duminică, 5 mai 2019

ÎN SUA, CREȘTINII AU MAI OBȚINUT DREPTURI, ÎNCEPÂND DIN 2 MAI 2019: AGENȚIILE DE ADOPȚIE AU DREPTUL, PE MOTIVE DE CONȘTIINȚĂ, SĂ REFUZE PLASAREA COPIILOR ÎN FAMILII LGBT; PERSOANELE CARE LUCREAZĂ ÎN DOMENIUL ÎNGRIJIRII SĂNĂTĂȚII AU DREPTUL SĂ REFUZE AVORTUL, ETC (articol în engleză din 3 mai 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN PERIOADA LUI OBAMA CREȘTINII ERAU PERSECUTAȚI. OBSERVĂM CĂ TRUMP SE ȚINE DE CUVÂNT ÎN CE PRIVEȘTE ACORDAREA DE DREPTURI CREȘTINILOR CARE LUPTĂ PRO-VIAȚĂ.




de pr.prof Ion Ciungu







Referitor la dreptate, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în Predica de pe Munte, ne învață astfel:“Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 5, versetul 6). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Matei/Predica-de-pe-Munte-Fericirile-Apostolii-sunt-sarea-pamantului-si-lumina-lumii-Plinirea-legii-Iubirea-de-vrajmasi/

.....................



Ne amintim că Trump a câștigat alegerile în SUA, în 2016, datorită creștinilor care l-au votat, căci el a promis că-i va ajuta pe creștini.



Ne amintim de unii creștini care au avut de suferit din cauza credinței în timpul președinției lui Obama.



Despre drepturile pe care le-au mai câștigat creștinii în SUA, în 2 mai 2019, cu ocazia Zilei Naționale de Rugăciune, am aflat din articolul Trump admin. issues rule protecting conscience rights of pro-life health care workers, publicat în data de 3 mai 2019, pe site-ul american de știri creștine THE CHRISTIAN POST, de Michael Gryboski.



Din acest articol observăm, printre altele, că o agenție creștină de adopție a copiilor, din Michigan, care refuzase să plaseze copii în familii LGBT, a fost dată în judecată de persoane LGBT, apoi a promis că va plasa copii în familii LGBT. Însă, angajații acestei agenții, care nu voiau să-și trădeze credința, s-au hotărât să plece din agenție.



Acum, mulți creștini văd decizia dată de administrația Trump ca o victorie a bunului simț.

…………………………………………………………………………………………………

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.





S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem și următoarele articole :











UNITATE ÎNTRE CREȘTINII DIN SUA (UNITATE NEMAIÎNTÂLNITĂ ÎNTRE CREȘTINII DIN SUA PENTRU ALEGEREA LUI TRUMP CA PREȘEDINTE AL SUA, în 8 noiembrie 2016)



LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN (Președintele  SUA, Donald Trump, Ordinul Executiv de Libertate Religioasă, 4 mai 2017)



GUVERNATORUL STATULUI OHIO, MIKE DEWINE, A PROMULGAT, ÎN 11 APRILIE 2019, LEGEA CARE INTERZICE AVORTUL DIN MOMENT CE A FOST DETECTAT RITMUL CARDIAC AL BEBELUȘULUI. CREȘTINII PARLAMENTARI REPUBLICANI APĂRĂ VIAȚA. (articol în engleză din 12 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ, ÎN 21 MARTIE 2019, GUVERNATORUL STATULUI MISSISSIPPI A APROBAT DEJA O ASTFEL DE LEGE. ÎN ROMÂNIA „CREȘTINĂ”, UCIDERILE BEBELUȘILOR CONTINUĂ FĂRĂ NICI O OPRELIȘTE LEGISLATIVĂ!!! INFLUENȚA ATEILOR SATANIȘTI ÎN ROMÂNIA ESTE MAI PUTERNICĂ DECÂT A CREȘTINILOR!!!






























PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)

















STAREA BISERICII ÎN SUA, PE ANUL 2016 (Analiză publicată, în 15 septembrie, de Grupul Barna, din Ventura, California, SUA);







Despre Dumnezeu și rai, americanii exprimă opinii foarte variate (On God and heaven, Americans are all over the map, By Emily McFarlan Miller  | September 28, 2016).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

MIERCURI în A CINCEA SĂPTĂMÂNĂ a SFÂNTULUI POST al PAȘTILOR, haideți să zicem și noi măcar CÂTEVA RUGĂCIUNI SCURTE, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! Potrivit Calendarului Creștin Ortodox și Calendarului Creștin Greco-Catolic, ne aflăm între DUMINICA A PATRA din POST (numită “Duminica Sfântului Ioan Scărarul") ȘI DUMINICA A CINCEA DIN POST (numită “Duminica Sfintei Maria Egipteanca”). Duminica a 4-a ne amintește de activitățile noastre spirituale necesare pe scara virtuților spre Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, adică să ne curățim de păcate și să ne înfrumusețăm cu virtuțile creștine. Duminica a 5-a ne amintește de Sfânta Maria Egipteanca, originară din Alexandria, decedată în Palestina, în anul 421 (unele surse dau anul 422). Ea a fost prostituată de la vârsta de 12 ani, timp de 17 ani, apoi după pocăința de la Ierusalim a devenit pustnică și ucenică a Maicii Domnului în pustiul de lângă Iordan, timp de 47 de ani. Din viața acestei sfinte înțelegem că nici un păcat și nici o ticăloșie din trecut nu pot să țină departe de Dumnezeu un suflet care se pocăiește cu adevărat, căci Fiul lui Dumnezeu a venit în lume să-i cheme pe păcătoși la pocăință și să-i mântuiască, să-i sfințească, să le dea viață veșnică fericită. Frumoasă perspectivă avem! Se cuvine să Îi mulțumim frumos Mântuitorului lumii, Domnului nostru Iisus Hristos! Se cuvine să devenim tot mai mult conștienți de perspectiva noastră creștină, să ne pocăim de orice păcat, să lucrăm pentru dobândirea virtuților și să urcăm astfel, în tot timpul vieții noastre, pe scara virtuților spre Patria Cerească, cu ajutorul supranatural al harului, pe care Mântuitorul ni-l oferă din abundența energiilor dumnezeiești veșnice, prin sfintele lucrări tainice ale Botezului, Mirungerii, Împărtășaniei, Spovedaniei, Maslului, Nunții, Preoției și prin multe alte Rugăciuni!)

Pr. prof. Ion Ciungu   “Gustând Adam din pom fără de cuviință, cu amar a cules roadele neînfrânării; iar Tu, înălțându-Te pe Cruce, Îndu...