joi, 11 octombrie 2018

MESAJUL DIN MATEI 25 ESTE ÎN ATENȚIA JUDECĂTORULUI CREȘTIN BRETT KAVANAUGH DIN CURTEA SUPREMĂ A SUA, RECENT CONFIRMAT DE CĂTRE SENAT(6 OCT. 2018). CREȘTINII AMERICANI AU ȘANSE MARI ACUM SĂ ANULEZE DECIZIA ROE V. WADE DIN 1973 PRIN CARE INDUSTRIA AVORTULUI DIN SUA A CURMAT VIEȚILE A APROAPE 60 DE MILIOANE DE COPII NEVINOVAȚI. CURTEA SUPREMĂ A SUA ESTE COMPUSĂ DIN 9 JUDECĂTORI, DIN CARE 6 SUNT CREȘTINI ȘI 3 SUNT EVREI (articole din 10 octombrie și din 12 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu


“Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.” [Psalm 138, 13-17 ; (în unele Biblii, Psalm 139)].
Psalm 138, versetele 13-17, Biblia Ortodoxă, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138
Psalm 139, în Biblia Protestantă, https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139
…………………………………………….


……………………………………………….








“După o luptă politică brutală care a tulburat națiunea, judecătorul Brett Kavanaugh a depus jurământul judiciar în Casa Albă luni (8 oct. 2018; n. trad.) promițând că « ține cont de mesajul de la Matei 25. »”


Așa am aflat din articolul Brett Kavanaugh says he will 'heed the message of Matthew 25' after contentious swearing-in , publicat în data de 10 octombrie 2018 pe site-ul nondenominațional de știri creștine din Londra, Christian Today, de Brandon Showalter.


În capitolul 25 din Sfânta Evanghelie de la Matei este vorba despre Pilda celor zece fecioare, Pilda talanților și Judecata Finală.


Kavanaugh a fost numit pentru Curtea Supremă în iulie 2018 de Președintele SUA, Donald Trump. Însă, Kavanaugh avea nevoie de confirmare de către Senat.

Împotriva lui Kavanaugh s-a pornit o campanie de discreditare, pe motiv de abuz sexual, câteva femei afirmând că el le-a agresat în timp ce era la liceu și la universitate. Însă, după o investigație suplimentară făcută de FBI, în lipsa probelor, senatorii l-au confirmat pentru a fi judecător în Curtea Supremă, rezultatul votului final fiind de 50 la 48.


………………

Despre faptul că în Curtea Supremă a SUA sunt acum 6 judecători creștini, catolici, (unul dintre ei, totuși, merge la Biserica Episcopală Protestantă, dar a fost educat de catolici), și 3 judecători evrei, am aflat din articolul Why Catholics and Jews dominate at the Supreme Court , publicat în data de 12 iulie 2018 pe site-ul american din Washington D.C., de Yonat Shimron.

…………………………..


Despre speranțele creștinilor americani de a răsturna decizia Roe v. Wade din 1973 prin care industria avortului a curmat viețile a aproape 60 de milioane de copii nevinovați ne amintim din articolul :


…………………………………………………………………


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:



PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)








LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN (Președintele  SUA, Donald Trump, Ordinul Executiv de Libertate Religioasă, 4 mai 2017)


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu