sâmbătă, 14 decembrie 2019

ÎN BRAZILIA, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS ESTE BATJOCORIT DIN 3 DECEMBRIE 2019, PE REȚEAUA NETFLIX, CARE DIFUZEAZĂ UN PROGRAM UMORISTIC DE CRĂCIUN, O ÎNREGISTRARE VIDEO DE 46 DE MINUTE CARE PREZINTĂ UN IISUS HOMOSEXUAL. DEJA ÎN 11 DECEMBRIE 2019, 800.000 DE CREȘTINI BRAZILIENI SEMNASERĂ O PETIȚIE ON LINE CONTRA ACELUI PROGRAM, IAR ALȚII AU CERUT CA PLATFORMA NETFLIX SĂ FIE BOICOTATĂ. (articol în franceză din 12 decembrie 2019 ; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ DE OBICEI ÎN SPATELE ACESTOR BATJOCURI SUNT EVREII ATEI CARE FINANȚEAZĂ DIN GREU LUCRAREA DE DISTRUGERE A VALORILOR CREȘTINE, ÎN NUMELE LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE. ȘTIM CĂ DUMNEZEU ESTE ÎNDELUNG RĂBDĂTOR, DAR ÎN FINAL NU SE LASĂ BATJOCORIT.

Pr. prof. Ion Ciungu












Mântuitorul și Judecătorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ne spune astfel: “Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta. Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie. Ori spuneţi că pomul este bun şi rodul lui e bun, ori spuneţi că pomul e rău şi rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaşte pomul.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 12, versetele 31-33). http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=12
 .....................




Ne amintim că actualmente acțiunile de persecutare a creștinilor la nivel mondial se desfășoară pe două fronturi : o persecutare rafinată, prin finanțarea și încurajarea permanentă a culturii care atacă valorile creștine, și o persecutare brutală, fizică, prin finanțarea și încurajarea permanentă a organizațiilor extremiste și a instituțiilor care îi ucid pe creștini.


Ne amintim că evreii sunt în majoritate necreștini, și în majoritate atei sau neafiliați religios, și vorbesc foarte urât la adresa Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și la adresa Sfintei lui Mame, Pururea Fecioara Maria, pe care o consideră imorală, adulteră etc. Ne amintim de modul în care a fost caricaturizată Maica Domnului pe coperta cărții în limba franceză LA VÉRITABLE HISTOIRE DU PETIT JÉSUS (Veritabila Istorie a Micuțului Iisus), de către caricaturiștii de la Charlie Hebdo din Paris, în 2014. (Maica Domnului cu nas de scroafă, iar Pruncul Iisus cu nas de porc). Ne amintim și cum au fost împușcați în ianuarie 2015 cei de la Charlie Hebdo după ce l-au caricaturizat pe profetul Mahomed timp de mai mulți ani.


Ne amintim de expoziția blasfematoare la adresa Mântuitorului și la adresa Sfintei lui Mame, de la Muzeul de artă din Haifa, Israel, și de protestele creștinilor arabi, din ianuarie 2019, care au cerut înlăturarea exponatelor prin care se batjocoreau cele mai sfinte simboluri ale creștinătății.


Despre creștinii brazilieni care s-au mobilizat pentru a apăra valorile creștine atacate recent am aflat din articolul Brésil : Appel au boycott et pétition contre Netflix qui diffuse un programme avec un Jésus homosexuel, publicat în 12 decembrie 2019 pe website-ul de știri creștine EVANGELIQUES Point Info.


Știm că președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a înființat în noiembrie 2019 partidul Alianța pentru Brazilia care apără valorile creștine.


………


ACTUALIZARE, 14 DECEMBRIE 2019 : Peste 1,3 milioane de semnături susțin până acum înlăturarea acelui program de pe Netflix, după cum observăm din articolul Over a million sign petition protesting Netflix over gay Jesus character, publicat în data de 14 decembrie 2019, pe website-ul londonez de știri creștine CHRISTIAN TODAY, de Stephanie Velez.



ACTUALIZARE, 17 DECEMBRIE 2019: Aproape două milioane de semnături susțin petiția prin care se cere înlăturarea acelui program de pe Netflix, conform articolului Netflix defends comedy which depicts Jesus as gay, publicat în 17 decembrie 2019, pe website-ul londonez de știri creștine Premier., de Marcus Jones.


ACTUALIZARE, 1O IANUARIE 2020: Am primit pe e mail, de la CITIZEN GO, informaţia despre decizia Curţii Supreme din Brazilia, care a dat câştig de cauză platformei Netflix.  Prima instanță a respins cererea celor care voiau ca rețeaua Netflix să elimine filmul blasfemator. În a doua instanță, un judecător din Rio de Janeiro, Benedicto Abicair, a decis miercuri, 8 ianuarie 2020, ca filmul să fie eliminat de pe platformă, pentru a calma spiritele în sânul comunității creștine și al societății braziliene, până la o decizie a justiției pe fondul problemei. Netflix a sesizat joi Curtea Supremă, iar  președintele Curții Supreme, José Antonio Dias Toffoli, a decis în noaptea de joi spre vineri că acel film, care este o ficțiune controversată, având titlul « Prima Ispită a lui Hristos », « nu disprețuiește nevoia de respectare a credinței creștine » ..., căci « Nu se poate presupune că o satiră umoristică ar avea capacitatea să slăbească valorile credinței creștine, a cărei existență are o vechime de peste 2000 de ani și care este interiorizată în credința majorității cetățenilor brazilieni ».  

Amănunte putem găsi în articolul Brazil's Supreme Court overturned a ruling against a Netflix comedy special that depicts Jesus as gay, publicat în data de 10 iabuarie pe website-ul american de ştiri BUSINESS INSIDER, de Travis Clark.


Mari vicleni sunt la Curtea aceea Supremă, probabil vreun evreu ateu, vicepreşedinte, pe nume Luiz Fux!!



………………………………………………………………………………….

Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.

S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:

RESPECTAREA LUI DUMNEZEU ȘI A RELIGIEI, APĂRAREA VIEȚII DIN MOMENTUL ZĂMISLIRII ȘI A FAMILIEI, SUNT CÂTEVA PUNCTE DIN PROGRAMUL PARTIDULUI “ALIANȚA PENTRU BRAZILIA”, ÎNFIINȚAT ÎN 21 NOIEMBRIE 2019 DE PREȘEDINTELE BRAZILIEI JAIR BOLSONARO. (articol în franceză din 22 noiembrie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA CE PUNCTE SATANICE AU ÎN PROGRAM PARTIDELE ÎNCÂT SE UCID “LEGAL” 100.000 DE BEBELUȘI ÎN FIECARE AN PRIN AVORT ???!!!







.FRAȚI CREȘTINI! HAIDEȚI SĂ SEMNĂM CONTRA PUBLICĂRII BLASFEMIILOR „SECOND COMING” LA ADRESA MÂNTUITORULUI LUMII, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS! (campanie începută în 7 februarie 2019)



PUBLICAREA BLASFEMIILOR LA ADRESA LUI IISUS SUB FORMA BENZILOR DESENATE AMERICANE „SECOND COMING” (A DOUA VENIRE) A FOST ANULATĂ DE CĂTRE EDITURA “DC COMICS”, ÎN URMA PETIȚIEI CU PESTE 200.000 DE SEMNĂTURI DIN PARTEA CREȘTINILOR. ÎN SCHIMB, SCRIITORUL BENZILOR, MARK RUSSEL, A ZIS CĂ LE VA PUBLICA LA ALTĂ EDITURĂ. (articol în engleză din 14 februarie 2019; scurtă anunțare a știrii)



CREȘTINII DIN ȚARA SFÂNTĂ SUNT DISCRIMINAȚI ȘI MARGINALIZAȚI ÎN MOD SISTEMATIC. AȘA S-A ANUNȚAT ÎN COMUNICATUL DIN 17 IANUARIE 2019 AL EPISCOPILOR CATOLICI CARE DE 20 DE ANI ÎI VIZITEAZĂ ANUAL PE CREȘTINII DIN ISRAEL ȘI PALESTINA, PENTRU A STA ÎN SOLIDARITATE CU EI. ACEST GRUP DE PELERINAJ ANUAL AL EPISCOPILOR CATOLICI SE NUMEȘTE “HOLY LAND COORDINATION”. (articole în engleză din 18 și 17 ianuarie 2019; scurtă anunțare a știrii)




DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ?  Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?



Despre caricaturile făcute de cei de la Charlie Hebdo, cu ocazia Crăciunului din 2014, putem afla și din articolul de la următorul link:


Despre opere postmoderne prin care se încearcă desacralizarea persoanei Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, (piesa Evangheliștii, de Alina Mungiu Pipidi, piesa Corpus Christi de Terrence McNally, romanul Codul lui Da Vinci de Dan Brown), putem afla și din articolul de la următorul link:



Despre încercările seculariștilor de desființare și păgânizare a sărbătorii Nașterii Domnului, putem afla și din articolul de la următorul link:





„NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)








Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note ). 



Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor ). 



Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor ).











PARCĂ FĂRĂ DUMNEZEU, PREOCUPAȚI DE A AVEA PUTEREA ÎN LUMEA AFACERILOR ȘI ÎN PIEȚELE FINANCIARE INTERNAȚIONALE, PREOCUPAȚI DE EI ÎNȘIȘI, EVREII CONSTATĂ CU ÎNGRIJORARE CĂ ANTISEMITISMUL A CRESCUT ÎN ULTIMII CINCI ANI, POTRIVIT UNUI STUDIU FĂCUT ÎN MAI MULTE ȚĂRI, ÎN ACEST AN, 2019, DE ORGANIZAȚIA EVREIASCĂ INTERNAȚIONALĂ NONGUVERNAMENTALĂ “LIGA ANTIDEFĂIMARE” DIN NEW YORK. (articol în engleză din 22 noiembrie 2019 și în română din 21 noiembrie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ EVREII, ÎN MARE MĂSURĂ, SE DECLARĂ A FI ATEI SAU NEAFILIAȚI RELIGIOS. EVREII CARE CRED CĂ IISUS ESTE MESIA SUNT CAM 350.000 LA NIVEL MONDIAL. CAM 30% DIN EVREII DIN ISRAEL SE DECLARĂ A FI RELIGIOȘI, APARȚINÂND DE RELIGIA NUMITĂ IUDAISM, ADICĂ NU-L RECUNOSC PE IISUS CA FIIND MESIA, FIUL LUI DUMNEZEU !!!



ÎN KENYA, NOUĂ CREȘTINI AU FOST UCIȘI DE CĂTRE ISLAMIȘTI EXTREMIȘTI CARE AU ATACAT UN AUTOBUZ, APOI AU SEPARAT CREȘTINII DE MAHOMEDANI, ÎN 6 DECEMBRIE 2019. (articol în engleză din 13 decembrie 2019 ; scurtă anunțare a știrii). VAI, CE ÎNAPOIAȚI, CE LIPSIȚI DE EDUCAȚIE EUROPEANĂ LI SE PAR ROMÂNILOR ISLAMIȘTII AFRICANI EXTREMIȘTI, UCIGAȘI, BARBARI! DAR VAI, VAI, VAI, PE ROMÂNI CINE I-A EDUCAT AȘA DE SUPERIOR ÎNCÂT SĂ CEARĂ DOCTORILOR BARBARI, SUSȚINUȚI DE PARLAMENTARI BARBARI, SĂ UCIDĂ ZILNIC 277 DE BEBELUȘI, 100.000 DE BEBELUȘI ÎN FIECARE AN???!!! CARE SUNT MAI LIPSIȚI DE EDUCAȚIE BUNĂ??? CARE SUNT BARBARI MAI RĂI??? CARE SUNT MAI SATANIȘTI???



AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)


ÎN BURKINA FASO, 14 CREȘTINI AU FOST OMORÂȚI LA SLUJBĂ DUMINICĂ, 1 DECEMBRIE 2019, ALȚII AU FOST RĂNIȚI, DE CĂTRE BĂRBAȚI ÎNARMAȚI CU PUȘTI, CARE APOI AU FUGIT CU MOTOCICLETELE. DEOCAMDATĂ NICI UN GRUP NU ȘI-A ASUMAT RESPONSABILITATEA PENTRU ACEST ATAC, DAR SE ȘTIE CĂ DIN 2015 ÎN ACEASTĂ ȚARĂ, CUNOSCUTĂ PENTRU COEXISTENȚA PAȘNICĂ ÎNTRE GRUPURILE RELIGIOASE ȘI ETNICE, STATUL ISLAMIC ȘI AL-QAEDA AU COMIS MULTE CRIME, ATACURILE ASUPRA CREȘTINILOR FIIND O STRATEGIE DINTR-UN PROGRAM PENTRU A ALIMENTA TENSIUNILE INTERRELIGIOASE. (articol în engleză din 2 decembrie 2019; scurtă anunțare a știrii). NE AMINTIM CĂ ISRAELUL ARE INTERESUL CA ISIS SĂ NU FIE DESFIINȚAT. NE AMINTIM CĂ UNGARIA VREA SĂ ÎNFIINȚEZE O COALIȚIE INTERNAȚIONALĂ PENTRU A-I AJUTA PE CREȘTINII PERSECUTAȚI.








ȚĂRI CREȘTINE PRO VIAȚĂ, ANTI AVORT, ÎN WASHINGTON DC LA CONFERINȚĂ, ÎN 4 DECEMBRIE 2019: UNGARIA, BRAZILIA, POLONIA ȘI SUA. UNGARIA ARE POLITICI SERIOASE PRO FAMILIE, IAR ÎN CONSTITUȚIA UNGARIEI DIN 2011 ESTE PREVĂZUTĂ PROTECȚIA VIEȚII UMANE DIN MOMENTUL ZĂMISLIRII ȘI PROTECȚIA INSTITUȚIEI CĂSĂTORIEI DINTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE. (articol în engleză din 5 decembrie 2019; scurtă anunțare a știrii). VAI, VAI, VAI DE ROMÂNIA „CREȘTINĂ” FĂRĂ POLITICIENI CREȘTINI, FĂRĂ POLITICI SERIOASE PRO FAMILIE, CU REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE BOICOTAT ÎN 2018 ȘI CU 100.000 DE AVORTURI ÎN FIECARE AN!!!





































































































































Despre design-ul inteligent  putem (re)vedea și următoarele articole:
































































































































































































































































































































































































Ateismul este susținut de  obicei de evreii-derbedei-anarhiști-anticriști-sataniști. Ei au început descreștinarea Franței în Revoluția Franceză din 1789. Atunci L-au scos pe Domnul nostru Iisus Hristos din societatea franceză și s-au afirmat ei cu barbariile și anarhiile lor ca drepturi ale omului. De atunci ei lucrează cu hărnicie diabolică la descreștinarea lumii. „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?)




Descreștinarea Europei au început-o evreii în Franța. Ei ar vrea să o continue și în România, prin persoane cu funcții importante în Statul Român, cum este Sandra Pralong, care a spus, în 2014, că predarea Religiei nu este treaba școlii : PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)














Despre evreii din România, care prin Institutul Elie Wiesel luptă contra creștinilor români, dar și despre jignirea generalizată a profesorilor de Religie în România, putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link: AVEM NEVOIE ȘI DE IISUS? (capelani în toate liceele publice, pentru îmbunătățirea disciplinei în Kenya, 2017)












Despre Iisus caricaturizat cu nas de porc, iar Sfânta lui Mamă cu nas de scroafă, putem afla și din articolul de la următorul link: 2015: DE LA CHARLIE HEBDO LA MARTIRII CREȘTINI










Evreii necreștini spun despre Fecioara Maria că a fost violată de un vecin și astfel s-a născut Iisus : DESPRE MAICA DOMNULUI XI, Ce puncte de vedere găsim în religiile necreştine de azi despre Maica Domnului ? Ce ştim despre unele rugăciuni către Maica Domnului ?














În cartea evreilor numită Talmud scrie că Iisus  a fost vrăjitor. Despre aceasta putem afla unele aspecte și din articolul de la următorul link:



Cu această ocazie ne putem reaminti și de doi evrei din România care au devenit celebri pentru iubirea lor față de Iisus : Richard Wurmbrand și Nicolae Steinhardt. DIALOG DE PACE "FĂRĂ PRECEDENT" ÎNTRE CREȘTINI ȘI EVREI,  partea II, continuare










Să ne reamintim că în 3 decembrie 2015 mai mulți rabini au recunoscut valoarea creștinismului, pentru prima dată în istorie, dar nu valoarea lui Iisus. (Ce schizofrenie!!!) Această recunoaștere a urmat după 50 de ani de dialog cu Biserica Romano-Catolică, dar și în contextul în care islamicii îi urmăresc și împușcă pe evrei prin Europa (ne amintim evenimentele din 7 ianuarie și din 13 noiembrie 2015 din Franța, de la Charlie Hebdo și de la Sala Bataclan).










Evreii care cred că Iisus este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, sunt puțini, la nivel mondial cam 350.000. În Israel, evreii mesianici sunt cam 30.000.









































































































Polonia are una dintre cele mai restrictive legi cu privire la avort în Europa. Nu degeaba polonezii L-au declarat în 2016 pe Iisus drept Rege al Poloniei : IISUS A FOST DECLARAT REGE AL POLONIEI (Sâmbătă 19 noiembrie, 2016)




































































































































































Despre evreii care susțin ISIS putem afla și din articolul de la următorul link: DUMINICA FLORIILOR CU 44 (52) DE MORȚI (ÎN EGIPT, ISIS) 





Creștinii luptă din greu să contracareze efectele criminale ale ateilor:



















ÎN RUSIA, ÎN 2018, PĂCATELE AVORTURILOR AU SCĂZUT CU APROAPE 10%, DATORITĂ PROGRAMULUI DE ÎNGIJIRE OBSTETRICĂ IMPLEMENTAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR PUTIN. (articol în engleză din 24 aprilie 2019; scurtă anunțare a știrii). ÎN ROMÂNIA SE FAC 100.000 DE AVORTURI ANUAL!!! PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS IOHANNIS, IMPLEMENTEAZĂ VREUN PROGRAM DE ÎNGRIJIRE OBSTETRICĂ???



























PROIECT DE LEGE CARE INTERZICE AVORTUL (în SUA) (a. Proiect de Lege care interzice avortul în SUA ; b. Avorturile în România)








































































































Despre evreii care manevrează oamenii cu scopul de a susține minciuni și furt în formă continuată putem afla și din articolul referitor la Muzeul Ateismului de la următorul link: EVREI CONTRA CATEDRALEI SFÂNTULUI ISAAC (RUSIA)

























































































ATEI, MUTANȚI, AUTIȘTI, SCHIZOFRENICI, STÂNGACI (despre un studiu academic publicat în engleză în 20 decembrie 2017). 




UN OM UCIGAȘ ÎN SERIE PROBABIL CĂ E UN ATEU (așa cred 60% din respondenți ; studiu psihologic, 2017). 


































Despre schimbarea în bine a atitudinii față de bolnavi, și despre dezvoltarea educației, și despre stilul de viață caritabilă, precum și despre efectele generale ale învățăturii creștine: Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III ( Traducere din articolul lui Noel Hornor )







































































































CETĂȚENIE EUROPEANĂ ȘI CETĂȚENIE NAȚIONALĂ (2019 – ANUL CĂRȚII ÎN ROMÂNIA, PROGRAMUL NAȚIONAL „ROMÂNIA, CITEȘTE!” ) Biblia este cea mai citită carte din lume. Iisus, Învățătorul Suprem, se mai numește și Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu, Cuvânt Care a devenit Om (Ioan 1, 1-14). El este Persoana Divino-Umană Numărul Unu, Unică în Univers. Să-L citim!!!

 

 

 



„IISUS ȘI ISPITA A PATRA” ESTE NUMELE EDITORIALULUI DIN 9 DECEMBRIE 2019, DIN ZIARUL FRANCEZ „LE FIGARO”, APĂRUT DUPĂ PUBLICAREA ÎN 5 DECEMBRIE 2019 A UNUI NUMĂR SPECIAL, DE 172 DE PAGINI, DESPRE PERSOANA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, CU TITLUL „IISUS HRISTOS, ACEST NECUNOSCUT” („JÉSUS-CHRIST CET INCONNU”), ÎN REVISTA „LE FIGARO HORS-SÉRIE”. (scurtă anunțare a editorialului)











Poezie în amurg de toamnă






ZIARUL FRANCEZ "LE FIGARO" A PUBLICAT RECENT O EDIŢIE SPECIALĂ DESPRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI JOI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire în mod special despre PATRU EVENIMENTE din VIAȚA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, ba chiar despre CINCI EVENIMENTE: 1) IISUS SPALĂ PICIOARELE UCENICILOR SĂI ÎNAINTE DE CINA CEA DE TAINĂ, pentru a arăta că El, Domnul și Învățătorul, a venit în lume pentru a-i sluji pe oameni, nu pentru ca oamenii să-L slujească pe El. În același timp, El i-a îndemnat pe ucenicii Săi să slujească unii altora. El spusese, cu altă ocazie, astfel: ... “care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă. Că şi Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.” 2) CINA CEA DE TAINĂ; https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/752158577091096 3) RUGĂCIUNEA CEA MAI PRESUS DE FIRE FĂCUTĂ DE IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, episod cunoscut și sub numele de AGONIA LUI IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, când transpirația Lui era ca niște stropi mari de sânge care cădeau pe pământ; 4) PRIN SĂRUTARE VICLEANĂ, IUDA ÎL PREDĂ PE IISUS SOLDAȚILOR, CARE ÎL DUC LEGAT LA MARII PREOȚI ANA ȘI CAIAFA, PENTRU A FI JUDECAT; 5) IISUS ESTE INTEROGAT ȘI JUDECAT ÎN TIMPUL NOPȚII DE JOI SPRE VINERI, FIIND CONSIDERAT VINOVAT DE BLASFEMIE, pentru afirmația că El este Hristos, Fiul lui Dumnezeu. A FOST OSÂNDIT SĂ FIE PEDEPSIT CU MOARTEA. A fost legat la ochi, a fost scuipat și lovit peste față cu pumnii și cu palmele. ... REFERITOR LA CINA CEA DE TAINĂ, se cuvine să ne amintim că atunci Mântuitorul i-a provocat pe apostoli să-și analizeze fiecare conștiința cu privire la iubirea lor față de El și cu privire la vinderea Lui. Apoi, i-a împărtășit cu Trupul și Sângele Lui, sub forma pâinii și vinului, pentru iertarea păcatelor. Atunci a fost împărtășit și apostolul Iuda, însă spre osândă, căci iubirea lui de bani era mai puternică decât iubirea față de Iisus. ... Știm că CINA CEA DE TAINĂ A FOST, ESTE ȘI VA FI CENTRUL CULTULUI CREȘTIN TOT TIMPUL, PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUMII, căci numai prin ea pot oamenii obține adevărata viață veșnică fericită. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, ajută-ne ca iubirea noastră față de Tine să ne fie suficient de puternică încât nici o altă iubire și nici o frică să nu o poată întrerupe! Ajută-ne ca împărtășirea noastră să nu ne fie spre osândă, ci spre iertare și spre adevărata viață veșnică fericită! ... DUPĂ JOIA MARE urmează VINEREA MARE, când sărbătorim, prin post negru (cine poate), JERTFA DE BUNĂ VOIE, JERTFA UNICĂ ȘI SUPREMĂ, ADUSĂ DE IISUS VEȘNICULUI TATĂ CERESC, JERTFĂ ADUSĂ ÎN LOCUL OAMENILOR, ÎN BENEFICIUL OAMENILOR, JERTFĂ PRIN CARE MÂNTUITORUL NE-A RĂSCUMPĂRAT DIN PROPRIETATEA LUI SATAN, în care Eva cu Adam ne-au introdus. PRIN JERTFA SA RĂSCUMPĂRĂTOARE, IISUS NE-A ÎNFIAT LA VEȘNICUL TATĂ CERESC CEL ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să avem respectul cuvenit pentru Opera Ta de Răscumpărare și pentru Opera Ta de Înfiere, ajută-ne să Te cunoaștem mai bine, să Te prețuim mai mult, să Te iubim mai mult și să-Ți mulțumim mai mult, spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi le-a dat ucenicilor, zicând:  « Luaţi, mâ...