sâmbătă, 28 iulie 2018

PROMOVAREA LIBERTĂȚII RELIGIOASE ÎN LUME A FOST DISCUTATĂ LA CONFERINȚA MINISTERIALĂ A DEPARTAMENTULUI DE STAT AL SUA, CONFERINȚĂ ÎNCHEIATĂ ÎN 26 IULIE 2018 (articol în engleză din 27 iulie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne lasă liberi să alegem dacă vrem să-L urmăm sau nu, invitându-ne astfel:

„Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. Pentru că oricine* va vrea să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga. Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce* ar da un om în schimb pentru sufletul său?  Căci Fiul* Omului are să vină în slava Tatălui Său, cu** îngerii Săi, şi† atunci va răsplăti fiecăruia după faptele lui. Adevărat vă spun că* unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul Omului venind în Împărăţia Sa.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 16, versetele 24-28). https://biblia.resursecrestine.ro/matei/16


........................


Conferința Ministerială pentru Promovarea Libertății Religioase la nivel mondial, ținută de Departamentul de Stat al SUA, pentru prima dată, la care au participat aproximativ 350 de oficiali guvernamentali, apărători ai libertății religioase și alte persoane, din 80 de națiuni, s-a încheiat joi 26 iulie 2018, cu un plan de acțiune, supranumit Declarația de la Potomac.



„Declarația de la Potomac este o afirmație oficială care spune direct că Statele Unite iau în serios libertatea religioasă, că noi vom lucra cu alții la nivel mondial pentru a-i ajuta pe aceia care sunt atacați pentru credințele lor, și că noi ne așteptăm ca liderii din toată lumea să facă, de asemenea, ca aceasta să fie prioritatea lor”, a spus Secretarul de Stat, Mike Pompeo.



Așa am aflat din articolul State Department religious freedom summit ends with commitments, critiques , publicat în data de 27 iulie 2018 pe site-ul american de știri Religion News Service, de Adelle M. Banks.

………

De pe site-ul Departamentului de Stat al SUA putem afla informații suplimentare referitoare la acest subiect, inclusiv faptul că  organizațiile care lucrează pentru libertatea religioasă pot accesa sprijin financiar, după cum observăm din articolul: “Ministerial to Advance Religious Freedom” : https://www.state.gov/j/drl/irf/religiousfreedom/index.htm



Despre Declarația de la Potomac, aici :



Despre Planul de Acțiune de la Potomac pentru Promovarea Libertății Religioase, aici :



Câțiva supraviețuitori ai persecuției religioase din actualitate, într-un filmuleț de 3 :18 minute, aici :

…………….....

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole :





LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN (Președintele  SUA, Donald Trump, Ordinul Executiv de Libertate Religioasă, 4 mai 2017)







PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu