miercuri, 26 decembrie 2018

CORPURILE A 34 DE CREȘTINI ETIOPIENI UCIȘI DE STATUL ISLAMIC ÎN LIBIA ÎN 2015 (ÎNTR-UN MOD ASEMĂNĂTOR CU UCIDEREA CELOR 21 DE CREȘTINI EGIPTENI TOT ÎN LIBIA, ÎN FEBRUARIE 2015, TOT DE ISIS) AU FOST EXHUMATE DINTR-UN MORMÂNT COMUN, DUMINICĂ 23 DECEMBRIE 2018. (articol în engleză din 24 decembrie 2018 ; scurtă anunțare a știrii)






Pr.prof. Ion Ciungu








Iisus, Mântuitorul lumii, a spus apostolilor Săi, și urmașilor apostolilor, adică în general creștinilor, astfel: "...dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide va crede că aduce închinare lui Dumnezeu. Şi acestea le vor face, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine." (Ioan 16, 2-3). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Ioan/Cuvantarea-de-despartire-III-prigonirile-viitoare-ajutorul-Mangaietorului-intristarea-schimbata-in-bucurie-rugaciunea-in-numele-lui-Iisus-Eu-am-biruit-lumea/

……………………………….





Mormântul a fost deshumat duminică, 23 decembrie 2018, după ce au fost obținute informații de la membrii ISIS care fuseseră arestați, după cum s-a comunicat de la Departmentul de Investigare a Crimelor, al Ministerului de Interne din Libia.



“Departamentul de Investigare a Crimelor a expus imagini ale unui mormânt comun luate din dronă, care păreau a fi la o fermă lângă orașul de coastă Sirte.

Corpurile vor fi repatriate în Etiopia de îndată ce procedurile legale interne și internaționale vor fi încheiate.




Militanții ISIS îi obligă pe prizonierii creștini etiopieni să meargă de-a lungul unei plaje în Libia înainte de executarea lor, după cum se vede în această imagine statică, luată dintr-o înregistrare video nedatată, pusă la dispoziție pe un site în 19 aprilie 2015.


“Această înregistrare video în care militanții ISIS îi numesc pe creștini cruciați care vor să omoare musulmani, arăta aproximativ 15 bărbați cum sunt decapitați pe o plajă, iar alt grup de aceeași mărime împușcați în cap în tufișuri.”



Ambele grupuri de bărbați sunt numite într-un subtitlu « adoratori ai crucii care aparțin de Biserica Etiopiană dușmană. »




„Sute de mii de persoane au migrat din Africa subsahariană spre Libia în anii recenți, multe sperând în cele din urmă să ajungă în Europa.”



Așa am aflat din articolul Libyan authorities exhume bodies of 34 Ethiopian Christian martyrs, publicat în data de 24 decembrie 2018, pe site-ul de știri creștine nondenominațional din Londra, Christian Today, de staff writer.



.............................



Deși săptămâna trecută, 19 decembrie 2018, Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că trupele SUA se vor retrage din Siria, căci ISIS a fost învins, totuși observăm că sunt persoane importante din Europa și SUA care spun că ISIS nu a fost înfrânt, iar creștinii sunt lăsați în pericol de moarte.

………

Ne amintim că Israelul nu are interesul ca ISIS să fie desființat. Putem revedea declarația din anul 2016 a profesorului evreu Efraim Inbar.



“Efraim Inbar, directorul Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA), o organizație care colaborează cu NATO și guvernul israelian, afirmă că ISIS poate servi unor «scopuri strategice» ale Occidentului, cum ar fi subminarea Iranului, Hezbollahului, Siriei și Rusiei, scrie Salon.com.



«Prin cooperarea cu Rusia pentru a distruge ISIS, Statele Unite comit o prostie strategică care va întări axa Moscova-Teheran-Damasc:», a scris Inbar într-un articol intitulat «Distrugerea Statului Islamic este o greșeala strategică».



«Vestul ar trebui să șubrezească Statul Islamic, dar nu să îl și distrugă. Un ISIS slăbit este preferabil unui ISIS distrus», a subliniat israelianul.



Inbar a ținut să respingă și argumentul că distrugerea ISIS ar aduce stabilitate în Orientul Mijlociu: «Stabilitatea nu este o valoare în sine. Aceasta este dorită doar dacă servește intereselor noastre.»”



Citatul din Inbar îl putem revedea în articolul de la următorul link:




………………………….



Referitor la Etiopia, poate că ne mai amintim de atleta Almaz Ayana, care în anul 2016, la Jocurile Olimpice din Brazilia, fiind acuzată de o atletă suedeză și de una irlandeză că ar fi folosit droguri, a răspuns astfel: “Doping-ul meu este antrenamentul, doping-ul meu este Iisus. Sunt curată ca și cristalul.” Așa a răspuns atleta etiopiană Almaz Ayana, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, pentru proba de 10.000 m, într-un uimitor timp record de 29 minute și 17,45 secunde, doborând recordul chinezoaicei Wang Junxia din 1993 ( 29 minute și 31,78 secunde).






……………



Etiopia are o populație estimată în 2016 la peste 102 milioane, din care 68,2% sunt creștini (din care 43,5% sunt ortodocși etiopieni, iar 19,3% alte denominațiuni creștine; potrivit recensământului din 2007), 33,9% sunt mahomedani, 2,6% practicanți ai credințelor tradiționale, iar 0,6% aparțin de alte religii.



În secolul IV Imperiul Etiopian a fost unul dintre primele în lume care a adoptat Creștinismul ca Religie de Stat. În anul 451, în urma hotărârilor Sinodului Ecumenic de la Calcedon, marea majoritate a creștinilor din Egipt și Etiopia au fost acuzați de monofizism și au fost desemnați ca fiind eretici.



Aceste informații le-am luat din Enciclopedia liberă, Wikipedia, varianta engleză, de la articolul Ethiopia, de la subtitlul Religion. https://en.wikipedia.org/wiki/Ethiopia#Religion

…………………………….

Despre Etiopia, despre Regina din Saba care a avut un fiu cu regele evreu Solomon,  și despre Biserica Ortodoxă Tewahedo care susține că posedă Chivotul cu Tablele Legii dăruite de Dumnezeu lui Moise, putem (re)vedea articolul Singura ţară ortodoxă din Africa deţine Tablele Legii dăruite de Dumnezeu lui Moise. Incursiune fascinantă în istorie”, publicat în data de 18 aprilie 2017, pe evz.ro, de Vlad Alexandru.



…………………………………………………………………………………………………………………………..



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să revedem următoarele articole :






































UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta).






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu