miercuri, 19 decembrie 2018

DECALOGUL POLITICII UCRAINENE, ALCĂTUIT ÎN VEDEREA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE DIN ANUL 2019, DUPĂ CUM A SPUS PATRIARHUL SVYATOSLAV AL BISERICII GRECO CATOLICE UCRAINENE, ARE CA PRIM PUNCT PROTEJAREA VIEȚII UMANE DE LA CONCEPȚIE PÂNĂ LA MOARTEA NATURALĂ (articol în engleză din 19 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




Pr.prof. Ion Ciungu





Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, a venit în lume cu scopul de a sluji oamenilor, nu cu scopul ca oamenii să Îi slujească Lui. După acest Model de Viață, în vârful ierarhiei sociale umane ar trebui să fie un om care slujește foarte mult celorlalți oameni și își dă sufletul pentru ei.




"Dar Iisus, chemându-i la Sine, a zis: Ştiţi că ocârmuitorii neamurilor domnesc peste ele şi cei mari le stăpânesc. Nu tot aşa va fi între voi, ci care între voi va vrea să fie mare să fie slujitorul vostru. Şi care între voi va vrea să fie întâiul să vă fie vouă slugă, După cum şi Fiul Omului n-a venit să I se slujească, ci ca să slujească El şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi." (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 20, versetele 25-28).


.............................................................................................................







 “ «Dacă cineva încearcă să ajungă la putere pentru a domni și nu pentru a sluji, atunci un astfel de politician și un astfel de partid politic nu va câștiga nici un sprijin de la oamenii noștri, » a accentuat Patriarhul Svyatoslav.”



La Forumul Național pentru Transformarea Ucrainei, Patriarhul Svyatoslav a prezentat principalele puncte din Memorandumul Votantului pe care l-au făcut credincioșii și care va servi ca un punct de referință moral pentru următoarea alegere prezidențială din Ucraina.”



Decalogul politicii ucrainene face parte din Memorandumul Votantului.




Traduc mai jos primele trei puncte din Decalogul politicii ucrainene:



“Mai întâi de toate, ca o foarte importantă temelie morală a Ucrainei Europene, pe care noi împreună vrem să o construim, persoanele laice au cerut protecția vieții umane de la concepție până la moartea naturală, a zis conducătorul Bisericii Greco Catolice Ucrainene.



Următoarea cerință este protecția demnității fiecărei persoane umane, respectul pentru demnitatea persoanei umane fiind piatra unghiulară a doctrinei sociale a Bisericii.



A treia componentă a memorandumului este protecția valorilor familiei din statul nostru ucrainean.”



Candidații la alegeri trebuie neapărat să-și asume responsabilitatea de a se confrunta cu diferitele tipuri de ideologii sau modele de comportament care distrug valorile familiei, dintre acele ideologii Prea Fericitul Svyatoslav a menționat ideologia de gen care acum încearcă să cucerească domeniul legal al Ucrainei.



Așa am aflat din articolul Ukrainian Greek Catholics prepared Voter Memo, moral benchmark, for upcoming Presidential election , publicat în data de 19 decembrie 2018, pe site-ul ucrainean Religious Information Service of Ucraine.




(Ne amintim că în România ideologia de gen este politică susținută de Statul Român!!!  În Ungaria ideologia de gen deja a fost eliminată din universități.)


…………………………………………………………………………..



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.




S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :








Și pentru a ne aminti cât de necreștini suntem noi românii, s-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem articolul despre numărul mare de ucideri de copii prin avort în România: peste 80.000 în fiecare an; 22 de milioane în perioada 1958-2008:




































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi din Europa cu privire la avort : https://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_Poland



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu