miercuri, 11 iulie 2018

PESTE 6.000 DE CREȘTINI NIGERIENI, MAJORITATEA FEMEI ȘI COPII, AU FOST UCIȘI DIN IANUARIE 2018 PÂNĂ ACUM, DE MAHOMEDANII FULANI : GENOCIDUL CREȘTINILOR ÎN NIGERIA (articol din 11 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu




Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne spune astfel: “Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 10, versetul 28). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=10

........................


„Lideri bisericești din Nigeria au raportat că creștinii din această țară suferă în această perioadă un « genocid pur » dat fiind faptul că 6.000 de oameni, în majoritate femei și copii, au fost uciși de radicalii fulani începând din ianuarie.” Așa a spus Asociația Creștină din Nigeria și conducători bisericești denominaționali din Statul Plateau într-un comunicat de presă   press release , după cum am aflat din articolul Genocide in Nigeria: Over 6,000 Nigerian Christians slaughtered, mostly women and children , publicat în data de 11 iulie 2018, pe site-ul nondenominațional Christian Today din Londra, de Stoyan Zaimov.


Nu este vorba pur și simplu de un conflict între văcari și agricultori, după cum au anunțat unele mijloace de comunicare în masă.


Comunicatul de presă respectiv se adresează comunității internaționale și Națiunilor Unite pentru a interveni.


Episcopul romano-catolic de Gboko, William Avenya, a spus către organizația caritabilă  Aid to the Church in Need că lumea nu poate aștepta până când are loc un genocid complet și apoi să intervină.


„Vă rugăm să nu faceți aceeași greșeală care a fost făcută cu genocidul din Rwanda” a zis Avenya, referindu-se la faptul că aproape un milion de persoane din populația Tutsi au fost omorâte în anul 1994.





Săteni stând în picioare lângă un mormânt comun în Dogon Na Hauwa, Nigeria, în 2010.

..........................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


Bine ar fi să ne asociem, și noi românii, măcar prin rugăciune, la durerea creștinilor din Nigeria! Deși, după cum am mai făcut comparația, în România uciderile, prin medicii care fac avorturi, sunt mult mai multe!!! Rugăciunea și pocăința lipsesc mult, dar și intervențiile necesare din partea Bisericii pentru a se face o Lege care să protejeze viața copilului în pântecele mamei, așa cum fac creștinii americani!!!

.............

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:




COPII UCIȘI, FEMEI UCISE, IAR PĂRȚILE LOR INTIME AU FOST ELIMINATE [Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viețile de Anul Nou (2018) în statul Benue, Nigeria, din cauza atacurilor contra creștinilor. Poate că am vrea să zicem că ucigașii aceia nigerieni sunt înapoiați și sălbatici; dar înaintații și cultivații medici români ucid mult mai mulți copii prin avort.], publicat în data de 7 ianuarie 2018.


PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA). (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România), publicat în data de 22 ianuarie 2017.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...