duminică, 2 decembrie 2018

IISUS ESTE INTERZIS ACUM, ÎN ANUL 2018, CHIAR ȘI ÎN PROGRAMUL COLINDELOR DE CRĂCIUN ÎNTR-O ȘCOALĂ DIN STATUL VIRGINIA (SUA), PE MOTIV CĂ TREBUIE SUSȚINUTĂ POLITICA DE DIVERSITATE ȘI DE INCLUZIUNE ÎN ACEA ȘCOALĂ. ÎN EUROPA, VREO 2,5 MILIOANE DE EVREI NECREȘTINI SE SIMT DISPERAȚI ȘI PESIMIȘTI DIN CAUZA INSECURITĂȚII CAUZATĂ DE ANTISEMITISM, ȘI AR VREA CA BIBLIA ȘI CORANUL SĂ CONȚINĂ ADNOTĂRI CONTRA TEXTELOR ANTISEMITE, ADNOTĂRI FAVORABILE EVREILOR (articole în engleză din 1 decembrie și din 23 noiembrie 2018; articol în franceză din 28 noiembrie 2018; scurtă anunțare a știrilor)



de pr.prof. Ion Ciungu




Elita evreilor interzice apostolilor să vorbească în numele lui Iisus.

Elita evreilor, adică marii preoți și partidul saducheilor (al preoților) i-au legat, i-au întemnițat și au vrut să-i omoare pe apostolii lui Iisus, din cauză că apostolii predicau și îi învățau pe oameni că Dumnezeu L-a înviat pe Iisus, pe care șefii evreilor Îl omorâseră prin răstignire. Totuși, la sfatul unui fariseu înțelept, pe nume Gamaliel, șefii evreilor au decis să nu-i omoare pe apostoli, dar au dat ordin să fie biciuiți, apoi le-au interzis să mai vorbească în numele lui Iisus. În final i-au eliberat. Dar apostolii au continuat să vestească Evanghelia lui Iisus. (Faptele Apostolilor, capitolul 5, versetele 17-42) :

………………………………………………………………………………………………..




“Christmas” este cuvântul pe care îl folosesc vorbitorii de limbă engleză pentru sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. În cuvântul Christmas putem observa cu ușurință numele Christ, adică Hristos sau Mesia, sau Cel Uns cu Duhul Sfânt pentru funcțiile de Profet Prin Excelență, Mare Preot sau Arhiereu Prin Excelență și Împărat Prin Excelență.



Situația este foarte paradoxală pentru creștini ca la sărbătoarea Nașterii lui Hristos (Christmas) să fie interzise colindele care conțin numele lui Iisus. Căci, pentru creștini Iisus este una și aceeași persoană cu Hristos.



În schimb, situația nu este paradoxală deloc, ba este foarte normală, pentru evreii care susțin că Iisus nu este Hristos, ci că Iisus a fost un înșelător etc, etc.


Sunt foarte actuale cuvintele Papei Pius XI:


«În timp ce națiunile insultă mult iubitul nume al Răscumpărătorului prin suprimarea oricărei menționări a lui în conferințele și parlamentele lor, noi avem  obligația morală, pe un ton cu atât mai puternic, să proclamăm demnitatea și puterea Lui regală, într-un mod cu atât mai universal să afirmăm drepturile Lui.»

Despre situația din statul Virginia (SUA), de la școala Robious Middle School in Midlothian, am aflat din articolul publicat de Thomas D. Williams pe site-ul rețelei de știri Breitbart, în data de 30 noiembrie 2018, preluat aproape în întregime de site-ul ortodox rus Pravmir.com în 1 decembrie 2018: Virginia School Bans Christmas Carols Mentioning ‘Jesus’



Chiar dirijorul corului școlii, răspunzând tatălui nedumerit al unui elev de la acea școală, a zis că situația i se pare izbitor de paradoxală, și că el încearcă să explice sau să justifice cum școala prin conducerea ei poate să “încurajeze diversitatea, în timp ce este exclusivistă cu privire la o zonă specifică”.



“Avocatul Michael Berry de la First Liberty Institut a scris o scrisoare către Districtul Școlar de la Chesterfield County, de care aparține Robious Middle School, explicând că din punct de vedere legal școlile publice nu au nici un motiv să-L interzică pe Iisus la concertele de Crăciun sau la alte sărbătoriri.”



“În ultimii ani au existat numeroase controverse cu privire la amplasarea Scenelor Nașterii Domnului, cu privire la folosirea imaginilor de reprezentare religioasă, sau chiar cu privire la alegerea corespunzătoare a urărilor de bine cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului.”



Donald Trump, în timpul campaniei pentru președinție, a spus că va aduce înapoi urarea Crăciun Fericit în locul celei mai generice Sărbători Fericite.

………………………………



Despre disperarea și pesimismul evreilor necreștini din Europa, care ar vrea să dilueze textele Bibliei Creștine, și ale Coranului, prin adnotări favorabile evreilor, putem citi amănunte în articolul HOLY WARNING Jewish group demands the Bible and Koran use ‘trigger warnings’ to highlight anti-Semitic passages in bid to combat attacks against Jews , publicat în data de 23 noiembrie 2018, în ziarul The Sun, de Guy Birchall.



De asemenea, în articolul Antisémitisme : La Bible aurait besoin de mises en garde selon le Congrès juif européen , publicat în data de 28 noiembrie 2018, de redacție, pe site-ul protestant Evangeliques.Info.


……………………………..


Ne amintim că în anul 2015, în urma atacurilor islamiste, din ianuarie, de la sediul revistei Charlie Hebdo, care a făcut caricaturi anticreștine și antimahomedane, și în urma atacurilor islamiste din noiembrie, de la sala Bataclan, care fusese a unor evrei, au plecat din Franța din motive de insecuritate și s-au stabilit în Israel aproximativ 8.000 de evrei. Din toată lumea au plecat și s-au stabilit în Israel 30.000 de evrei, în 2015.


Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa.


În 2016, din Rusia au plecat și s-au stabilit în Israel 7.000 de evrei.

……………………



În acest context se cuvine să înțelegem frica evreilor din România, care au făcut Lege pentru pedepsirea antisemitismului, adoptată în 20 iunie 2018. Unele amănunte le putem afla din articolul : “Legea care pedepsește antisemitismul cu închisoarea a fost adoptată, în timp record și unanimitate de Camera Deputaților. Doar un singur parlamentar s-a abținut, publicat în data de 20 iunie 2018, pe news active știri nefiltrate, de Andrei Nicolae. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Legea-care-pedepseste-antisemitismul-cu-inchisoarea-a-fost-adoptata-in-timp-record-si-unanimitate-de-Camera-Deputatilor.-Doar-un-singur-parlamentar-s-a-abtinut-151429


.............................................................................................................


Aici am terminat de anunțat știrile respective.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:



DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?
























UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)






AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)






SINUCIDEREA IDENTITĂȚII CREȘTINE ÎN EUROPA TREBUIE  CONTRACARATĂ (monopolul secularismului discriminează viziunea religioasă în sfera socială; discurs la Londra, în 22 septembrie 2017, al mitropolitului rus Hilarion).



LIBERTATE RELIGIOASĂ PENTRU TOȚI, ÎN AFARĂ DE CREȘTINI? (Dacă Franța înlătură Crucea de pe statuia lui Ioan Paul II, o va lua Polonia sau Ungaria; Organizația caritabilă „Crucea Roșie” din Belgia vrea să devină mai nereligioasă înlăturând crucifixele), articol pe care l-am publicat în decembrie 2017.









Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 


Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 


Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor ).







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...