marți, 24 iulie 2018

FEMEILE CREȘTINE DIN EGIPT SUNT NUMITE ÎN MOD OBIȘNUIT „CURVE” DE CĂTRE BĂRBAȚII MAHOMEDANI, DIN CAUZĂ CĂ ELE NU POARTĂ, ASEMENEA FEMEILOR MAHOMEDANE, HIJAB (VOAL PE CAP, CARE ACOPERĂ PĂRUL, URECHILE ȘI GÂTUL, ÎN PREZENȚA STRĂINILOR, CU SCOPUL DE A-ȘI PĂSTRA PUDOAREA), FĂCÂNDU-LE ASTFEL VIAȚA UN IAD VIU (articol în engleză din 20 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Faptul că bărbații neconștientizați de propriile păcate sunt gata nu numai să insulte, dar chiar să omoare femeile, îl cunoaștem din întâmplarea cu femeia adusă de niște juriști evrei, și de niște farisei, la Iisus spre a fi judecată pentru că a fost surprinsă în adulter.


”Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei. Iarăşi plecându-Se, scria pe pământ. Iar ei auzind aceasta şi mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc. Şi ridicându-Se Iisus şi nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul? Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Şi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, cap. 8, versetele 7-11). https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=8
..............



O jurnalistă creștină coptă din Egipt, Engy Magdy,  a spus recent că hărțuirea sexuală a femeilor din Egipt ar trebui să fie tratată ca o „epidemie” la nivel de țară, ea citând un studiu din 2013 al Națiunilor Unite din care rezultă că 99% din femeile egiptene au fost victime ale hărțuirii.



Toate femeile sunt tratate în Egipt ca cetățeni de clasa a doua, însă femeile creștine au o situație mult mai rea, ele putând fi identificate cu ușurință, pentru că ele nu poartă hijab, iar bărbatul egiptean crede că are dreptul să o hărțuiască pe femeia creștină "ca pe o curvă și necredincioasă". „El crede că va avea o recompensă religioasă dacă o poate manipula emoțional și dacă o poate convinge să se căsătorească cu el, sau dacă poate să o convertească la islam, un fenomen răspândit în Egiptul de Sus.



Realitatea dură și șocantă este că societatea îl apără pe hărțuitor, iar victima este descurajată de a-l denunța pe hărțuitor. Iar când victima este o femeie creștină, acesteia i se reproșează că nu și-a acoperit corpul și nu a fost decentă.



Un raport ONU din anul 2017 arată că 64% dintre bărbații din Egipt au recunoscut faptul că au hărțuit femei pe stradă și că umilirea victimei este ceva obișnuit în Egipt, chiar și în rândul femeilor.



De asemenea, raportul arată că 84% dintre femeile chestionate au fost de acord că femeile care se îmbracă provocator merită să fie hărțuite.



Femeilor creștine le este frică să depună rapoarte la poliție, căci polițiștii țin cu mahomedanii care comit astfel de hărțuiri.



În anul 2016, o femeie creștină coptă, în vârstă de 72 de ani, a fost dezbrăcată în pielea goală de către o adunătură de mahomedani și a fost dusă pentru a fi arătată prin satul ei în Egiptul de Sus. Însă, nici unul dintre vinovați nu a fost condamnat pentru agresarea ei.



Din nefericire, femeile joacă un mare rol în a se oprima una pe alta. Fanatismul religios și pretenția de virtute le fac pe femei să învinovățească  victima,” a zis jurnalista creștină Engy Magdy.




Toate aceste informații le-am aflat din articolul “Exposé: Life in Egypt Is ‘Hell’ for Christian Women”, publicat de Thomas D. Williams, în data de 20 iulie 2018, pe site-ul american de știri BREITBART, de unde a fost preluat, în 23 iulie 2018, de site-ul ortodox rus Pravmir.com: Exposé: Life in Egypt Is ‘Hell’ for Christian Women

…………………………….........................................................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



Despre situația grea a femeilor creștine s-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:






…………………………


Despre persecutarea creștinilor în Egipt, aici:









Despre persecutarea creștinilor la nivel mondial, aici:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...