marți, 27 februarie 2018

„JESUS CHRIST SUPERSTAR” PRODUCȚIE LOCALĂ, LA ATENA, DIN 9 FEBRUARIE 2018. (Iisus este prezentat ca fiind un hippie păcătos, nesigur, narcisist, și ca și când a avut o relație cu Maria Magdalena.) MITROPOLIȚII GRECI SERAFIM DE PIREU ȘI SERAFIM DE CYTHIRA AU CERUT ÎN JUSTIȚIE OPRIREA SPECTACOLULUI. „JESUS CHRIST SUPERSTAR” A APĂRUT PRIMA DATĂ ÎN 1971 ÎN NEW YORK, IAR EVANGHELISTUL BILLY GRAHAM L-A PREDICAT ATUNCI CU FORȚĂ ȘI EFECT PE IISUS CA FIIND DUMNEZEU ȘI OM (Billy Graham va fi înmormântat pe data de 2 martie 2018; El L-a predicat pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, chiar și în România comunistă, în anul 1985, inclusiv în Catedrala Ortodoxă din Sibiu)



de pr.prof. Ion Ciungu

Iisus, la adresa celor care ÎL insultă, spune următoarele: “Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie. Ori spuneţi că pomul este bun şi rodul lui e bun, ori spuneţi că pomul e rău şi rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaşte pomul.” (Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 12, versetele 32-33).[1] A nega faptele bune ale lui Iisus înseamnă a vorbi împotriva Duhului Sfânt al Adevărului.




Din 9 februarie 2018, în Atena se joacă piesa „JESUS CHRIST SUPERSTAR” , insultându-se astfel Persoana Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și credința Bisericii Ortodoxe Răsăritene, Biserică a Mântuitorului Iisus Hristos.






În Grecia


Despre cei doi ierarhi greci care au făcut apel la acțiune legală împotriva tuturor celor responsabili de spectacolul teatral „JESUS CHRIST SUPERSTAR” prin care se folosesc expresii vulgare, de batjocură, de insultă la adresa lui Dumnezeu, de blasfemie malițioasă împotriva Domnului nostru Iisus Hristos, în condițiile în care Biserica Ortodoxă din Grecia este a lui Hristos, și în condițiile în care Biserica Ortodoxă din Grecia are o poziție garantată constituțional,  am aflat din articolul GREEK HIERARCHS FILE COMPLAINTS AGAINST LOCAL PRODUCTION OF “JESUS CHRIST SUPERSTAR” , publicat pe site-ul ortodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY, în data de 22 februarie 2018.



Mitropolitul Seraphim de Piraeus (stânga). Mitropolitul Seraphim de Kythira (dreapta). Ei au cerut în justiție oprirea spectacolului „JESUS CHRIST SUPERSTAR” care se prezintă la Atena din 9 februarie 2018.





 În SUA


Despre opera rock „JESUS CHRIST SUPERSTAR”  din 1970, și debutul din 1971 de la Teatrul Broadway din New York, putem afla amănunte mai multe din Enciclopedia liberă Wikipedia.[2]




Evanghelistul american Billy Graham (+ 21 februarie 2018) L-a vestit lumii pe Mântuitorul Iisus Hristos ca Dumnezeu Adevărat și Om Adevărat, dar fără de păcat, contracarând astfel prin campanii de predici bine puse la punct lucrarea de defăimare făcută de opera rock „JESUS CHRIST SUPERSTAR” .



Despre modul în care evanghelistul american Billy Graham (7 noiembrie 1918 – 21 februarie 2018) L-a predicat, în anul 1971, și nu numai atunci, pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, ca fiind Dumnezeu Adevărat, Etern, și Om Adevărat, dar fără de păcat, deci nu hippie păcătos,  am aflat din articolul WATCH: Billy Graham's electrifying preaching in 5 videos , publicat în 22 februarie 2018, pe site-ul agenției nondenominaționale de știri creștine Christian Today, din Londra. Cine accesează acest articol poate urmări înregistrarea video, de 42 de minute, intitulată “Who is Jesus?”, (Cine este Iisus?), din 1971.




Evanghelistul Billy Graham în Uniunea Sovietică


Despre vizitele periodice și predicile evanghelistului Billy Graham în Uniunea Sovietică în perioada 1982 -1992, despre faptul că el susținea tradițiile locale bisericești oriunde mergea, am aflat din articolul WORLD-RENOWNED EVANGELIST REV. BILLY GRAHAM DIES AT 99 , publicat în data de 22 februarie 2018 pe site-ul ortodox rus Orthodox Christianity.



Evanghelistul Billy Graham în România


“NBC News scrie despre Graham că a predicat în faţa a aproximativ 200 de milioane de oameni din 185 de ţări din întreaga lume. Cu un mesaj concentrat pe credinţa în Christos, evanghelistul a contribuit la convertiri masive cu ocazia campaniilor de evanghelizare organizate peste tot în lume. » Așa am aflat din articolul VIDEO Billy Graham, unul dintre cei mai influenţi oameni ai secolului XX, a murit la vârsta de 99 de ani. În 1985 a vizitat România , publicat în data de 21 februarie 2018, pe adevărul.ro, de Dani Dancea. Citez de aici în continuare :

 
“În 1985, Billy Graham a vizitat România, iar potrivit site-ului roevanghelica.wordpress.com, Graham este cea mai importantă personalitate a lumii protestante care a vizitat România în secolul XX şi căreia, în pofida faptului că România era condusă atunci de un guvern ateu, i s-a permis să susţină predici în zece lăcaşuri de cult: Mănăstirea Vorona din judeţul Botoşani, Catedrala Reformată din Cluj, Catedrala Romano-catolică din Cluj, Biserica Baptistă nr. 2 (actualmente Emanuel) din Oradea, Biserica Baptistă Speranţa din Arad, Catedrala Ortodoxă din Timişoara, Catedrala Ortodoxă din Sibiu, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, Templul Coral Evreiesc din Bucureşti, Biserica Penticostală Filadelfia din Bucureşti. Potrivit sursei amintite, la predicile lui Billy Graham din România au asistat aproximativ 150.000 de oameni.”



O prezentare video în 47 de minute a vizitei evanghelistului american Billy Graham în România poate fi văzută la următorul link:




Batjocorirea Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, în România de către Mircea Dinescu și Alina Mungiu Pippidi


În România, Mircea Dinescu în articolul De ce, Preafericitule?, publicat în 20 februarie 2018, își bate joc de Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, și de Sfinții Apostoli, dar și de fețele bisericești actuale care apără corectitudinea sexuală a vieții de familie dintre un bărbat și o femeie, deși în realitate, consideră el, ei ar duce o viață de homosexuali.   Zămislirea lui Iisus o consideră rezultată “din metafizicul ménage à trois care tulbură de două mii de ani omenirea,”.


Ne amintim și de Alina Mungiu Pippidi care în piesa Evangheliștii, jucată la Iași în anul 2005, își bate joc de Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Putem revedea articolul Întâmpinarea Domnului IV - continuare -, pentru a înțelege în ce curent se înscriu ei.



Originea batjocoririi Mântuitorului lumii, Domnul nostru Iisus Hristos


De fapt, curentul adevărat în care se înscriu toți care ÎL batjocoresc pe Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, este curentul anticristic, satanist, al evreilor-derbedei-atei, care începând de la Revoluția franceză din 1789-1791 luptă contra lui Iisus și-l preferă mereu pe tâlharul Baraba. Pentru a înțelege mai bine lucrurile, putem (re)vedea articolul „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ” (2.800 de biserici se vor demola în Franța în anii care urmează!?).

..................................................

Despre efectul bun al faptelor lui Iisus în istorie putem vedea unele aspecte și în articolele următoare:




Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? I (Traducere din articolul lui Noel Hornor, vezi info. la note).

Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? II (Traducere din articolul lui Noel Hornor).

Creştinismul : Binecuvântare sau Povară pentru omenire ? III (Traducere din articolul lui Noel Hornor).

................................

Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!








[1] Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 12, versetele 32-33, http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=12&id=55

[2] JESUS CHRIST SUPERSTAR, From Wikipedia, the free encyclopedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_Christ_Superstar



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem în SFÂNTA ȘI MAREA ZI JOI din SĂPTĂMÂNA SFINTELOR PATIMI ALE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, adică în A ȘAPTEA SĂPTĂMÂNĂ DIN POSTUL SFINTELOR PAȘTI. Astăzi, în Biserica Ortodoxă și în Biserica Greco-Catolică se face pomenire în mod special despre PATRU EVENIMENTE din VIAȚA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, ba chiar despre CINCI EVENIMENTE: 1) IISUS SPALĂ PICIOARELE UCENICILOR SĂI ÎNAINTE DE CINA CEA DE TAINĂ, pentru a arăta că El, Domnul și Învățătorul, a venit în lume pentru a-i sluji pe oameni, nu pentru ca oamenii să-L slujească pe El. În același timp, El i-a îndemnat pe ucenicii Săi să slujească unii altora. El spusese, cu altă ocazie, astfel: ... “care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru. Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă. Că şi Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.” 2) CINA CEA DE TAINĂ; https://www.facebook.com/ion.ciungu.79/videos/752158577091096 3) RUGĂCIUNEA CEA MAI PRESUS DE FIRE FĂCUTĂ DE IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, episod cunoscut și sub numele de AGONIA LUI IISUS ÎN GRĂDINA GHETSIMANI, când transpirația Lui era ca niște stropi mari de sânge care cădeau pe pământ; 4) PRIN SĂRUTARE VICLEANĂ, IUDA ÎL PREDĂ PE IISUS SOLDAȚILOR, CARE ÎL DUC LEGAT LA MARII PREOȚI ANA ȘI CAIAFA, PENTRU A FI JUDECAT; 5) IISUS ESTE INTEROGAT ȘI JUDECAT ÎN TIMPUL NOPȚII DE JOI SPRE VINERI, FIIND CONSIDERAT VINOVAT DE BLASFEMIE, pentru afirmația că El este Hristos, Fiul lui Dumnezeu. A FOST OSÂNDIT SĂ FIE PEDEPSIT CU MOARTEA. A fost legat la ochi, a fost scuipat și lovit peste față cu pumnii și cu palmele. ... REFERITOR LA CINA CEA DE TAINĂ, se cuvine să ne amintim că atunci Mântuitorul i-a provocat pe apostoli să-și analizeze fiecare conștiința cu privire la iubirea lor față de El și cu privire la vinderea Lui. Apoi, i-a împărtășit cu Trupul și Sângele Lui, sub forma pâinii și vinului, pentru iertarea păcatelor. Atunci a fost împărtășit și apostolul Iuda, însă spre osândă, căci iubirea lui de bani era mai puternică decât iubirea față de Iisus. ... Știm că CINA CEA DE TAINĂ A FOST, ESTE ȘI VA FI CENTRUL CULTULUI CREȘTIN TOT TIMPUL, PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUMII, căci numai prin ea pot oamenii obține adevărata viață veșnică fericită. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos, ajută-ne ca iubirea noastră față de Tine să ne fie suficient de puternică încât nici o altă iubire și nici o frică să nu o poată întrerupe! Ajută-ne ca împărtășirea noastră să nu ne fie spre osândă, ci spre iertare și spre adevărata viață veșnică fericită! ... DUPĂ JOIA MARE urmează VINEREA MARE, când sărbătorim, prin post negru (cine poate), JERTFA DE BUNĂ VOIE, JERTFA UNICĂ ȘI SUPREMĂ, ADUSĂ DE IISUS VEȘNICULUI TATĂ CERESC, JERTFĂ ADUSĂ ÎN LOCUL OAMENILOR, ÎN BENEFICIUL OAMENILOR, JERTFĂ PRIN CARE MÂNTUITORUL NE-A RĂSCUMPĂRAT DIN PROPRIETATEA LUI SATAN, în care Eva cu Adam ne-au introdus. PRIN JERTFA SA RĂSCUMPĂRĂTOARE, IISUS NE-A ÎNFIAT LA VEȘNICUL TATĂ CERESC CEL ATOTSFÂNT ȘI ATOTPUTERNIC. Doamne Iisuse Hristoase, Te rugăm frumos prin Duhul Sfânt, ajută-ne să avem respectul cuvenit pentru Opera Ta de Răscumpărare și pentru Opera Ta de Înfiere, ajută-ne să Te cunoaștem mai bine, să Te prețuim mai mult, să Te iubim mai mult și să-Ți mulțumim mai mult, spre slava Veșnicului nostru Tată Ceresc Atotsfânt și Atotputernic, în fiecare moment, în vecii vecilor! Amin! Amin! Așa să fie!

Pr. prof. Ion Ciungu   “Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi le-a dat ucenicilor, zicând:  « Luaţi, mâ...