luni, 13 august 2018

ARGENTINA, ȚARA DE ORIGINE A PAPEI FRANCISC, TOCMAI A VOTAT JOI, 9 AUGUST 2018, RESPINGÂND PROIECTUL DE LEGE PENTRU LEGALIZAREA AVORTULUI. ÎNSĂ, LOBBYIȘTII PRO AVORT INTERNAȚIONALI AU FINANȚAT DIN GREU PERSOANELE DIN ARGENTINA CARE SĂ INFLUENȚEZE OPINIA PUBLICĂ ÎN FAVOAREA AVORTULUI, PRODUCÂND VIOLENȚE PE STRĂZILE DIN BUENOS AIRES (articol în engleză din 10 august 2018 ; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu




“Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.” [Psalm 138, 13-17 ; (în unele Biblii, Psalm 139)].
Psalm 138, versetele 13-17, Biblia Ortodoxă, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=138
Psalm 139, în Biblia Protestantă, https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/139




………………..


Despre faptul că au izbucnit proteste violente pe străzile din Buenos Aires, joi, 9 august 2018, după ce senatul din Argentina a respins un proiect de lege pentru legalizarea avortului, și despre faptul că lobbyiștii pro avort internaționali au finanțat din greu persoanele din Argentina pentru a influența opinia publică în favoarea avortului, am aflat din articolul Protests Turn Violent After Argentina Votes to Keep Abortion Illegal


Acest articol, scris de Thomas D. Williams, a fost publicat în data de 10 august 2018 pe site-ul american de știri Breitbart de unde a fost preluat de site-ul creștin ortodox rus Pravmir.com în data de 12 august 2018.


“Demonstranții pro avort au intrat în conflict violent cu poliția, aruncând pietre, sticle și bombe incendiare și instalând baricade cu foc. Poliția a baricadat senatul și a răspuns cu tunuri cu apă și cu gaze lacrimogene pentru a-i opri pe protestatari, arestând șapte dintre demonstranți.


Joi dimineața devreme, parlamentarii au respins proiectul de lege printr-un vot de 38-31 în urma unei dezbateri lungi de 15 ore miercuri, ducând la situația pe care susținătorii pro viață o sărbătoresc acum ca fiind o victorie importantă pentru dreptul la viață.


Actualmente, avortul în Argentina este permis numai în cazuri de viol și de amenințări la adresa sănătății mamei.”



„Miercuri, o « Liturghie/Mesă pentru Viață » a fost ținută în capitala Argentinei, iar Cardinalul Mario Poli, Arhiepiscop de Buenos Aires, a spus credincioșilor următoarele cuvinte: « Îngrijirea vieții este primul drept al omului și prima datorie a Statului. »



„Forțele pro avort acum deja se regrupează și au promis solemn să propună un proiect de lege similar peste un an, perioada minimă de așteptare pentru reintroducerea legislației.



Irlanda a anulat amendamentul său constituțional care protejează dreptul la viață al copiilor nenăscuți într-un referendum din luna mai.



Atât Irlanda cât și Argentina au fost ținta lobbyiștilor internaționali pro avort și au primit finanțare externă din greu pentru a influența opinia publică în favoarea avortului.”

.......................................................


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:






PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe 23 aprilie este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII și, de asemenea, este ZIUA BIBLIOTECARULUI DIN ROMÂNIA, după cum ne anunță doamna Monica Gujan, bibliotecară și profesoară documentaristă la Liceul Tehnologic “Johannes Lebel” din Tălmaciu. Îi mulțumim frumos doamnei Monica pentru că ne informează, dar îi mulțumim și pentru articolul PUTEREA CĂRȚILOR, în care ne amintește, în mod foarte potrivit, despre Cartea Cărților, adică BIBLIA. Din Biblie face parte NOUL TESTAMENT, care este "cea mai bună carte care a fost vreodată sau care va fi vreodată cunoscută în lume", după cum a spus scriitorul englez Charles Dickens. De asemenea, articolul PUTEREA CĂRȚILOR ne amintește că în România SFÂNTUL IOAN IACOB HOZEVITUL este considerat PROTECTORUL BIBLIOTECARILOR. Cu ocazia zilei de azi, se cuvine să zicem și noi o rugăciune pentru toate persoanele din România care lucrează în biblioteci, ca Dumnezeu să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire. De asemenea, se cuvine să zicem o rugăciune pentru persoanele care au lucrat în biblioteci, iar acum sunt în lumea de dincolo. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Pururea Fecioara Maria, și pentru rugăciunile Sfântului Ioan Iacob, ai milă și ocrotește toate persoanele care au lucrat și lucrează în biblioteci! Amin! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu         https://www.facebook.com/photo/?fbid=2926543627486128&set=a.711891222284724   Puterea cărților ...