luni, 9 iulie 2018

„CINE ESTE ACEST DUMNEZEU STUPID?” AȘA A ZIS RECENT RODRIGO DUTERTE, PREȘEDINTELE FILIPINELOR. EL A MAI ZIS CĂ ÎȘI DĂ IMEDIAT DEMISIA DACĂ CINEVA POATE SĂ DOVEDEASCĂ FAPTUL CĂ DUMNEZEU EXISTĂ, DOVEDIND CU O FOTOGRAFIE SAU CU UN SELFIE CĂ A PUTUT VORBI CU DUMNEZEU SAU CĂ L-A VĂZUT PE DUMNEZEU. UN EPISCOP CATOLIC A ZIS CĂ DUTERTE ESTE PSIHOPAT (articol din 7 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)de pr.prof. Ion Ciungu

“Până când păcătoşii, Doamne, până când păcătoşii se vor făli? Până când vor spune şi vor grăi nedreptate; grăi-vor toţi cei ce lucrează fărădelegea? Pe văduvă şi pe sărac au ucis şi pe orfani i-au omorât. Şi au zis: « Nu va vedea Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob ». Înţelegeţi, dar, cei neînţelepţi din popor, şi cei nebuni, înţelepţiţi-vă odată! Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveşte? Cel ce pedepseşte neamurile, oare, nu va certa? Cel ce învaţă pe om cunoştinţa, Domnul, cunoaşte gândurile oamenilor, că sunt deşarte. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, şi din legea Ta îl vei învăţa pe el, Ca să-l linişteşti pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului. Că nu va lepăda Domnul pe poporul Său şi moştenirea Sa nu o va părăsi,”… (Psalmul 93,3-14). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=93
În Biblia Catolică este Psalmul 94: https://www.bible.com/fr/bible/1467/PSA.94.VBRC2013
În Biblia Protestantă este Psalmul 94 : https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/94

………………………………………….

Președintele Filipinelor, care recent a declanșat o reacție de furie pentru că L-a numit pe Dumnezeu stupid, a încercat să câștige o nouă controversă în țara sa care este în mare măsură romano-catolică, prin faptul că el a spus că va demisiona dacă cineva poate dovedi că Dumnezeu există.”Duterte are 73 de ani. El a mai spus că nu vede logica lui Dumnezeu în faptul că păcatul original, comis de Adam și Eva, afectează copiii inocenți, apoi poate fi înlăturat numai printr-un botez într-o biserică în schimbul unei taxe.Duterte, totuși, a sugerat că trebuie să existe un Dumnezeu sau o ființă supremă care nu lasă miliardele de stele și de corpuri cerești să se ciocnească cu o frecvență care ar fi putut de mult timp să amenințe rasa umană.Senatorul din opoziție, Antonio Trillanes IV, i-a replicat lui Duterte, descriindu-l ca fiind « un om diabolic », iar remarcile sale ca fiind « foarte coerente cu înșelăciunea, cruzimea și cu caracterul nemilos din politicile sale ».Purtătorul de cuvânt prezidențial a luat apărarea lui Duterte spunând că Duterte a fost cândva abuzat sexual de un preot.Unii episcopi catolici au criticat măsurile severe ale lui Duterte împotriva drogurilor ilegale care au lăsat în urmă mii de persoane moarte, considerate vinovate, în conflictele raportate cu poliția, precum și discursurile sale vulgare și pline de înjurături.


Așa am aflat din articolul Duterte vows to resign if anybody can prove God exists , publicat în data de 7 iulie 2018 pe site-ul de știri Religion News Service din Washington D.C., de The Associated Press.

..........................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:


Despre obiceiul unor filipinezi de a se lăsa răstigniți în Vinerea Paștilor:Despre atei și credincioși:
ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017), (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova). 
Despre efectele bune în istoria umană aduse de creștini:

Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I   (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II    (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III     (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 
Despre originea ateismului în Europa și în lumea de azi:

„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu