marți, 18 decembrie 2018

CREȘTINII EVANGHELICI DIN BRAZILIA AU MARI AȘTEPTĂRI DE LA PREȘEDINDETE ȚĂRII, BOLSONARO, CĂRUIA I-AU ASIGURAT VICTORIA, DATORITĂ CAMPANIEI LUI DE SUSȚINERE A VALORILOR CREȘTINE CONTRA COMUNIȘTILOR GAY CARE SUSȚIN AVORTUL, DECONSTRUCȚIA FAMILIEI TRADIȚIONALE ȘI ÎNDOCTRINAREA SEXUALĂ A COPIILOR ÎN ȘCOLI (articol în engleză din 17 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




Pr.prof. Ion Ciungu








Statuia Hristos Răscumpărătorul (Mântuitorul) din Rio de Janeiro. "« Cristo Redentor » este cea mai folosită icoană pentru a reprezenta orașul Rio ( și uneori pentru a reprezenta întreaga Brazilie ) " , declanșând  o  «invidie turistică»  încă de la sfârșitul anilor 1920 , prin Iisus înfățișat în stilul Art Deco al statuii, vehiculat pe cartea poștală. «Lumea este în prezent prinsă într-o luptă de a vedea cine are cel mai mare Iisus Hristos.»" [1][10] Statuia, construită între anii 1922 și 1931, împreună cu soclul, are înălțimea de 38 de metri. Structura este din beton armat, iar straturile exterioare sunt din steatit.


…………………………………………………………………………………..









Mulți consideră că susținerea lui Bolsonaro de către evanghelici a făcut ca el să fie un Trump al Americii de Sud.



Succesul Bisericilor Evanghelice în Brazilia, țară romano-catolică din punct de vedere istoric, se datorează numărului redus de preoți (numai 20.000, din necesarul de 90.000).



În anul 2016, Bolsonaro, romano-catolic, s-a alăturat unui grup de evanghelici într-o călătorie spre Israel, și a fost de acord să fie botezat de un pastor neo-penticostal în apele Râului Iordan. Acest gest al lui a atras atenția corpului electoral conservator creștin care se extindea în Brazilia.



De asemenea, atenția conservatorilor creștini a fost atrasă de linia principală de atac a lui Bolsonaro împotriva politicienilor aparținători de Partido dos Trabalhadores (în portugheză, Partidul Muncitorilor) pe care i-a acuzat de decadența morală a tineretului brazilian, comuniștii vrând să-i convertească pe copii la homosexualitate, prin orele de orientare sexuală pentru adolescenți existente în sistemul școlar și prin predarea ideologiei de gen.



Așa am aflat din articolul Brazilian president’s win leaves him in debt to evangelical bloc , publicat în data de 17 decembrie 2018, pe site-ul american din Washington D.C., Religion News Service, de Eduardo Campos Lima.



Din acest articol mai putem afla și alte aspecte despre noul președinte al Braziliei, protector al familiei braziliene, căpitan de armată în rezervă, care intră în funcție pe data de 1 ianuarie 2019.

………………………………………….



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...