marți, 1 mai 2018

PROCESIUNE RELIGIOASĂ CU PESTE 1500 DE PERSOANE ÎN EKATERINBURG (RUSIA) PENTRU A 100-A ANIVERSARE A SOSIRII MARTIRILOR REGALI, ÎN 30 APRILIE 2018 (articol în engleză din 30 aprilie 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu



“Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor. Şi-i voi număra pe ei, şi mai mult decât nisipul se vor înmulţi.” (Psalmul 138, versetele 17-18).[1]



Procesiune în data de 30 aprilie 2018, în Ekaterinburg, la a 100-a aniversare a sosirii Martirilor Regali din exil, din Tobolsk.






Participanții purtând steaguri creștine ortodoxe cu icoana Maicii Domnului cu Pruncul, cu icoana Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, cu icoana Sfântei Treimi, dar și icoane ale Familiei Regale, au accentuat importanța temei regale în acest an al centenarului martiriului Țarului Nicolae și al familiei lui.






Oamenii în procesiune s-au deplasat de la crucea memorială de lângă Gara Șartaș până la Biserica-de-pe Sânge, aceasta fiind construită pe locul unde au fost executați de bolșevicii atei Țarul Nicolae al II-lea (la vârsta de 50 de ani), Țarina Alexandra (la vârsta de 46 de ani), cu copiii lor, Marea Ducesă Olga (la vârsta de 22 de ani), Marea Ducesă Tatiana (la vârsta de 21 de ani), Marea Ducesă Maria (la vârsta de 19 ani), Marea Ducesă Anastasia (la vârsta de 17 ani), Prințul Moștenitor Alexei (la vârsta de 13 ani); tot atunci au fost executați membrii suitei lor, medicul de curte, bucătarul, un valet și o servitoare.


Așa am aflat din articolul 1,500+ PROCESS IN EKATERINBURG FOR 100TH ANNIVERSARY OF ARRIVAL OF ROYAL MARTYRS, publicat în data de 30 aprilie 2018, pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.

…………………………………………………………………..

S-ar putea să dorim să (re)vedem și articolele următoare:

PROCESIUNE CREȘTINĂ PE O DISTANȚĂ DE 1.800 DE MILE, PE PARCURSUL A 4 LUNI, ÎN ONOAREA MARTIRILOR REGALI AI RUSIEI, ȚARUL NICOLAE AL II-LEA ȘI FAMILIA LUI, UCIȘI ÎN 1918 DE BOLȘEVICII ATEI (articol în engleză din 16 martie 2018 ; traducere).


UCIDEREA DUPĂ RITUALUL EVREIESC A ȚARULUI NICOLAE AL II-LEA AL RUSIEI ȘI A FAMILIEI LUI (Biserica Ortodoxă Rusă investighează cazul, evreii reacționează cu furie, 29 noiembrie 2017).


EXPRESIA “UCIDERE RITUALĂ” ÎN CAZUL FAMILIEI ȚARULUI ESTE ÎNȚELEASĂ EXCLUSIV CA „RĂZBUNARE REVOLUȚIONARĂ, BOLȘEVICĂ” (Episcopul rus Tikhon Șevkunov a revenit cu precizări în 30 noiembrie 2017).







[1] Psalmul 138, versetele 17-18,   http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=138&id=65

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...