luni, 2 iulie 2018

CREȘTINII EVANGHELICI AMERICANI SPERĂ SĂ SE AJUNGĂ ÎN CÂTEVA LUNI LA ANULAREA SENTINȚEI „ROE V. WADE” DIN 1973 CARE A LEGALIZAT AVORTUL ÎN SUA (articol în engleză din 30 iunie 2018 ; scurtă anunțare a știrii)de pr.prof. Ion Ciungu


“Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.” [Psalm 138, 13-17 ; (în unele Biblii, Psalm 139)]. 
Psalm 138, versetele 13-17, Biblia Ortodoxă, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138
Psalm 139, în Biblia Protestantă, https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139Prin decizia neconstituțională Roe v. Wade din 1973, viețile a aproape 60 de milioane de copii nevinovați au fost curmate [în SUA – n.t.] de industria avortului.Dacă un judecător conservator cu convingeri creștinești adevărate contra avortului va ocupa postul vacant din Curtea Supremă a SUA, atunci sunt șanse ca decizia Roe v. Wade să fie anulată. Președintele SUA, Donald Trump, împreună cu aliații săi republicani din Senatul SUA, plănuiesc numirea unui judecător conservator, dat fiind faptul că s-a pensionat judecătorul Anthony Kennedy al cărui vot avea o influență decisivă asupra rezultatelor.  Așa am aflat din articolul Evangelical leaders downplay potential Roe v. Wade reversal , publicat în data de 30 iunie 2018, pe site-ul american Religion News Service din Washington D.C, de Steve Peoples.
…………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:


PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)


LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN (Președintele  SUA, Donald Trump, Ordinul Executiv de Libertate Religioasă, 4 mai 2017)

Un comentariu:

 1. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ....................

  Judecătorul american, creștin conservator, catolic, Brett Kavanaugh, propus de Președintele Trump, al SUA, a primit confirmarea de către Senat, sâmbătă, 6 octombrie 2018, pentru a fi judecător în Curtea Supremă a SUA.

  Creștinii americani au acum șansa de a desființa decizia neconstituțională Roe v. Wade din 1973, prin care viețile a aproape 60 de milioane de copii nevinovați au fost curmate [în SUA – n.t.] de industria avortului.

  Victorie pentru Donald Trump: Omul propus de el pentru Curtea Supremă, judecătorul Brett Kavanaugh, a primit voturile Senatului
  Autor: Cristi Șelaru, Redactor
  https://www.stiripesurse.ro/victorie-pentru-donald-trump-omul-propus-de-el-pentru-curtea-suprema-judecatorul-brett-kavanaugh-a-primit-voturile-senatului_1294476.html
  ..............

  Brett Kavanaugh confirmed to US supreme court after Senate votes in favour
  Sabrina Siddiqui and Lauren Gambino in Washington
  Sat 6 Oct 2018 21.02 BST Last modified on Sun 7 Oct 2018 04.55 BST
  https://www.theguardian.com/us-news/2018/oct/06/brett-kavanaugh-confirmed-us-supreme-court

  RăspundețiȘtergere