luni, 29 octombrie 2018

BIBLIA VA FI MODIFICATĂ ÎN CHINA PENTRU A SE DA DOVADĂ DE LOIALITATE FAȚĂ DE PARTIDUL COMUNIST CHINEZ ATEU ȘI FAȚĂ DE NAȚIONALISMUL INTENSIFICAT DE PREȘEDINTELE XI JINPING? CREȘTINII DIN CHINA SE CONFRUNTĂ CU PRESIUNI TOT MAI MARI (articol în engleză din 25 octombrie 2018; scurtă anunțare a știrii).




de pr.prof. Ion Ciungu




Încrederea totală nu se cuvine să o dăm vreunei persoane umane, ci numai lui Dumnezeu. Ne amintim îndemnul pe care îl avem de la Dumnezeu prin profetul Ieremia :
“5 Aşa vorbeşte Domnul: « Blestemat* să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor** şi îşi abate inima de la Domnul!
6 Căci este ca un nenorocit* în pustie şi nu** vede venind fericirea; locuieşte în locurile arse ale pustiei, într-un pământ† sărat şi fără locuitori.
Ier 48:6; ** Iov 20:17; † Deut 29:23;
7 Binecuvântat* să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!
8 Căci el este ca un pom* sădit lângă ape, care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme şi nu încetează să aducă rod.
9 Inima este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?
10 Eu, Domnul, cercetez* inima şi cerc rărunchii, ca să** răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui. »…” https://biblia.resursecrestine.ro/ieremia/17
................
……………..
………………………………………………




Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune celor care Îl urmează astfel: „Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 15, versetele 18-20). https://biblia.resursecrestine.ro/ioan/15
...........
……………….
…………………





Mișcarea Patriotică Three Self și Consiliul Creștin Chinez lucrează la un plan cincinal pentru a infuza Creștinismului elemente care cultivă valorile fundamentale socialiste, cu scopul de a face mai “chinezesc” Creștinismul.


S-ar putea amesteca texte din Vechiul Testament cu texte buddhiste și confucianiste, iar pentru Noul Testament se va face un comentariu nou. Și în cântările cultice se vor adăuga elemente noi.


Peste 20.000 de Biserici Subterane (adică nerecunoscute de autoritățile chineze ateiste) sunt presate să-și încheie activitatea și să se alăture Bisericii Aprobate de Stat.


Dacă Guvernul Chinez decide că vrea să « editeze » Biblia, atunci Biserica trebuie să se împotrivească.


Grupurile de supraveghere religioasă din China spun că a trecut vremea de a nu ne amesteca în China.


Așa am aflat din articolul Time’s up for ‘standing by’ in China, say religious watchdog groups , publicat în data de 25 octombrie 2018, pe site-ul american MISSION NETWORK NEWS, de RUTH K'LAMA . Articolul a fost preluat în 29 octombrie 2018 de site-ul rusesc Pravmir.com, unde l-am văzut eu.


…………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

















 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015.


 SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.















UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta).















PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017).





Invitaţie la fericire [Persecuţii:  Recompensa;  Balaurul şi Iisus;  Creştini prin secole ]




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...