luni, 7 ianuarie 2019

“NU EXISTĂ BANI ÎN LUME CARE AR PUTEA CUMPĂRA ASTFEL DE OAMENI CUM ESTE SANCTITATEA SA BARTOLOMEU.” AȘA A DECLARAT PREȘEDINTELE UCRAINEI PETRO POROȘENKO, CA RĂSPUNS LA ACUZELE DIN PARTEA MOSCOVEI LA ADRESA PATRIARHULUI ECUMENIC CARE A ACORDAT AUTOCEFALIE UCRAINEI SPRE NEMULȚUMIREA PROFUNDĂ A RUSIEI. (articol în engleză din 6 ianurie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr.prof. Ion Ciungu





Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Se roagă către Tatăl nostru Sfânt din Ceruri pentru unitatea persoanelor care cred în El, astfel: „Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 17, versetele 20-21).
.........
........



Mântuitorul îi învață pe cei care cred în El o ierarhie neobișnuită pentru conducătorii lumești:  “Regii neamurilor domnesc peste ele și sunt numiți binefăcători. Dar între voi să nu fie așa, ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai tânăr, și căpetenia ca acela care slujește.” (Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 22, versetele 25-26).

........
........
..................





 «Nu există bani în lume care ar putea cumpăra astfel de oameni cum este Sanctitatea Sa Bartolomeu. Eu cred că oamenii din Kremlin știu aceasta - și, astfel, ei încearcă să falsifice motivele lui. Totuși, Dumnezeu și istoria cunosc adevărul. Iar cei care răspândesc minciuni, în cele din urmă, vor eșua. Dacă există ceva din care Sanctitatea Sa a câștigat beneficii, este tocmai din devoțiunea adevărată a Ucrainei față de puterea credinței și de puterea lui Dumnezeu. Biserica Ortodoxă Autocefală a Ucrainei va îmbogăți Ortodoxia mondială», a zis Președintele.”  


Așa am aflat din articolul His All-Holiness will be considered a co-founder of a new Ukraine - President on the role of Patriarch Bartholomew in the establishment of the independent UOC, publicat în data de 6 ianuarie 2018 pe site-ul ucrainean Religious Information Service of Ucraine. Din acest articol putem afla și alte aspect referitoare la acest subiect.

…………………………


Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.




S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu