miercuri, 30 mai 2018

EUROPA NU ESTE AȘA DE SECULARIZATĂ CUM CREDEȚI (articol în engleză din 29 mai 2018; scurtă anunțare a știrii)



de pr.prof. Ion Ciungu




După aceea Iisus le-a grăit din nou, zicând: "Eu sunt Lumina lumii; cel ce-Mi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina Vieții". (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 8, versetul 12).[1]




Un nou studiu efectuat de Pew Research Center, ale cărui rezultate au fost publicate în 29 mai 2018, arată că, în ciuda secularizării larg răspândite în Europa, 71% din cei 24.599 de adulți interogați în 15 țări se identifică încă a fi creștini, chiar dacă numai 22% spun că merg la biserică cel puțin o dată pe lună.

 Așa am aflat din articolul Europe: Not as secular as you think publicat în data de 29 mai 2018 pe site-ul agenției de știri Religion News Service din Washington, de Tom Heneghan.





........................................................................................

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole:




CREȘTINISMUL ESTE ULTIMA SPERANȚĂ A EUROPEI ÎN FAȚA ISLAMULUI SUSȚINUT DE POLITICIENII DIN BRUXELLES, BERLIN, PARIS ȘI DE PĂPUȘARUL SOROS, BANCHER EVREU AMERICAN DE ORIGINE MAGHIARĂ (din cuvântarea din 18 februarie 2018 a premierului Ungariei, Viktor Orbán; articol în engleză din 19 februarie 2018; traducere parțială)



UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta)




SINUCIDEREA IDENTITĂȚII CREȘTINE ÎN EUROPA TREBUIE CONTRACARATĂ (monopolul secularismului discriminează viziunea religioasă în sfera socială; discurs la Londra, în 22 septembrie 2017, al mitropolitului rus Hilarion)


LIBERTATE RELIGIOASĂ PENTRU TOȚI, ÎN AFARĂ DE CREȘTINI? (Dacă Franța înlătură Crucea de pe statuia lui Ioan Paul II, o va lua Polonia sau Ungaria; Organizația caritabilă „Crucea Roșie” din Belgia vrea să devină mai nereligioasă înlăturând crucifixele)


„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)

…………………

CREȘTINII ORTODOCȘI AU SCĂZUT CA PROCENT DIN POPULAȚIA MONDIALĂ (studiu publicat în 8 noiembrie 2017 de Pew Research Center din Washington).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

De ZIUA MONDIALĂ A FILOSOFIEI (în a treia JOI din noiembrie), în acest an, 2024, TEMA propusă pentru meditație este “FILOSOFIA: CONSTRUIREA DE PODURI PESTE PRĂPĂSTIILE SOCIALE”, adică este vorba despre CONTRIBUȚIA FILOSOFIEI LA VINDECAREA DUȘMĂNIILOR ȘI DEZBINĂRILOR DINTRE OAMENI. Ne dăm seama că nu este ușor să vindeci dușmăniile și dezbinările dintre oameni, este chiar imposibil uneori, căci vedem chiar în zilele noastre cum din dezbinări și dușmănii s-a ajuns la înrăirea tot mai mult a oamenilor și la războaie. Dar știm că, din punct de vedere creștin, ceea ce este imposibil de realizat numai cu oamenii este, totuși, posibil de realizat dacă-L avem pe Dumnezeu cu noi. FILOSOFIA CREȘTINĂ, adică ÎNȚELEPCIUNEA CREȘTINĂ, NE ÎNVAȚĂ CĂ PENTRU A VINDECA DUȘMĂNIILE ȘI DEZBINĂRILE DINTRE OAMENI ESTE ABSOLUT NECESAR SĂ VINDECĂM MAI ÎNTÂI DUȘMĂNIA ȘI DEZBINAREA DINTRE OM ȘI DUMNEZEU, adică SĂ CONSTRUIM POD PESTE PRĂPĂSTIILE DINTRE OAMENI ȘI DUMNEZEU. De fapt, PODUL ESTE DEJA CONSTRUIT DE MÂNTUITORUL LUMII, DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, PRIN CRUCEA IUBIRII LUI. Datoria noastră este SĂ Îi CEREM PERMISIUNEA SĂ TRECEM PRĂPĂSTIILE FOLOSIND CRUCEA LUI. Prăpăstiile dintre oameni și Dumnezeu, precum și prăpăstiile dintre oameni, sunt create de păcate. Dar mesajul iubirii divine transmis de-a lungul secolelor prin predicarea Evangheliei lui Iisus a creat și creează mereu poduri peste prăpăstiile sociale, a schimbat și schimbă mereu lumea în bine. Așa s-a ajuns la desființarea sclaviei, la grija față de bolnavi, la înființarea și dezvoltarea spitalelor, la ajutorarea săracilor, la înființarea și dezvoltarea școlilor, la îmbunătățirea societății în general. Toate influențele cu adevărat bune în societate sunt bazate pe Jertfa Mântuitorului pe Cruce. HAIDEȚI SĂ NE FOLOSIM DE FILOSOFIA CREȘTINĂ și SĂ Îi MULȚUMIM MÂNTUITORULUI PENTRU EFORTUL SACRIFICIULUI SĂU, PERMANENT VALABIL, DE A ȚINE CRUCEA CA POD PESTE PRĂPĂSTII! ... Din 2002 se sărbătorește Ziua Mondială a Filosofiei, fiind proclamată de UNESCO (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization). Se afirmă astfel valoarea filosofiei pentru dezvoltarea gândirii umane, pentru o mai bună înțelegere a lumii, pentru promovarea toleranței și păcii.

  Pr. prof. Ion Ciungu https://www.facebook.com/photo/?fbid=3127634857377003&set=a.711891222284724 World Philosophy Day is an internatio...