sâmbătă, 26 mai 2018

AL TREILEA TEMPLU DIN IERUSALIM ESTE PREVĂZUT ÎN BIBLIE? EVREII RELIGIOȘI NECREȘTINI CONSIDERĂ CĂ RECONSTRUIREA ACELUI TEMPLU COINCIDE CU VENIREA LUI MESIA PE CARE ÎL AȘTEAPTĂ EI. CREȘTINII CONSIDERĂ CĂ ÎN ACEL TEMPLU VA INTRA ANTICRISTUL. AMBASADORUL SUA ÎN ISRAEL A FOST FOTOGRAFIAT MARȚI 22 MAI 2018 LÂNGĂ O IMAGINE FALSIFICATĂ A IERUSALIMULUI ÎN CARE APARE AL TREILEA TEMPLU, PE MUNTELE TEMPLULUI, UNDE ACUM SUNT DOUĂ LOCAȘURI DE CULT ISLAMICE: MOSCHEEA AL-AQSA ȘI DOMUL STÂNCII (articol în engleză din 24 mai 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof.Ion Ciungu


În convorbirea cu femeia samarineancă, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune astfel: „Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui. ... Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi în adevăr.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 4, versetele 21-24).[1]





Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și femeia samarineancă, la fântâna lui Iacov.



Din articolul Is Jerusalem's Third Temple foreseen in the Bible? , publicat în 24 mai 2018 pe site-ul agenției de știri nondenominaționale Christian Today din Londra, observăm că ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, a fost foarte dezamăgit de fotografierea lui lângă o imagine falsificată a Ierusalimului, prin care evreii necreștini ultra ortodocși au vrut să arate că SUA aprobă desființarea locașurilor de cult islamice de pe Muntele Templului și construirea celui de Al Treilea Templu. Friedman a spus că politica SUA este absolut clară, adică SUA susține statu-quoul pe Muntele Templului.


Din acest articol mai observăm că potrivit predicatorului TV american dr. David R. Reagan, Al Treilea Templu este prevăzut în Biblie în mod clar, de exemplu în A Doua Epistolă către Tesaloniceni, capitolul 2, unde Sf. Ap. Pavel vorbește despre omul fărădelegii care va intra în Templu și-l va profana, declarându-se pe sine Dumnezeu.





Ambasadorul SUA în Israel, David Friedman, fotografiat în 22 mai 2018 lângă o imagine falsificată a Ierusalimului, în care apare Al Treilea Templu, iar locașurile de cult islamice (Moscheea Al-Aqsa și Domul Stâncii) au dispărut.

.......................................................................................................




Reprezentare artistică a celui de Al Treilea Templu pe care evreii ar vrea să-l construiască în Ierusalim







Domul Stâncii, sanctuar islamic de pe Muntele Templului din Ierusalim, construit în perioada anilor 688-692, extins și restaurat ulterior de mai multe ori.






Moscheea Al-Aqsa, de pe Muntele Templului din Ierusalim, construită în anul 705.


............................................................

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.


S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :


„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?).



CREȘTINI EVANGHELICI AMERICANI UNIȚI PENTRU ISRAEL? REZULTATELE RECENTE ALE ACESTEI UNIRI A LOR: 58 DE PALESTINIENI DIN GAZA ÎNMORMÂNTAȚI ÎN 15 MAI 2018, CĂCI AU FOST ÎMPUȘCAȚI DE FORȚELE ISRAELIENE ÎN 14 MAI CÂND S-A DESCHIS AMBASADA AMERICANĂ LA IERUSALIM (articole din 14-15 mai 2018 în engleză; spicuire).



ÎN IERUSALIM, LA LOCURILE SFINTE SĂ SE MENȚINĂ ACELAȘI STATU-QUO ( așa a zis Președintele SUA Donald Trump în 6 decembrie 2017 când a anunțat că SUA recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului; însă, în 4 februarie 2018 primarul Ierusalimului deja a început schimbarea, amendând Bisericile Creștine și pretinzându-le impozit pe proprietăți).






BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT DIN IERUSALIM SE ÎNCHIDE PE TERMEN NEDEFINIT PE FONDUL UNEI DISPUTE FEROCE CU ISRAELUL (articol în engleză din 25 februarie 2018; traducere).




BISERICA ÎNVIERII DIN IERUSALIM, NUMITĂ ȘI BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT, SE DESCHIDE IARĂȘI, MIERCURI 28 FEBRUARIE 2018, LA ORA 4 AM, DUPĂ VICTORIA LIDERILOR CREȘTINI ASUPRA POLITICIENILOR ISRAELIENI (articol în engleză din 27 februarie 2018; traducere).


DUPĂ DESCHIDEREA DIN NOU LA IERUSALIM A BISERICII ÎNVIERII, AMENINȚĂRILE POLITICIENILOR ISRAELIENI PERSISTĂ, SUBMINÂND PERSPECTIVELE DE PACE (articol în engleză din 5 martie 2018; traducere parțială).

.......................


Ne mai amintim, desigur, și de faptul că Regele Iordaniei, Abdullah II, este Protector și Custode al Locurilor Sfinte, potrivit Statu-Qoului de la Locurile Sfinte. El s-a oferit în anul 2016 să restaureze pe propria cheltuială Capela din Biserica Sfântului Mormânt. De asemenea, și Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a făcut donație pentru această restaurare :







CAPELA DIN BISERICA SFÂNTULUI MORMÂNT AL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS A FOST SFINȚITĂ DUPĂ RESTAURARE (în 22 martie 2017).


CHEIA BISERICII SFÂNTULUI MORMÂNT AL LUI IISUS O DEȚINE UN MUSULMAN PE NUME ADEEB JOUDEH. “ACEASTA ESTE O MARE ONOARE”, A SPUS EL RECENT. PE DE ALTĂ PARTE, EVREII VOR SĂ RECONSTRUIASCĂ AL TREILEA TEMPLU. (Articol publicat în 16 decembrie 2017).

.................


ANTIHRISTUL: O PERSPECTIVĂ ORTODOXĂ DE LA PĂRINȚII BISERICEȘTI (VI) (articol de Pr. Adrew J. Anderson, apărut în engleză în 4 octombrie 2017), despre proorocii referitoare la construirea celui de Al Treilea Templu.






[1] Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 4, versetele 21-24, https://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=4


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în DUMINICA FLORIILOR, adică în A ȘASEA DUMINICĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI, când sărbătorim INTRAREA TRIUMFALĂ, dar SMERITĂ, a MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, în CETATEA IERUSALIMULUI. A fost o INTRARE SMERITĂ, călare PE UN MĂGĂRUȘ, nu cu mândrie, nu călare pe cal, cum făceau cuceritorii romani. Dar, a fost o INTRARE TRIUMFALĂ, căci a avut loc după ce MÂNTUITORUL ÎL ÎNVIASE PE LAZĂR CEL MORT DE PATRU ZILE. Datorită acestei minuni, mulțimea de oameni, cu ramuri de finic în mâini, L-a aclamat pe Iisus, căci L-a recunoscut că vine, într-adevăr, în Numele lui Dumnezeu Cel Veșnic și Atotputernic. Mulțimea L-a binecuvântat pe Iisus, declarându-L Rege, Împărat, și strigând către El astfel: “OSANA! BINECUVÂNTAT ESTE CEL CE VINE ÎNTRU NUMELE DOMNULUI, ÎMPĂRATUL LUI ISRAEL!” Osana înseamnă mântuiește-ne!, salvează-ne! https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/317774068004384 ... Dar știm că, apoi, elita politico-religioasă a evreilor a manevrat mulțimea în așa fel încât a făcut-o să ceară, după câteva zile, răstignirea lui Iisus. Astfel că DUPĂ ENTUZIASMUL DE LA INTRAREA ÎN IERUSALIM, urmează TRISTEȚEA DIN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR. ... Ce ușor pot fi oamenii manevrați spre rău! ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, spre slava Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, ajută-ne să Te primim cu foarte mult respect și să Te păstrăm permanent ca ÎMPĂRAT VEȘNIC în CETATEA SUFLETELOR NOASTRE și SĂ NU TE RĂSTIGNIM, nici în gândurile noastre, nici în sentimentele noastre, nici în dorințele noastre, nici în voințele noastre, nici în concepțiile noastre, nici în conștiințele noastre! Amin! Amin! Așa să fie! Îți mulțumim frumos! ... Știm că ÎN DUMINICA FLORIILOR ÎȘI SĂRBĂTORESC ZIUA ONOMASTICĂ TOATE PERSOANELE CU NUME DE FLORI (Floarea, Florica, Florentina, Florina, Florin, Brândușa, Camelia, Codruța, Crina, Crin, Antonia, Laura, Laurențiu, Garofița, Gheorghina, Lăcrimioara, Margareta, Mugurel, Narcisa, Narcis, Rozalia, Viorica, Viorel, Violeta, Trandafir, Yasmina, Zambila etc), ÎN ROMÂNIA FIIND APROXIMATIV 1,8 MILIOANE DE PERSOANE CU NUME DE FLORI. Cu această ocazie, să Îl rugăm pe Tatăl nostru Sfânt din Ceruri să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire pe toate aceste persoane!

Pr. prof. Ion Ciungu Intrând în Ierusalim călare pe asin, Iisus împlinește o profeție făcută cu 500 de ani înainte de profetul Zaharia, ca...