joi, 23 august 2018

PROBABIL CĂ EXISTĂ UN DUMNEZEU, A SPUS RECENT PREȘEDINTELE FILIPINELOR, RODRIGO DUTERTE, AVÂND ÎN VEDERE GĂURILE NEGRE DIN SPAȚIUL COSMIC ȘI EXISTENȚA PĂMÂNTULUI DE 4,5 MILIARDE DE ANI. ÎNSĂ, DUTERTE A RECUNOSCUT CĂ NU ȘTIE CUM LUCREAZĂ DUMNEZEU, CĂCI ESTE INCOMPATIBIL PENTRU DUMNEZEU SĂ CREEZE IADUL ȘI RĂZBOAIELE, ȘI SĂ PERMITĂ SĂRĂCIA ȘI MOARTEA OAMENILOR DIN CAUZA FOAMETEI, ȘI SĂ PERMITĂ CA CINEVA SĂ REFUZE SLUJBELE DE ÎNMORMÂNTARE ÎN ZILELE DE DUMINICĂ. RATINGURILE DE APROBARE PENTRU DUTERTE AU SCĂZUT, CĂCI FILIPINEZII SUNT RELIGIOȘI (articol în engleză din 22 august 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu





“Până când păcătoşii, Doamne, până când păcătoşii se vor făli? Până când vor spune şi vor grăi nedreptate; grăi-vor toţi cei ce lucrează fărădelegea? Pe văduvă şi pe sărac au ucis şi pe orfani i-au omorât. Şi au zis: « Nu va vedea Domnul, nici nu va pricepe Dumnezeul lui Iacob ». Înţelegeţi, dar, cei neînţelepţi din popor, şi cei nebuni, înţelepţiţi-vă odată! Cel ce a sădit urechea, oare, nu aude? Cel ce a zidit ochiul, oare, nu priveşte? Cel ce pedepseşte neamurile, oare, nu va certa? Cel ce învaţă pe om cunoştinţa, Domnul, cunoaşte gândurile oamenilor, că sunt deşarte. Fericit este omul pe care îl vei certa, Doamne, şi din legea Ta îl vei învăţa pe el, Ca să-l linişteşti pe el în zile rele, până ce se va săpa groapă păcătosului. Că nu va lepăda Domnul pe poporul Său şi moştenirea Sa nu o va părăsi,”… (Psalmul 93,3-14). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=93

În Biblia Catolică este Psalmul 94: https://www.bible.com/fr/bible/1467/PSA.94.VBRC2013

În Biblia Protestantă este Psalmul 94 : https://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/94
………………………………………….


Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a fost criticat în trecut din cauza comentariilor referitoare la Dumnezeu, dar critica aceasta nu l-a împiedicat să-și exprime iarăși cu putere opiniile, deși nu i s-au cerut, de data aceasta declarând că dacă există un Dumnezeu, n-ar trebui să fie deloc iad, război sau sărăcie.”

Așa am aflat din articolul Philippines President Duterte: 'If you are God, you don't create hell' , publicat în data de 22 august 2018, pe site-ul de știri creștine Christian Today din Londra, de Staff writer.

..........................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



Despre obiceiul unor filipinezi de a se lăsa răstigniți în Vinerea Paștilor:

Despre atei și credincioși:



ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 



UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 



DESPRE FANATISMUL ATEIST (fanaticii atei au omorât mult mai mulți oameni decât Extremiștii Islamici și Inchiziția laolaltă). 



ÎNVĂȚĂMÂNTUL E ÎNCĂ CONSTRUIT PE O PLATFORMĂ ATEISTĂ (în Rusia, 2017), (tineretul și educația în Rusia, interviu cu rectorul Universității Ortodoxe din Moscova). 


Despre efectele bune în istoria umană aduse de creștini:
Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I   (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 



Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II    (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 



Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III     (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 


Despre originea ateismului în Europa și în lumea de azi:
„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

“NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU,/ PUTEREA LUI E MARE!/” ... Mulțumim frumos grupului de tineri din OASTEA DOMNULUI, de la Dumbrăveni (Suceava), pentru cântarea NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/1193637888483068 ... Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui IISUS HRISTOS CEL RĂSTIGNIT”. Oastea Domnului a fost înființată în România la Sibiu, în anul 1923, de preotul ortodox Iosif Trifa (1888-1938). Multe necazuri a avut acest om al lui Dumnezeu! Trei copii și soția i-au murit. A rămas cu un singur copil (Titus Gheorghe, rămas orfan de mamă de la trei ani). Dacă în anul 1935 preotul Iosif Trifa a fost caterisit de mitropolitul ortodox Nicolae Bălan, lucrarea Oastei Domnului a fost binecuvântată, în anul 1936, de cardinalul greco-catolic Iuliu Hossu. Biserica Ortodoxă Română a anulat în anul 1990 caterisirea din 1935. ... Oastea Domnului este o mișcare de înviorare a credinței creștine, de combatere a păcatelor în general, iar în special de combatere a înjurăturilor, alcoolismului, fumatului, avortului etc. ... Mulțumesc frumos, de asemenea, persoanelor de la Facebook pentru că mi-au amintit azi, 2 mai 2024, despre cântarea NĂDEJDEA MEA E DUMNEZEU, pe care am postat-o în urmă cu 7 ani! ... Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2933231550150669&set=a.711891222284724   https://www.facebook.com/io...