebuie neapărat să fie creștin maronit, prim-ministrul mahomedan sunit, iar președintele parlamentului mahomedan șiit.”


Așa am aflat din articolul Muslim teens sentenced to studying Qur'an references to Virgin Mary after mocking Christianity , publicat în data de 13 februarie 2018, pe site-ul nondenominațional de știri creștine “Christian Today”. Aici, pe baza unui articol din The Independent , se spune că e vorba de trei adolescenți mahomedani.

...........................................................................................................

Să ne mai amintim:

“MARIA, MAMA LUI IISUS” – „MARIAM UMM EISA” NOUA DENUMIRE A UNEI MOSCHEI ( în Emiratele Arabe Unite, din 14 iunie 2017), publicat în 19 iunie 2017.

DESPRE MAICA DOMNULUI XIV , Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?, publicat în data de 9 august 2011.

...................................................................................................................


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu