marți, 8 ianuarie 2019

CELE ZECE PORUNCI (DECALOGUL) NU SUNT ACCEPTATE DE TOȚI OAMENII. IATĂ CĂ PRIMA DIN CELE ZCE PORUNCI ÎI DERANJEAZĂ GROZAV PE OFICIALII COMUNIȘTI ATEI DIN CHINA, ÎNCÂT A FOST ELIMINATĂ, ȘTEARSĂ, DINTR-O BISERICĂ, DE CĂTRE ACEȘTIA, ÎN 1 NOIEMBRIE 2018 CĂCI NU O SUPORTĂ PREȘEDINTELE XI JINPING (articole în engleză din 6 ianuarie 2019, din 5 ianuarie 2019, și din 28 decembrie 2018; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu







Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, spune celor care Îl urmează astfel: „Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 15, versetele 18-20). https://biblia.resursecrestine.ro/ioan/15



..........................................................................................................






Prima poruncă, din Cele Zece Porunci date de Dumnezeu profetului Moise, exprimată prescurtat este următoarea :



EU SUNT DOMNUL DUMNEZEUL TĂU, SĂ NU AI ALȚI DUMNEZEI ÎN AFARĂ DE MINE !



În unele Biserici sunt afișate pe perete Cele Zece Porunci.

 .............



Dintre cei 30 de oficiali chinezi, de la echipa centrală de inspecție pentru supraveghere religioasă și din orașul Luoyang, etc, ajunși în satul Dongcun, provincia Henan, din China, într-o Biserică Protestantă, dintre Bisericile aprobate de guvern, (Three Self Churches), unul a spus că această poruncă trebuie să fie înlăturată, iar alți oficiali au șters imediat această poruncă a Decalogului.

Oamenii din Biserică s-au opus gestului lor, spunând că ei falsifică cuvintele lui Dumnezeu, că ei se împotrivesc lui Dumnezeu. Unul dintre oficiali i-a certat, explicându-le astfel :

Xi Jinping se opune acestei porunci. Cine îndrăznește să nu coopereze ? Dacă cineva nu este de acord, înseamnă că luptă împotriva țării. Apoi a adăugat : Aceasta este o politică națională. Trebuie să aveți o înțelegere clară a situației. Să nu vă împotriviți guvernului.

Așa am aflat din articolul China: Government Official Asks Church to Remove First Commandment, publicat pe site-ul THE PERSECUTION OF CHRISTIANS, al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, în data de 6 ianuarie 2019.

Acest articol începe astfel:

Este extrem de serios. Deși până acum oficialii chinezi și-au concentrat în principal persecuția asupra Bisericilor Protestante Evanghelice, totuși nu există nici o grupare creștină care nu acceptă Cele Zece Porunci, și astfel oricare dintre creștinii din China s-ar putea confrunta brusc cu aceeași cerere urgentă.

Biserica Ortodoxă Chineză este de asemenea într-o situație precară, dat fiind faptul că nu este una dintre grupările creștine recunoscute de Guvernul Chinez. Deși Sfânta Ortodoxie are o istorie de trei sute de ani în China, cu primii creștini ortodocși venind în această țară în 1685, creștinii ortodocși sunt vulnerabili la presiunea detaliată în acest articol.
Ordinul Sfântului Andrei, Arhonii Patriarhiei Ecumenice, continuă să ceară ca Guvernul Chinez nu numai să acorde recunoaștere oficială Bisericii Ortodoxe Chineze, dar și să dea deplină libertate religioasă tuturor creștinilor chinezi.”


Acest articol a fost scris pe baza articolului „Church Asked to Remove First Commandment By Chinese Official in Henan”, publicat în data de 5 ianuarie 2019, pe site-ul International Christian Concern. (aici apare ca fiind 5 ianuarie 2018, dar este greșeală de scriere). Acest articol, la rândul lui, a fost scris pe baza informațiilor furnizate de articolul In China, Moses Delivers Only Nine Commandments, publicat de Jiang Tao, pe site-ul Bitter Winter, din China, în data de 28 decembrie 2018.



……………………………………………………………………………



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:





Despre faptul că evreii, în 2018, au cerut ca textele antisemite din Biblie să fie schimbate, prin adnotări, căci se simt atacați, inclusiv în România, putem afla și din articolul de la următorul link:
IISUS ESTE INTERZIS ACUM, ÎN ANUL 2018, CHIAR ȘI ÎN PROGRAMUL COLINDELOR DE CRĂCIUN ÎNTR-O ȘCOALĂ DIN STATUL VIRGINIA (SUA), PE MOTIV CĂ TREBUIE SUSȚINUTĂ POLITICA DE DIVERSITATE ȘI DE INCLUZIUNE ÎN ACEA ȘCOALĂ. ÎN EUROPA, VREO 2,5 MILIOANE DE EVREI NECREȘTINI SE SIMT DISPERAȚI ȘI PESIMIȘTI DIN CAUZA INSECURITĂȚII CAUZATĂ DE ANTISEMITISM, ȘI AR VREA CA BIBLIA ȘI CORANUL SĂ CONȚINĂ ADNOTĂRI CONTRA TEXTELOR ANTISEMITE, ADNOTĂRI FAVORABILE EVREILOR (articole în engleză din 1 decembrie și din 23 noiembrie 2018; articol în franceză din 28 noiembrie 2018; scurtă anunțare a știrilor)














































 CHINA CREȘTINĂ - O STEA LA RĂSĂRIT, publicat în data de 2 noiembrie 2015.



 SUFLETELE CHINEI, REVENIREA RELIGIEI DUPĂ MAO, publicat în data de 19 mai 2017.





















































UNGARIA ESTE PRIMA ÎN APĂRAREA CREȘTINILOR PERSECUTAȚI (11-13 octombrie 2017, Consultație Internațională la Budapesta).




































































PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017).












Invitaţie la fericire [Persecuţii:  Recompensa;  Balaurul şi Iisus;  Creştini prin secole ]







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pe 23 aprilie este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII și, de asemenea, este ZIUA BIBLIOTECARULUI DIN ROMÂNIA, după cum ne anunță doamna Monica Gujan, bibliotecară și profesoară documentaristă la Liceul Tehnologic “Johannes Lebel” din Tălmaciu. Îi mulțumim frumos doamnei Monica pentru că ne informează, dar îi mulțumim și pentru articolul PUTEREA CĂRȚILOR, în care ne amintește, în mod foarte potrivit, despre Cartea Cărților, adică BIBLIA. Din Biblie face parte NOUL TESTAMENT, care este "cea mai bună carte care a fost vreodată sau care va fi vreodată cunoscută în lume", după cum a spus scriitorul englez Charles Dickens. De asemenea, articolul PUTEREA CĂRȚILOR ne amintește că în România SFÂNTUL IOAN IACOB HOZEVITUL este considerat PROTECTORUL BIBLIOTECARILOR. Cu ocazia zilei de azi, se cuvine să zicem și noi o rugăciune pentru toate persoanele din România care lucrează în biblioteci, ca Dumnezeu să le binecuvânteze cu sănătate, bucurii, viață îndelungată, iertare de păcate și mântuire. De asemenea, se cuvine să zicem o rugăciune pentru persoanele care au lucrat în biblioteci, iar acum sunt în lumea de dincolo. ... Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, Pururea Fecioara Maria, și pentru rugăciunile Sfântului Ioan Iacob, ai milă și ocrotește toate persoanele care au lucrat și lucrează în biblioteci! Amin! Îți mulțumim frumos!

Pr. prof. Ion Ciungu         https://www.facebook.com/photo/?fbid=2926543627486128&set=a.711891222284724   Puterea cărților ...