sâmbătă, 8 decembrie 2018

„REVIVAL!” (SE POATE TRADUCE: REÎNVIAȚI VOI! SAU: REÎNVIAZĂ TU! SAU: REÎNVIEREA!) ESTE UN FILM AMERICAN DESPRE IISUS, PE BAZA EVANGHELIEI DUPĂ IOAN, ACTORII FIIND ÎN MAJORITATE NEGRI. FILMUL A FOST LANSAT ÎN 7 DECEMBRIE 2018. AUTORII FILMULUI VOR CA FILMUL SĂ FIE O SCRISOARE DE IUBIRE DIN PARTEA LUMII CĂTRE IISUS, CĂCI EVANGHELIILE SUNT O SCRISOARE DE IUBIRE DE LA IISUS CĂTRE LUME (articol în engleză din 7 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)



Pr.prof. Ion Ciungu




Iisus, Mântuitorul lumii, a venit la ai Săi, adică la evreii care fuseseră pregătiți sute de ani prin intermediul profeților, dar ai Săi nu L-au primit. Însă, tuturor celor care L-au primit, și care Îl primesc, și care Îl vor primi, El le dă posibilitatea ca ei să devină copii ai lui Dumnezeu. (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 1, versetele 11-12).


.............................................................................





Despre filmul „Revival ! ”, în care actorul negru Mali Music joacă rolul lui Iisus, am aflat din articolul ‘Revival!’ brings mostly black cast to movie depiction of Gospel of John , publicat în data de 7 decembrie 2018, pe site-ul american din Washington D.C., Religion News Service, de Adelle M. Banks.


Spicuiesc câteva idei din acest articol, și din articolul care face prezentarea filmului:


Filmul a fost conceput de Harry Lennix la Biserica Penticostală “New Antioch Church of God in Christ” din Los Angeles, cu scopul de a include muzică cu cântece religioase “spirituals” și  “gospel” (specifice negrilor creștini, baptiști și penticostali din sudul SUA).



Nici Evanghelia lui Ioan, nici altă Evanghelie, nu descriu culoarea pielii lui Iisus.


Revival !  a început ca o provocare. În toată candoarea, el a rămas o provocare și, ocazional, chiar s-a extins la nivelul de experiență dureroasă de când a început.



Imaginați-vi-L pe Iisus Hristos ca și contemporan al nostru, cu un cântec în inima Lui care vorbește despre o experiență reală a unui popor într-o situație similară cu a Lui proprie.


Actorul american negru, Mali Music, într-o scenă din noul film “Revival!





Premiera mondială a filmului Revival ! ” a avut loc marți, 4 decembrie 2018, la Muzeul Bibliei, din Washington D.C.




Harry Lennix, scriitorul filmului Revival ! ”, a spus că acest film susține un mesaj de dragoste și curaj, ceva care poate ajuta ca noi toți să fim mângâiați pe măsură de lucrăm pentru a schimba haosul vieții zilnice.”


Motivația cheie pentru cei care au lucrat la filmul Revival! a fost aceea de a se conforma chipului lui Dumnezeu, după îndemnul din Epistola Sfântului Pavel către Romani, capitolul 8.


Această motivație să o avem și noi, cei care vrem să Îi arătăm iubire Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos!

…………………………………….


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole referitoare la diferite atitudini față de Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos :











Despre influența bună a lui Iisus în istoria lumii, desființarea sclaviei:



Despre schimbarea în bine a atitudinii față de femei și copii:



Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine:























UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)




AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)














  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu