sâmbătă, 9 martie 2019

PREZENȚA LUI IISUS ESTE DORITĂ ÎN CONTINUARE, ACUM ÎN 2019, ÎN ORAȘUL VLADIVOSTOK (RUSIA), EXPRIMATĂ ÎN CURÂND  PRINTR-O STATUIE A LUI IISUS, CU ÎNĂLȚIMEA DE 220 DE PICIOARE (APROX. 67 METRI), PE DEALUL CRUCII, UNDE ÎN 1972 SOVIETICII ATEI PLĂNUISERĂ SĂ RIDICE O STATUIE LUI LENIN. NE AMINTIM CĂ ÎN 2015 SE ANUNȚASE CĂ ÎN VLADIVOSTOK SE VA RIDICA CEA MAI ÎNALTĂ STATUIE A LUI IISUS DIN LUME, CU ÎNĂLȚIMEA DE 80 DE METRI, PROIECTATĂ ÎN 2013, ÎNSĂ OBSERVĂM CĂ BANII NECESARI PENTRU ACEASTA, 15 MILIOANE DOLARI, NU S-AU ADUNAT. (articol în engleză din 7 martie 2019; scurtă anunțare a știrii)




Pr. prof. Ion Ciungu





Sfântul Apostol Petru ne spune că numai prin Numele Domnului nostru Iisus Hristos ne putem mântui, nu prin alt nume: „întru nimeni altul nu este mântuirea, căci sub cer nu este dat între oameni nici un alt nume întru care noi trebuie să ne mântuim.” (Faptele Apostolilor, capitolul 4, versetul 12). https://www.crestinortodox.ro/biblia/Faptele-Apostolilor/Biserica-sporeste-cu-inca-doua-mii-de-barbati-Petru-si-Ioan-in-fata-sinedriului-Rugaciunea-crestinilor-in-prigoana-Viata-de-obste-a-primilor-crestini/



Sfântul Apostol Pavel ne spune că oricine crede în Domnul nostru Iisus Hristos nu va fi rușinat, și oricine va chema Numele Domnului nostru Iisus Hristos se va mântui. Bineînțeles, dacă Îl mărturisim, și dacă avem credință în inimile noastre.

9. Ca daca cu gura ta vei marturisi ca Iisus este Domnul, si'n inima ta crezi ca Dumnezeu L-a inviat din morti, te vei mantui.
Mt 10:32, Mc 16:16

10. Caci cu inima crezi in vederea indreptatirii, iar cu gura marturisesti in vederea mantuirii 3.

11. Ca zice Scriptura: Tot cel ce crede in El nu va fi rusinat.
Is 28:16, Rm 9:33

12. Fiindca intre iudeu si elin nu exista deosebire, de vreme ce Acelasi este Domnul tuturor, Care-i imbogateste pe toti cei ce-L cheama.
FA 10:34, FA 15:9, Rm 3:29, Ga 3:28

13. Ca oricine va chema numele Domnului se va mantui.
Ioil 3:5, FA 2:21

(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 10)










Ne amintim de statuia lui Iisus din Polonia, din localitatea Świebodzin, statuie numită MONUMENTUL LUI HRISTOS REGELE, (în poloneză, Pomnik Chrystusa  Króla), având înălțimea de 33 m, plus 3 m coroana, terminată în anul 2010:


Ne amintim și de faptul că Polonia L-a declarat în anul 2016 pe Iisus ca Rege al Poloniei: http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2016/11/iisus-fost-declarat-rege-al-poloniei_23.html

Ne amintim și de faptul că în Polonia preoții oferă consiliere în stradă pentru atei: https://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/05/preotii-catolici-din-polonia-ofera-in.html

..............................................................................................................








Despre statuia lui Iisus pe care rușii o vor ridica în curând pe Dealul Crucii, în orașul Vladivostok, din Siberia de Est, cel mai mare port rusesc la Oceanul Pacific, nu departe de granițele Rusiei cu China și Coreea de Nord, am aflat din articolul 220-ft. statue of Christ to be erected in Vladivostok (+ VIDEO), publicat pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY, în data de 7 martie 2019.



Statuia va binecuvânta toate navele care intră în port și care ies din port, după cum a anunțat site-ul rusesc primamedia.ru.


Proiectanții au propus să construiască și o capelă în onoarea Sfântului Serghie de Radonej lângă statuia lui Iisus, dar în cele din urmă s-a decis că ar fi mai bine ca această capelă să fie construită pe dealul următor.



Ne amintim că în Vladivostok fusese plănuită construirea unei statui a lui Iisus cu înălțimea de 80 de metri, (previously planned), cu o capelă în interiorul bazei,  pe promontoriul Ciurkin, însă nu s-au putut aduna banii necesari.

...........................................................................................................



Aici am terminat de anunțat știrea respectivă.



S-ar putea întâmpla să dorim să (re)vedem următoarele articole:











Actualmente, cea mai înaltă statuie a lui Iisus este în Bolivia, având 34,2 m. Această statuie se numește Cristo de la Concordia (Hristos al Păcii, al inimilor unite) și a fost construită în perioada 1987-1994.


Ne amintim și despre statuia lui Iisus din Rio de Janeiro (Brazilia), numită Cristo Redentor (Hristos Răscumpărătorul), a cărei față a fost creată de sculptorul român Gheorghe Leonida. Această statuie are înălțimea de 30 m și a fost construită în perioada 1922-1931.
........................
Iisus Se prezintă autorului cărții numită Apocalipsa, adică Sfântului Ioan Evanghelistul, care căzuse de frică la picioarele lui Iisus, astfel :
"Nu te teme; Eu sunt Cel-dintai si Cel-de-pe-urma
Is 41:4, Is 44:6, Is 48:12, Dn 8:18, Dn 10:10, Za 12:10, Ap 2:8, Ap 21:6, Ap 22:13
18. si Cel-Viu. Mort am fost, si iata, sunt viu in vecii vecilor, si am cheile mortii si pe ale iadului 11.
Iov 12:14
, Is 22:22, Ap 20:1
Scrie deci cele ce-ai vazut si cele ce sunt si cele ce-au sa fie dupa acestea.
Is 48:6, Dn 2:28-29, Dn 2:45, Dn 8:19, Ap 1:1, Ap 4:1, Ap 22:6
..............
Hallelujah în sabat,
Hallelujah neîncetat
Că Iisus a Înviat
Și e Viu cu Adevărat !

Hallelujah neclintit
Că Iisus a biruti!

Hallelujah=Lăudați-L pe Dumnezeu, voi, bărbaților! Așa se traduce cuvântul « Hallelujah » din limba ebraică. Însă, putem observa că bărbații nu sunt așa de puternici încât să-L poată lăuda singuri, cum se cuvine, pe Dumnezeu, dacă ei nu sunt ajutați, cum se cuvine, de femei.
Despre faptul că femeile sunt mai tari decât bărbații putem observa din două exemple:
a) La Mormântul Mântuitorului, în prima zi a săptămânii, au mers femeile mironosițe, nu bărbații, care stăteau încuiați în casă de frica iudeilor ;
b) În Biblie este relatat un concurs între trei tineri, având ca temă : Cine este mai tare ? (Ei au scris următoarele răspunsuri: 1) Mai tare este vinul ; 2) Mai tare este regele ; 3) Mai tari sunt femeile, iar mai mult decât toate biruiește adevărul. A câștigat cel care a dat răspunsul că mai tari sunt femeile, iar mai mult decât toate biruiește adevărul.) Despre acestea ne putem aminti și din articolul de la următorul link :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

VINERI, în SĂPTĂMÂNA A ȘASEA A POSTULUI SFINTELOR PAȘTI, adică în SĂPTĂMÂNA FLORIILOR, haideți să citim și noi măcar câteva texte comemorative și câteva rugăciuni scurte, programate pentru ziua de azi, din cartea de cult numită TRIOD! ... POTRIVIT CALENDARULUI CREȘTIN ORTODOX ȘI CALENDARULUI CREȘTIN GRECO-CATOLIC, acum ne aflăm ÎNTRE DUMINICA SFINTEI MARIA EGIPTEANCA ȘI SÂMBĂTA LUI LAZĂR. Pe Lazăr, care era mort și pus în mormânt de patru zile, l-a înviat Domnul nostru Iisus Hristos, producând uimire și admirație printre iudei. Astfel că tot mai multă lume îl urmează pe Iisus. Elita iudaică, văzându-se neglijată prin faptul că tot mai mulți iudei se încred în Iisus și-L urmează, a decis, din invidie, să-L omoare pe Iisus, și să-l omoare și pe Lazăr. Elita iudaică și-a justificat deciziile cu argumente politico-patriotice, zicând că dacă-L vor lăsa pe Iisus în viață toți vor crede în El și atunci vor veni romanii care le vor lua țara și neamul. Cu alte cuvinte, elita Îl acuza pe Iisus că nu este patriot și că îi favorizează pe romani. ... DAR ȘTIM CĂ, CHIAR DACĂ L-AU UCIS PE IISUS, iudeii tot au fost cuceriți de romanii care le-au luat țara. Sau mai bine spus, TOCMAI DIN CAUZĂ CĂ L-AU UCIS PE IISUS, EVREII, ca pedeapsă de la Dumnezeu, AU FOST CUCERIȚI DE ROMANII CARE LE-AU LUAT ȚARA. De atunci evreii nu au mai avut țară până în anul 1948, când s-a format statul Israel! ... DUPĂ SÂMBĂTA LUI LAZĂR urmează DUMINICA FLORIILOR, când vom sărbători INTRAREA TRIUMFALĂ, DAR SMERITĂ, A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ÎN IERUSALIM, CĂLARE PE MÂNZ DE ASINĂ.

Pr. prof. Ion Ciungu     https://www.facebook.com/photo/?fbid=2928561470617677&set=a.711891222284724   “Adunatu-s-au astăzi mulț...