sâmbătă, 22 decembrie 2018

DE CRĂCIUNUL ACESTUI AN, 2018, CEI MAI MULȚI CREȘTINI PALESTINIENI DIN FÂȘIA GAZA (PARTE A PALESTINEI, ÎN SUD-VESTUL ISRAELULUI) NU AU VOIE SĂ CĂLĂTOREASCĂ SPRE BETLEEM (ÎN ALTĂ PARTE A PALESTINEI, NUMITĂ MALUL DE VEST SAU CISIORDANIA, LA VEST DE IORDAN ȘI DE MAREA MOARTĂ) CĂCI STATUL ISRAEL NU LE PERMITE (articol în engleză din 20 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




Pr.prof. Ion Ciungu




„La Betleem, colo-n jos,

Cerul arde luminos,

Preacurata, naște astăzi pe Hristos!
…….

..........



Iisus, Mântuitorul lumii, ne spune astfel: “Eu pentru aceasta M-am născut şi am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.” (Ioan 18, 37)

................
https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/04/dovezi-ale-invierii-lui-iisus.html
………………





Ne amintim că orașul Betleem, la 10 km sud de Ierusalim, aparține de Statul arab numit Palestina, mai precis spus, de Malul de Vest (Cisiordania), nu de Statul evreiesc numit Israel.




„Disperarea s-a infiltrat încet în foarte multe aspecte ale vieții din Gaza, unde aproximativ 80% din populație trăiește sub linia sărăciei. Sărbătorile de Crăciun și de Paști au fost perioade în care autoritățile acordau un răgaz scurt și creștinii se puteau vizita cu cei iubiți ai lor în teritoriul numit Malul de Vest și dincolo de el.

Dar nu în perioada acestui Crăciun.”




„An de an, în jurul sărbătorii de Crăciun, ei pun cereri pentru permise de călătorie ca să poată să meargă să-și viziteze familia și prietenii în teritoriul numit Malul de Vest, adeseori în locuri ca Betleemul, acesta în mod evident are o importanță foarte mare.”




În acest an, pentru foarte mulți creștini din Gaza nu s-au emis acele permise de călătorie, din motive de securitate, căci în Gaza guvernează partidul islamist Hamas.



Populația Palestinei este estimată a fi de 4,9 milioane, din care trei milioane în teritoriul numit Malul de Vest și 1,9 milioane în Fâșia Gaza. Populația predominantă este mahomedană sunită, iar comunitățile creștine sunt estimate a fi sub 2% din populație (în 1967 erau 12%).



Așa am aflat din articolul Palestine: Most Christians will not be allowed to travel over Christmas , publicat în data de 20 decembrie 2018, pe site-ul american de știri din statul Illinois, Mission Network News, de Ruth K`lama. De aici a fost preluat de site-ul ortodox rus Pravmir.com, în 22 decembrie 2018, unde l-am văzut eu : Palestine: Most Christians Will Not be Allowed to Travel over Christmas

………………

Israel și Palestina: Hărțile spun adevărata povestire!!!


Cum s-au redus teritoriile Palestinei în favoarea Israelului în perioada anilor 1946-2000!!!
Cum s-au redus teritoriile Palestinei în favoarea Israelului în periada anilor 1946-2000!!!



………………………………………………………………………………….


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:
































Ne mai amintim, desigur, și de faptul că Regele Iordaniei, Abdullah II, este Protector și Custode al Locurilor Sfinte, potrivit Statu-Quoului de la Locurile Sfinte. El s-a oferit în anul 2016 să restaureze pe propria cheltuială Capela din Biserica Sfântului Mormânt. De asemenea, și Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut donație pentru această restaurare :


















CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017).



CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).



ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).


















DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu